Kíméletlen büntetéseket javasol Mikulec és Matovič is az ittas vezetőknek - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.84
  • USD: 1.08
  • -3 °C
  • 1 °C
Belföld

Kíméletlen büntetéseket javasol Mikulec és Matovič is az ittas vezetőknek

Szörnyű, hogy ilyen tragédia kellett ahhoz, hogy szigorítani akarjanak az ittas vezetők büntetésén

Nyitókép: Polícia – Bratislavský kraj/Facebook.com

 

Roman Mikulec belügyminiszter és Igor Matovič pénzügyminiszter is az ittas vezetőkre vonatkozó megalkuvás nélküli büntetés bevezetését fogja javasolni a hétfői kormányülésen.

 

Mint ismert, vasárnap este egy részeg sofőr a tömegbe hajtott Pozsony belvárosában. A baleset következtében öten meghaltak, három sérültet kórházban ápolnak, egyikük állapota kritikus.

 

“Munkacsoportot hívok össze és javaslatot nyújtok be a koalíciós partnereknek, hogy az ittas vezetésért kompromisszum nélküli büntetések legyenek. Ártatlan emberi életek nem hunyhatnak ki részeg sofőrök miatt”

 

SJE Nyílt nap

írta Mikulec közösségi oldalán.

 

Matovič szintén a Facebook-on osztotta meg véleményét. Ebben arról ír, hogy már a hétfői kormányülésen saját javaslatot mutat be, miszerint ha egy sofőrt 1 ezrelék vagy afeletti véralkoholszinttel fognak meg a rendőrök, akkor autóját, amit épp vezet, kobozhassa el az állam. Ugyanígy járnának el kölcsönzött autó esetében is.

 

Matovič azt javasolja, hogy az így lefoglalt autókat később árverésen értékesítsék, a befolyó pénzből pedig azokat az áldozatokat és családtagjaikat kártalanítsák, akik ittas vezetőnek estek áldozatul.

 

A pénzügyminiszter emellett megjegyezte, hogy természetesen az ittas vezetők jogosítványát is elvenné hosszú évekre.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 22 óra után a pozsonyi Zoch utcán található buszmegállóba hajtott egy ittas sofőr. Sajtóértesülések szerint a volán mögött a Szlovák Siketolimpiai Bizottság főtitkára, Dušan Dědeček, mellette pedig fia Lukáš ült, aki ugyanebben a bizottságban ellenőr. Lukášt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrök a baleset helyszínéről toxikológiai vizsgálatra vitték Dědečeket aki a kiérkező mentősökkel és rendőrökkel szemben is agresszívan lépett fel.

Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint a helyszínen nem lehetett féknyomokat látni, Dědeček a megengedettnél gyorsabban ment autójával.

Az esetet rögzítette az egyik térfigyelő kamera is.

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket