Nyitókép: twitter

 

A kormányfőt egy hete kiszáradás és pillanatnyi eszméletvesztés után vitték intenzív kezelésre, de ezt a hetet már aktív munkával töltötte. Tegnap olyan szívritmus-rendellenességet észleltek nála, ami beavatkozást követelt.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt sikeresen megműtötték vasárnap kora reggel a ramat gani Sheba Medical Centerben, ahol szívritmus-szabályozót szereltek fel, ugyanott, ahol egy hete kezelték.

 

Hajnali 4 óra körül a kórház jelentette, hogy a beavatkozást, Prof. Roy Beinart és Prof. Eyal Nof végezte, és sikeresen és komplikációk nélkül fejezték be. A miniszterelnök jó állapotban van, és megfigyelésre marad a shebai kardiológiai osztályon.

hirdetes_starlux810x300

 

A Miniszterelnökség szerint a műtét sikeresen befejeződött, és Netanjahut várhatóan vasárnap hazaengedik.

A pacemaker egy olyan eszköz, amely a szívverés szabályozására vagy fokozására serkenti, ha az túl lassú vagy szabálytalan. A beültetés általában több órát vesz igénybe, és a recipienseket jellemzően még aznap vagy másnap hazaengedik a kórházból .

 

Egy héttel ezelőtt a 73 éves Netanjahu kórházba került, miután pénteken a Galileai-tengerhez tett kirándulását követően szédülésre panaszkodott, elismerve, hogy több órát töltött a napon a rekkenő hőségben „sapka és víz nélkül”.

 

Nem sokkal hajnali 1 óra előtt egy videoüzenetben Netanjahu azt mondta:

 

„Egy héttel ezelőtt behelyeztek egy megfigyelőeszközt. A készülék ma este sípolt, és azt jelezte, hogy szívritmus-szabályozót kell kapnom. Ezt ma este meg kell tennem. Kiválóan érzem magam, de hallgatok az orvosaimra.”

 

A beavatkozás során Yariv Levin igazságügy-miniszter töltötte be az ügyvezető miniszterelnöki posztot, amíg Netanjahu miniszterelnököt el kellett altatni.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!