József, Bánk
  • HUF: 313.05
  • USD: 1.14
  • 5 °C
  • 14 °C
politika

Vége

Ahogy ott ült lehorgasztott fejjel és karba tett kézzel, védekező testtartásban, nyilvánvaló jelét adta annak, hogy fél. Fél, mert a döntés, melyet néhány ember végül az egész Most-Hídra rákényszerített, nem a saját akarata volt.

 

Bugár Béla, Robert Kaliňák hithű szövetségese igazából maradt volna a kormányban, de szlovák tagozata ezt már nem engedte. Nem volt itt semmiféle három alternatíva, Bugár számára ez volt az egyedüli lehetséges döntés. Mert ha marad, de szlovákjai elmennek, a Most-Híd szétesik, és az előrehozott választásokon jobb, ha el sem indul.

 

Az is látható, hogy a kormányoldal szétesett, az ellenzék pedig érzi a lehetőséget és igyekszik összefogni.

 

Robert Fico ugyan még kétségbeesetten kapálózik, de már magára maradt. Az SNS távolodik mellőle és harmadik útról beszél, a Most-Híd, vagy aminek még nevezhetőek, pedig utolsó választására készül.

 

Azt is látni, hogy magyar-magyar összefogásról is felesleges beszélni. Túl nagy a szakadék a korrupt, a maffiát támogató, a szajrét a magyar érdekek elé helyezők és a helyenként esetlen, tapasztalatlan, de alapjában véve tisztességesebb oldal között.  Az MKP elnökének első reakciói világosan mutatják, hogy Menyhárték az ellenzéki oldalon állnak és a maffia legyőzésében érdekeltek. Nincs kompromisszum.

 

Az SaS erős és világos üzenetekkel kommunikál, szintén, az OĽaNO szintén, Igor Matovič ráadásul ismét egyértelmű jelét adta annak, hogy számít az MKP-ra. Nem szeretné ugyanis, ha ismét elvesznének a demokratikus szavazatok.

 

Mától kampányrezsim van az egész országban, a kérdés már csak az előrehozott választások időpontja. És ha a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása miatt felbőszült utca is kitart, egy szebb és igazságosabb jövő elé nézhet az ország.

 

Király Zsolt

Nyitókép: reprofoto (TA 3)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Gábor Szabó
2018. Már. 13. 12:50

Tartok tőle, hogy az igazi gyilkosokra és megbizóikra sosem fog fény derülni.

Varga István
2018. Már. 13. 13:40

Ki van itt felbőszülve a megvezetett juhokon kívül. MInden kicsit még gondolkodnitudó ember láthatja, hogy itt nem lesz szebb és igazságosabb jövő.

Janicsár
2018. Már. 13. 15:20

Sajnos az MKP is egy korrupt, tolvaj kormányt támogat, Most akkor kit válasszunk?

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 40 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket

Megosztás