A magyarországi ellenzék egyik prominens képviselője, pártelnöke szerint az Uber taxi azonnal visszakerül a forgalomba, amennyiben 2018-ban ők nyerik meg a parlamenti választásokat. Ugyanis az Uber július 24-én 12 órakor határozatlan időre felfüggeszti szolgáltatását Magyarországon, mert nem tudnak eleget tenni az új taxistörvénynek, ami alapján bírságolhatják és betilthatják őket.

 

A cég szerint próbáltak dűlőre jutni a kormánnyal, de erre nem volt fogadókészség. De szívesen visszatérnének, ha változna a szabályozás, és remélik, ez csak idő kérdése. Ezt a kijelentést meglovagolva a pártelnök rögtön megcélozta a szerinte tuti 1200 Uber taxis- és a tuti 160 ezer utas választói bizalmát.

 

Még ha sikerülne is a maga oldalára állítani őket, és beharangozott ígéretével überelni tudja a hagyományos fuvarozókat valamint utasaikat, még közel sem fogja tudni ellensúlyozni azt a megközelítőleg 260 ezres határon túli magyar választó elvesztését, akik az ismert tények miatt elsősorban azért fognak szavazni a határon túlról 2018-ban is, hogy kifejezhessék ellenszenvüket a most Uber – és betelepülés érdeket képviselő pártelnök ellen, és egyúttal übereljék 2004. december 5-ét is.

 

 hirdetes_810x300  

A labdarúgó Eb-t követő internetes szavazások magyar sikerei

 

Más! Ugyan fröcsög a külföldi sajtó, mégis a Sky Sports után az UEFA internetes szavazásán is Gera Zoltán Portugália ellen lőtt gólját szavazták meg a labdarúgó Európa-bajnokság legszebb találatának. Az előbbi szavazáson a 37 éves magyar középpályás találata 122 ezer voksot gyűjtött be, csaknem 100 ezerrel többet, mint a második helyen végző Xherdan Shaqirié (29 ezer). A svájci futballista ollózása mellett Hal Robson-Kanu belgák elleni zseniális megoldása (19 ezer) került még a dobogóra.

 

A szavazás eredményével szakmailag ugyan lehet vitatkozni, de az internetes közönségszavazásos véleménynyilvánítás újfent bizonyította a magyar emberek összefogását magyar sikerek érdekében valamint a magyar foci imádatát is.

 

Sőt, egy másik, foci Eb-vel összefüggő szavazáson is helytálltak a magyar véleménynyilvánítók határon kívül és belül: A Goal.com szaklap online szavazásán Nagy Ádámot, a magyar válogatott középpályását választották az olvasók az Európa-bajnokság legjobb fiatal labdarúgójának, megelőzve Renato Sanchest, az Európa- bajnok portugálok fiatal tehetségét.

 

Sőt, ha nem vigyáznak, Dzsudzsák Balázs lehet a torna legjobb játékosa! A cseh fotbal.idnes.cz oldal ugyanis megszavaztatta olvasóit a labdarúgó Eb legjobb játékosáról. A tizenkét, versenyben lévő futballista között Dzsudzsák Balázs személyében magyar játékosra is lehet szavazni!

 

Az internetes szavazások politikai üzenete

 

Ezeknek az internetes szavazásoknak az eredményei egyértelműen tükrözik a magyar emberek pozitív hozzáállását nemzeti közügyeknek értelmezhető dolgok iránt, és akár politikai üzenetértékkel is felérnek az 2016. október 2. napjára kitűzött országos népszavazás előtt, melynek kérdése így hangzik:

 

“Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?„

 

(A népszavazáson határon túli kettős állampolgársággal rendelkező magyarok is véleményt nyilváníthatnak).
De egyúttal figyelmeztető jel az ellenzék számára is, hiszen a jelenlegi magyar kormány, élén a miniszterelnökkel egyértelműen elkötelezett a magyar sport és foci iránt!
Száraz Dénes

 

Nyitókép: Uber

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!