Ahogy elgondolkodom, arra kell rájönnöm, hogy nem szeretem a bevándorlókat. Pedig nagyon nyitott, toleráns embernek tartom magam és igazán szeretek minden embert, amíg nem ártanak nekem. Ezek a bevándorlók viszont már pont ilyenek.

 

Különböző, számomra egzotikus helyekről jönnek ide, élőhelyemre, ahol a szüleim és nagyszüleim születtek, ahol ismerek minden fát és minden követ, valamint a legszűkebb ösvényről is tudom, hova vezet. Ők pedig betolakodnak úgy, hogy nemhogy nem ismerik a helyet, ahova jönnek, de nem is akarják megismerni. Sokkal inkább szeretnék átformálni.

 

Átírnák szokásainkat

 

 hirdetes_400x285  

Szeretnék, ha az ő nyelvüket használnánk, az ő szokásaik szerint élnénk. Gyakran különálló egységekbe tömörülnek, ahol aztán nem látják szívesen az őslakosokat, vagy egyenesen elzárják magukat tőlük. Folyamatosan saját oktatási intézményeket és egyéb tömörüléseket hoznak létre, végül az irányítást is át szeretnék venni az őslakos közösség fölött.

 

Amellett, hogy nem akarnak alkalmazkodni hozzánk, még fel is szólalnak ellenünk, támadják a nyelvünket és kultúránkat, köteleznének bennünket a nyelvük és kultúrájuk átvételére. Ha pedig valamilyen módon  nemzeti öntudatunkat szeretnénk megélni egy-egy rendezvény, vagy emlékmű kapcsán, újra csak támadnak érte és elutasítják. Ugyanakkor nem mulasztják el saját öntudatuk ilyenforma megvalósítását, amiért mi nem is szólhatunk. Nincs rá szebb szó, mint a szemtelenség.

 

Megfertőzik a helyiek gondolkodását

 

Jelenlétükkel megrontják hagyományosan kialakult közösségeinket, megfertőzik a gondolkodásukat olyannyira, hogy saját sorainkból is már rengetegen támogatják őket, segítenek nekik beépülni közénk és alkalmazkodnak hozzájuk. Ezek az emberek a gyerekeiket sokszor már a bevándorlók kultúrájában és nyelvében nevelik. Sajnos többségük nem ismeri fel ennek veszélyeit.

 

r7
Kép: slideshare (archívum)

 

Eladjuk nekik az ingatlanjainkat a nagy nyereség reményében, így felverve az árakat, ami ellehetetleníti saját fiataljaink letelepedését a szülőföldjükön. Most pedig még autópályát is építünk nekik, hogy a pozsonyi, illetve Pozsonyon keresztül az ország akár legegzotikusabb pontjairól érkező, számunkra teljesen idegen szlovák bevándorlók ellephessék a Csallóközt. Merthogy róluk van szó, őket nem szeretem.

 

Az afrikaiak és arabok pedig egy másik történet.

 

Mészáros András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!