Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Emilio Morenatti

 

Ukrajnában hétfőn országos szintű áramkimaradásokat okoztak az orosz rakétacsapások. Egy időben, egyszerre ért minden fő villanyáram-folyosót támadás, ami miatt az ország egész területén áramellátási gondok léptek fel.

 

Csak Kijevben 270 ezer háztartás maradt áram nélkül, és a lakosság 40 százaléka még mindig nem jut vízhez – a csapásokat követő első pár órában a háztartások 80 százaléka nem jutott vízhez.

 

Az áramellátás a legtöbb régióban csak a késő esti órákra valósulhat meg, de még utána is időzített áramszünetekre kell számítani, mert el kell kerülni a hálózat túlterhelődését.

 

 hirdetes_400x285  

Azt már most tudni lehet, hogy az energiatakarékosság miatt november elsejétől módosulnak a kijevi metró, a vonatközlekedés és a trolibuszok menetrendjei.

 

Az Ukrinform közlése szerint az ukrán külügyminisztériumnak már 12 országgal sikerült megállapodnia energetikai berendezések átadásáról. Elsősorban mobil áramfejlesztőkről, elosztóközpontokról, és kisebb eszközökről (például hőpisztolyokról) van szó. Az Ukrajnát ebben támogató 12 ország a következő: Izrael, Spanyolország, Olaszország, Litvánia, Németország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Dél-Korea, Szlovákia, Szlovénia, Finnország, Franciaország.

 

Körkép.sk, ukrinform

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!