A Wikileaks-nek köszönhetően nemrég arról kerültek nyilvánosságra információk, hogy az amerikai milliárdos és Hillary Clinton nagylelkű szponzora miképp igyekszik befolyásolni az amerikai katolikusok véleményét.

 

Azzal a céllal, hogy családbarát programjuk a házasság és a fogantatástól kezdődő élet védelmétől elmozduljon az egyenlő bérekre való törekvés felé. E stratégia rövid távon segítheti Hillary Clinton elnökválasztási kampányát azzal, hogy a nagyszámú amerikai katolikus közösség prioritásait  az olyan témáktól, mint az abortusz és a homoszexuális kapcsolatok,  eltolja a szociális egyenlőtlenség problémaköre felé, amelyekről Hillary Clinton kampányában beszél.

 

Katolikus hasznos idióták

 

 hirdetes_810x300  

Soros Open Society Fondaition alapítványának menedzseri jegyzőkönyvei alapján e civil hálózat 2015-től kezdődően 650 ezer dollárral támogatott két vallási szervezetet. A PICO-csoportot, amely közösségi programokat szervez a hívőknek, valamint a Hit a Közéletben (Faith in Public Life – FPL) szervezetet. Az összeg 10 ezer önkéntes toborzását és 3500 másik aktivista iskolázását finanszírozta a közvélemény mozgósítása céljából annak érdekében, hogy befolyásolja a katolikus egyház álláspontját Ferenc pápa 2015-ös amerikai látogatása kapcsán.

 

„Kihasználva a pápa látogatását ’az egyenlőtlenség és kirekesztés tanának’ kritizálására valamint azon pápai elv elutasítását, miszerint a gazdasági növekedés segít a szegényeken, a jövőben a PICO és az FPL a szegénységgel kapcsolatos közvita kiterjesztésén, a nemzeti paradigmák megváltoztatásán és a 2016-os elnökválasztás prioritásain fog dolgozni”

 

olvasható az egyik kiszivárgott jegyzőkönyvben.

 

„Ez nem képzés. Ez politikai manipuláció annak érdekében, hogy a katolikus egyház Soros György politikai programjának szolgálatába álljon. Egy jól finanszírozott és cinikus erőfeszítésről van szó annak érdekében, hogy a hívőket kétes politikai és erkölcsi célok elérésre használják fel”

 

írta  az Action Institute elnöke, Robert A. Sirico katolikus pap Soros hasznos katolikus idiótái című cikkében, ami a Washington Times hasábjain jelent meg.

 

Általánosságban véve azonban a főirányú média nem túlzottan foglalkozik Soros Hillary Clinton támogatására irányuló tevékenységével. A WikiLeaks más kiszivárogtatásait illetően viszont jóval aktívabbak.

 

Az egyik kivétel a Jerusalem Post izraeli napilap, amely a „Soros a globális káoszért kapmányol” című cikkében magyarázattal is szolgál arra vonatkozóan, hogy miért hallgat a média.

 

Az első magyarázat szerint Soros  30 millió dollárral támogatta Clinton kampányát, és ő a legnagyobb egyéni támogatója. Ezért a többségében Clintont támogató médiának nem áll érdekében előhúzni a sztorit.

 

A második magyarázat a Jerusalem Post szerint az, hogy egyes újságírók nem ismerték fel a kiszivárgott információk jelentőségét, pedig a baloldali és progresszív csoportok Soros általi támogatása már hosszú ideje közismert tény. A fától gyakran nem látni az erdőt, a kiszivárgott információk ugyanis segítenek felismerni Soros projektjének megalomán természetét.

 

A közjólét Soros szerint

 

Soros tevékenysége a kulturális változások elősegítésében valóban hosszú ideje közismert és dokumentált. Nem titkolja ezt maga a pénzügyi guru sem. Könyveiben részletesen taglalja alapítványai hálózatának működését, és kinyilvánítja bennük, hogy „mint emberbarát igyekszik azt szolgálni, amit ő közjónak nevez.” (Forrás: Nyílt társadalom, avagy a globális kapitalizmus megreformálása). A kérdés csak az, hogy vajon ő mit ért közjó alatt.

