A Hírek.sk választások előtti pártelnöki vitára hívta az MKP és a Most-Híd vezetőit. Berényi József elfogadta a meghívást, Bugár Béla azonban ismét megfutamodott.

 

Ez egyébként már a második eset, amikor a Most-Híd elnöke semmilyen hajlandóságot nem mutatott érvei ütköztetésére. A választások előtt már az Új Szó meghívását is visszautasította.

 

Miről tanúskodik mindez?

 

 hirdetes_300x300  

Bugár Béla úgy látszik, megfutamodott, mert nincs mondanivalója. Az elmúlt négy év magyar szempontból sikertelen, kudarcokkal teli parlamenti időszakáról egyszerűen nincs mit beszámolnia. Ezért kerül bármilyen konfrontációt, ahol a parlamenti eredménytelenségére fény derülne.

 

Pedig nagy médiaérdeklődés előzte meg úgy az Új Szó, mint a Hírek.sk vitáját, de a szlovákiai magyaroknak  csalódniuk kellett. A két elmaradt találkozó azt mutatja, hogy a felvidéki magyarság parlamenti jelenlétének legsikertelenebb négy évéért a magyar szavazatokból élő Most-Híd elnöke egyszerűen nem vállalja a felelősséget.

 

Ő már csak a szlovák közmédiában és a Robert Fico holdudvarához tartozó médiában ül le egy asztalhoz a kormányfővel kezes bárányként. Hiszen egyre többen mondják ki nyíltan, hogy a választások után a Smerrel való közös kormányzásra készül.

 

Az a baj a Most-Híddal, hogy csak a saját sikerük érdeklik őket, és hogy Bugár Béla népszerűsége fennmaradjon. Nekünk, felvidéki magyaroknak viszont közösségünk sikerére lenne égetően szükség.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!