Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

„Ha szépen megkérnek rá, visszajövünk a kormányba” – fogalmazott Juraj Krúpa (SaS) ellenzéki képviselő arra a lehetőségre, mit terveznek Sulíkék, ha sikerül leváltani a parlamentben Igor Matovič pénzügyminisztert.

 

Érdekes politikai játszma kezdődött a szlovák törvényhozásban Igor Matovič leváltása kapcsán. Az SaS gátlástalan taktikázása miatt könnyen lehet, hogy végül annak segítenek, akit eltávolítanák a kormányból. Richard Sulík ugyanis az ellenzék szavazataival váltaná le Matovičot, hogy eltávolítsák őt a kormányből. A gond ott van, hogy egója, hatalomvágya kapcsán azt is elárulta, mi lenne a következő lépése: szívesen visszatérne a kormányba.

 

Ez azonban nem áll Robert Fico (Smer) érdekében, aki politikai amatőrnek nevezte Sulíkot. Ugyanezt a játékot vette észre az érintett, Matovič is, aki alig leplezett iróniával jegyezte meg, hogy amennyiben a maffiával és a fasisztákkal összefogva (akikkel eddig az SaS mindenféle együttműködést elutasított) leváltják őt, jöhet vissza az SaS a kormányba.

  hirdetes_300x300   

 

A Smer elsősorban kormányváltásban, nem pedig Matovič leváltásában érdekelt. Ezért várható, hogy esélytelen, hogy az SaS kezdeményezését a Smer képviselői megtámogatnák.

 

Peter Pčolinský (Sme rodina) frakcióvezető a fenti helyzetet értékelve úgy fogalmazott, hogy Matovičot nem fogja leváltani a parlament.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!