 

2003 végén a vatikáni Zenit ügynökség egy elemzést tett közzé a Soros által finanszírozott intézmények működéséről, amelyek több mint 50 országban vannak jelen. A Zenit  idézte a Foundation Watch közleményét is, amit a washingtoni Capital Research Centre adott ki. Ebből kiderül, hogy a Nyílt Társadalom Intézet „tömegével finanszíroz liberális propagandacsoportokat és a radikális baloldal tevékenységeit” a társadalmon belüli kulturális változás elősegítésének céljával.

 

1998 és 2003 között az Intézet több mint 150 pályázatot írt ki 31 millió dollár értékben különböző abortusz-támogató programokra. Főleg az olyan, tervezett család programját támogató szervezetek merítették az összeget, mint az Abortusz és Reprodukciós Jogok Ligája, amely  700 ezer dollárt kapott televíziós műsorokra.

 

Soros a könnyűdrogok legalizációját  pártoló szervezeteket is pénzel.  A Lindesmith Központot például, amely a marihuána legalizációjáért küzd, 1994 és 1999 között 4 millió dollárt kapott.

 

A pénzügyi guru az eutanázia törvényesítését is támogatja. A projekt neve „Halál Amerikában”, melynek célja megváltoztatni a közvélemény hozzáállását az asszisztált öngyilkosság kérdésében. A projekt 2000-ben 15 millió dolláros támogatásban részesült.

 

Félreértett szavak

 

Soros György önmagáról mint spekulánsról, filozófusról és emberbarátról beszél. Az első kétségtelenül igaz. A brit fonttal vagy az ázsiai valutákkal folytatott spekulációinak történetei közismertek.

 

Soros viszont biztosan nem nevezhető eredeti gondolkodónak. Filozófiája Karl Popper gondolataiból, annak nyílt táradalomról vallott elméleteiből szemezget. A Popper által veszélyesnek nevezett önkényuralmi ideológiákhoz Soros hozzáadta a piaci fundamentalizmust is. Paradox módon éppen azt a rendszert, melynek köszönhetően mérhetetlen vagyonra tett szert. Szóval nincs semmi olyan új a nap alatt, amire a különböző gondolkodók már ne mutattak volna rá jóval korábban.

 

A legnagyobb gond azzal van, hogy Soros önmagát filantrópnak nevezi. És nem csak arról van szó, hogy saját magát így jellemzi, hanem hogy a médiában vele kapcsolatban is szinte mindig a „milliárdos, jótékonykodó, emberbarát” szavak hangzanak eé.

 

Soros György viszont leginkább színtiszta politikai aktivista, aki vagyonát politikai és ideológiai célokra használja fel. Konkrétan – és írásaiban ezt egyáltalán nem titkolja – globális polgári társadalmat akar létrehozni (használja a Polgári Társadalmak Szövetsége kifejezést is). E tervét illetően Soros akadálynak tekinti a katolikus egyházat és más hagyományos vallási csoportokat azok társadalommal és a családdal kapcsolatos nézeteik miatt. A társadalmi problémák egy részének, amit ki kell gyomlálni.

 

A hagyományos családmodell elleni támadásai ráadásul nem vezetnek semmilyen közjóhoz, épp ellenkezőleg, egy sor negatív társadalmi jelenséget és trendet hívnak életre. Demográfiai válságot, a szociális rendszer túlterheltségét, bizonytalan társadalmi-gazdasági jövőképet jelentenek.

 

Bizonyára sok olyan ember van, aki azonosulni tud Soros György céljaival. Többségüket azonban politikai aktivistának nevezzük. Hogy az alapítványai által nyújtott ezernyi támogatásból  hasznos és értékes, politikailag semleges projektek is kaptak, a lényegen semmit sem változtat. Vitathatatlan, hogy adakozásaival Soros  világos politikai tervet követ. Megváltoztatni a világot saját elképzelései alapján.

 

Soros nem emberbarát (a szó pozitív, önzetlen értelmében), hanem egy milliárdos politikai aktivista, veszélyes célokkal.

 

Postoj.sk, Jozef Majchrák: Nevolajme Sorosa filantropom

Nyitókép: ZeroHedge.com

Fordította: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!