Tegnap este valamelyik tévés meteorológus azt mondta a híradóban, hogy ma az évszakhoz képest szokatlanul hideg idő várható, akár 0 fok is lehet, meg havazás! Minő meglepetés télen ez a nagy nullafokos hideg, amikor már elvirágoztak a hóvirágok, rügyeznek a fák és szinte hallani a természet sóhaját! Hiszen január, február, itt a nyár!

 

De ma mindegy, nem számít a zimankó!

 

Kit érdekel a mai napon a télen teljesen „szokatlan”  hideg, a hó és jég, amikor Bálint (Valentin) napján kis piros szívecskék lepik el a várost, lüktet a szívekből áramló forróság, romantikus, szerelmes dalokat sugároznak a rádiók, könnyfakasztó filmeket adnak a könnycsatornák, virágboltokat és csokis üzleteket ostromló férfiak rohangálnak az utcákon, pirospozsgás hölgyek lesik a lovagokat! Ilyenkor nem törődünk a nulla fokokkal, belső fűtésre kapcsolunk és nem csupán az ünnepi italok elfogyasztását követően!

 

 hirdetes_300x300  

Egyszer, valamikor a régmúltban küldtem én is valakinek egy rózsacsokrot ezen a napon… Kivitte a temetőbe! Ebből ugyan már rögtön sejthettem volna, hogy ez a szerelem halálra van ítélve, de még vergődött aztán pár hónapig, mert a szerelem homályosítja a tisztánlátást  Az alkohol csak butít és nyomorba dönt, a szerelem viszont vakít! Meg aztán Bálint napja nem csak a szerelmesek, hanem a lelki betegek napja is. És a kettő – a szerelem és a lelki betegség valahol, valahogy összefügg. Mert ugyan nem minden lelki beteg szerelmes, de minden szerelmes kicsit lelki beteg! De soha ne legyen komolyabb betegségünk!

 

Párjuk nélkül „Sehall, selát” Júliák és Rómeók csatangolnak ilyenkor önveszélyesen és balesetveszélyesen az utcákon, járdákon. Ébereknek kell lenniük a járművezetőknek és a villanyoszlopoknak is. A szerelmes ember félembernek érzi magát társa nélkül: nem képes önállóan gondolkodni és cselekedni, csüng a telefonján, csengőhangot vél felfedezni a harangzúgásban is. Magába roskadva számolja a hátralévő magányos perceket, szemrehányóan néz párjára félperces késése miatt. És önmarcangolóan féltékeny a postásra, a rendőrre, a villanyszerelőre, a szomszédra, a gázosra és a díjbeszedőre, a szódásra, a képkereskedőre, a házmesterre és a kisfiára, még a kéményseprő se ússza meg!

 

Aztán az a sok Bálint-napi rendezvény, a szív küldi szívnek akció! Például az állatkertben kiselefánt simogató szülinap valamint kedvezmények azoknak a pároknak, akik hajlandóak megölelni, megcsókolni egymást a bejáratnál a pénztáros előtt. Ha az elefántot, akkor még nagyobb a kedvezmény, de nagyobb veszéllyel is jár!

 

„Az ajánlat kizárólag a teljes árú diák, felnőtt és nyugdíjas belépőkre vonatkozik. Két eltérő korú tagból álló pár esetén a magasabb árkategóriájú jegyet kell megváltani. A kedvezmény csak az akció napján személyesen, az állatkerti jegypénztárakban megvásárolt belépőjeggyel vehető igénybe. A megvásárolt jegy érvényessége nem hosszabbítható meg, és a jegy nem váltható vissza.”  – olvasható a fővárosi állatkert honlapján.

 

szeretlekmagyarorszag.hu

 

Sokan tartják a Valentin napot a halloween-hez hasonlóan a multik világával együtt nyugatról hozzánk beszűrődő, felfuttatott, hagyománytalan ünnepnek, amelynek egyetlen célja, hogy pénztárcánkba nyúljon. Sokan úgy vélik, hogy a szerelem ünnepe sokkal inkább a szeretet ünnepe, amit nem szabad egyetlen napba sűríteni! Szerintük úgy kell élnünk és viszonyulnunk egymáshoz mindig (nem könnyű), hogy nap, mint nap érezni lehessen a törődést, a szeretetet és bizalmat!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: nlcafe.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!