Legkésőbb a novemberi megyei választásokig kiderül, van-e esély az MKP és a Most-Híd politikai együttműködésére a Felvidéken.

 

Szinte még alá sem írták a dunaszerdahelyi magyar-magyar párbeszéd közös nyilatkozatát, a sajtó egy része azonnal elkezdte a két párt megyei választások előtti lehetséges együttműködésének hangoztatását. Miközben pontosan tudják, hogy az egész jelenleg leginkább délibáb, mely gátlástalan politikai célokat szolgál.

 

Kifelé összefogás, befelé likvidálás

 

 hirdetes_810x300  

Megengedhetetlen, hogy az MKP – Most-Híd összefogás leple alatt az egyik párt a másik politikai likvidálásán dolgozzon.

 

Márpedig jelenleg úgy tűnik, hogy Bugár célja pontosan ez. Magyarán, a következő parlamenti választásokig gyengíteni az MKP-t, amennyire csak lehet.

 

Lehetséges forgatókönyve a következő:

 

Eleve elfogadhatatlan feltételeket szabva a végsőkig lebegtetni a megyei választások előtti összefogás lehetőségét, miközben a színfalak mögött a B-terv kíméletlen előkészítése zajlik. Majd miután a politikai játszmákban kevésbé jártas, magyarságukat őszintén megélő helyi struktúrák egy részének elege lesz a bugári simlisségből és emiatt inkább az önálló magyar indulást szorgalmaznák, ráfogni az MKP-ra az összefogás meghiúsulását.

 

Miközben a közös lista lehetséges, de ahhoz mindkét oldalon fájdalmas engedményekre és az egók visszaszorítására lenne szükség.

 

Elfogadhatalan feltételek

 

Az eleve elfogadhatatlan bugári feltételek a következők:

 

1. Mindent vagy semmit, azaz mindenhol egyezségre kell jutni

 

Ez a legaljasabb feltétele Bugárnak, hiszen pontosan tudja, hogy ő maga fog majd mindent megtenni annak érdekében, hogy ne legyen egyezség (nem beszélve arról, hogy a magyar egységet is ő rúgta fel). Aki nem hiszi, emlékezzen csak vissza, hány helyen torpedózta meg a Most-Híd elnöke a 2013-as megyei választások előtt az egyes járásokban már előtárgyalt vegyespárti – MKP-s egyezségeket. Bugárra ez a sunyi aknamunka amúgyis jellemző, elég, ha felidézzük a magyar-magyar párbeszéd előtti gyerekes zsarolását (erről bővebben itt.)

 

2. Befogni a kritikusok száját, megtiltani a kényelmetlen, de őszinte beszédet

 

Értsd, még csak kimondani, leírni se lehessen, hogy Kövér László szavai után magyar szempontból és középtávon Bugár Béla valójában egy politikai hulla, kollaboráns, aki saját céljai érdekében bármikor hajlandó feladni a magyar érdekeket, Ha pedig kell, saját meggazdagodása érdekében a hatalmát is beveti (lásd az R7-es telekbizniszét, ahol mások kárára keresett 500 ezer eurót.)

 

A magyarok száját nem lehet befogni

 

Bugár odáig merészkedett, hogy a napokban levelet írt az MKP elnökének, melyben számon kéri a párthoz köthető emberek vele kapcsolatos legitim véleményét.

 

Hogy mennyire hamis épp tőle és médiamunkásaitól a megyei választások előtti összefogás lebegtetése, az a hamarosan várható ultimátumokból is kiderül. Például hangsúlyozva, hogy az adott MKP-s jelölt eleve elfogadhatatlan, legyen szó akár a legesélyesebb személyről.

 

Mindenesetre Stubendek László komáromi fényes győzelme (a nép végül másra szavazott, mint akit a két párt ” összefogása” szeretett volna) álljon tanulságként mindenki előtt, aki hiteltelen politikai alkukkal próbálja félrevezetni a felvidéki magyar választópolgárokat.

 

Király Zsolt

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!