Nyitókép: AP Photo/Susan Walsh

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint az orosz erők elfoglalták a kelet-ukrajnai Bahmut városát. Ezt az elnöki hivatal szóvivője, Szerhij Nyikiforov közölte vasárnap.

 

„Ma (az orosz katonák) Bahmutban vannak” – mondta Zelenszkij a japán hirosimai G7-csúcstalálkozón tartott sajtótájékoztatón. „Oroszország azonban nem foglalta el Bahmutot” – tette hozzá.

 

„Nem hinném” – válaszolta Zelenszkij arra az újságírói kérdésre, hogy szerinte Kijev továbbra is ellenőrzése alatt tartja-e Bahmutot, illetve, hogy az oroszok elfoglalták-e már a várost.

 hirdetes_300x300  

 

Zelenszkij elismerte, hogy Bakhmut elesett

 

Az elnöki hivatal később tisztázta, hogy az elnök arra a kérdésre reagált, hogy az oroszok elfoglalták-e a várost. „Az elnök ezzel tagadta, hogy Bahmutot elfoglalták volna” – mondta Nyikiforov.

 

Vasárnap több média is beszámolt arról, hogy Zelenszkij közvetve megerősítette Bahmut orosz erők általi elfoglalását, miközben a japán hirosimai G7-csúcson tett nyilatkozataira hivatkoztak.

 

A DPA ügynökség később azt írta, hogy az ukrán elnök kétértelmű volt kijelentéseiben.

 

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy Bahmut szinte teljesen elpusztult, és sok orosz tartózkodik benne. Mindezt ragédiának nevezte, és megköszönte az ukrán katonák erőfeszítéseit.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!