Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A Za ľudí továbbra is négyes koalíciót akar – közölte Veronika Remišová informatizációért és beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes, pártelnök csütörtökön. Leszögezte, „nem a Za ľudí lesz az a párt, amelyik megbuktatja ezt a kormányt”.

 

„A négyes koalíció a lehető legjobb megoldás és hiszünk azokban az értékekben, amelyek elvszerűen akadályozzák a fasisztákkal való együttműködést. Sok lehetőség van terítéken, de tüzet szítani az aszály közepén nem a legjobb megoldás”

 

fogalmazott Remišová.

 

Az SaS július 6-án jelentette be ultimátumát, miszerint szeptember 1-jével lemondanak miniszterei és a párt kilép a koalícióból, ha az OĽANO nem távolítja el a kormányból pártelnökét, Igor Matovič pénzügyminisztert. Az SaS egyúttal felmondta a koalíciós szerződést, és új szabályokat akar, amelyek „tükrözik a parlamenti erőviszonyokat”.

 hirdetes_300x300  

 

Az SaS tavaly a Za ľudí liberális szárnyának beolvasztásával a második legerősebb kormánypárttá lépett elő, így új szerződés esetén jogot formálhat többek között a házelnöki posztra is, amit jelenleg a Sme rodina elnöke, Boris Kollár tölt be.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!