Nyitókép forrása: pixabay.com

 

A pékeken és pékségeket nem segít a vállalkozóknak járó állami támogatás. A legtöbbjük egyszerűen nem tartozik a jogosultak körébe. Becslések szerint akár a pékségek felét rövid időn belül utolérheti a csőd.

 

Az államilag szabályozott energia a pékségek 90 százalékát nem érinti, mert nem tartoznak az államilag garantált árszabályozás keretébe.

 

„A nem árszabályozott szubjektumok természetesen azt az összeget fizetik, amit a számlájukon látnak. Ezt követően kérhetnek kompenzációt a megfelelő program keretében. Az elkövetkező napokban jelenik meg az adott program kiírása”

 

jelentette ki hétfőn Karel Hirman megbízott gazdasági miniszter. Egyelőre azonban semmi sem biztos a kiírások feltételei kapcsán. Az azonban biztos, hogy aki igényt tart a kompenzációra, annak előbb ki kell fizetnie a kapott számlákat – szerepeljen rajta akármekkora összeg.

 hirdetes_300x300  

 

A Szlovák Pékek, Cukrászok és Tésztagyártók Szövetségének elnöke szerint, ha valaki kifizeti a kapott, 8–10-szeres árat tartalmazó vállalkozói rezsiszámláját, nem marad pénze a vállalkozás működtetéséhez.

 

rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!