Nyitókép: illusztráció

 

Most már hivatalos, hogy még áprilisban megkezdődik a Nagymegyert és Medvét összekötő I/13-as út felújítása. A felújítás régóta várat magára, többnyire megrekedt az ígérgetés szintjén, pedig egy rendkívül forgalmas útszakaszról van szó.

 

A kivitelező Doprastav a.s.-t képviselő IBC Projekt s.r.o. a napokban küldte ki a hivatalos értesítéseket az érintett településeknek a munkálatok megkezdésének tervezett időpontjáról. Eszerint az építkezési munkálatok több szakaszban zajlanak majd.

 

Az első szakaszban Nagymegyer és Csilizradvány között újítják fel az útszakaszt. A tervek szerint a munkálatok április 28-tól október 15-ig tartanak majd.

 

 hirdetes_300x300  

A második szakaszban a Csilizradvány és Medve közti útszakasz felújítására kerül sor. A hivatalos közlések szerint április 28. és június 30. között.

 

A medvei/balonyi Slovnaft benzinkút melletti kereszteződésben a munkálatok során biztosítják az áthaladást Medve és az államhatár, ill. Balony irányába.

 

Ugyancsak biztosítják az áthaladást a csilizradványi/kulcsodi kereszteződésben Kulcsod, ill. Csilizradvány irányába.

 

Balony község területén a tervek szerint keresztülhaladhat a személyforgalom Medve, ill. Magyarország irányába.

 

forrás: Facebook.com

 

forrás: Facebook.com

 

Az útlezárás okán tehát fokozott terhelés alá esik majd Balony és Kulcsod, mivel ezeken az útvonalakon jelölik ki a kerülőútvonalakat. Az elérhető információk szerint több buszjáratot is kénytelenek lesznek Kulcsod felé elterelni a felújítás idejére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!