A Körkép.sk főszerkesztőjeként mint felkért műsorvezető visszalépek, hogy ők leülhessenek.

 

Néhány nappal ezelőtt kaptam a megtisztelő felkérést a találkozó kezdeményezőjétől, hogy vállalnám-e a Magyar – Magyar Párbeszédként beharangozott rendezvény társmoderálását. A kérés meglepetésként ért, de végül rövid gondolkodás után természetesen vállaltam. Annál is inkább, mivel nem titok, korábban az egyik ötletgazdája voltam annak, hogy két népszámlálás félidejében, a szlovákiai magyarság óriási fogyása okán közösségünk vezetői végre leüljenek és elgondolkodjanak szülőföldünk jövőképének lehetőségeiről.

 

Taktikázás az utolsó pillanatban

 

 hirdetes_810x300  

Egészen vasárnap délutánig minden rendben is volt, tisztességesen készültünk a feladatra, hogy a hétfői rendezvény minél sikeresebb legyen. Egyeztettünk, igyekeztünk összehangolni a dolgokat, már csak a DAC csodás győzelme és euforikus stadionavatója miatt is jó hangulatban várva a hétfőt.

 

Mit vársz a Magyar-Magyar Párbeszédtől? Válaszolj a Körkép.sk kérdésére itt.

 

Aztán egyszer csak, néhány órával a rendezvény előtt jött a hír, hogy a szlovákiai magyar egységet egyszer már felrúgó politikus, aki a találkozótól eleve ódzkodott és a magyar – magyar fórumról mint gittegyletről beszélt, hirtelen kitalálta, hogy márpedig neki fenntartásai vannak a moderátor személyével kapcsolatban. És hogy tárgyalási pozícióját erősítse, más módon is átszervezte volna a Magyar-Magyar Párbeszéd már előtárgyalt forgatókönyvét.

 

Ez utóbbira végül nem került sor, diktátumával ugyanakkor alaposan mellélőtt.

 

Felesleges bugári kicsinyesség

 

Mindezt tájékoztatásként tartottam fontosan leírni még a találkozó előtt, hogy olvasóink tisztán lássák, ki milyen játékot játszik a találkozó előtt. Bugár szűkkeblűsége ugyanakkor teljesen felesleges volt, kicsinyességéről tudomást szerezve ugyanis egyáltalán nem ragaszkodom a moderátori szerephez. Annál is inkább, mivel nem személyes ambícióról volt szó, a felkérés a találkozó kezdeményezőitől érkezett.

 

Számomra a legfontosabb a felvidéki magyar közösség közös cselekvésének elindítása. Ennek érdekében egyáltalán nem létkérdés, még csak nem is presztízskérdés, hogy Bugár Béla követelésének ellenszegüljek.

 

Visszautasítom a politikai játszmákat, háttéralkukat

 

Ugyanakkor elutasítok mindenfajta, személyemmel kapcsolatos politikai játszmát és háttéralkut. A Körkép.sk nem lesz ott a tárgyalóasztalnál, ugyanakkor jelen lesz, mint tudósító.

 

A Magyar-Magyar Párbeszéd sikere, felelősségének terhe ugyanakkor még inkább a közösségünkért legtöbbet tenni tudó politikus vállát terheli.

 

Az MKP részéről a gesztus az utolsó órákban is megvolt.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!