Nyitókép: SITA/(AP Photo/Kostiantyn Liberov)

 

Közel 9 millió ukrán maradt áram nélkül, miután orosz rakétacsapások értek két erőművet Kelet-Ukrajnában. Az áramkimaradás a harkivi és a donyecki régió lakosait érintette. Erről Volodimir Zelenszkij számolt be a Twitteren.

 

Az ukrán elnök bejegyzésében terrorizmussal vádolta meg Oroszországot, amiért az katonai objektumok helyett a létfontosságú civil infrastruktúrát támadta.

 

Ukrajna szerint a rakétatámadás a harkivi ellentámadásukra adott orosz válasz volt. Kijev szerint a hónap elején indított offenzívával már 3000 négyzetkilométernyi területet foglalt vissza az oroszoktól az ukrán hadsereg.

 hirdetes_400x285  

 

The Institute for the Study of War
A déli front az ISW térképén – az orosz ellenőrzés alatt lévő területeket kettévágja a Dnyeper folyó. Kép forrása: Euronews

 

Az orosz Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy a hétvégén átcsoportosította erőit Harkivból Donyeck térségébe. Az orosz televízióban bemutatott térképen az orosz hadsereg komoly visszavonulását lehetett látni.

 

Eközben egy ukrán ügyész azt állítja, hogy a visszavonuló orosz csapatok háborús bűnöket követhettek el Harkiv régiójában. A rendőrség olyan civilek holttesteit vizsgálja, akiket megkínozhattak haláluk előtt.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!