Miközben Magyarországon gomba módra szaporodnak az új és szebbnél szebb labdarúgó stadionok, Ajkán beszántották a régi focipályát. Nem csoda, hiszen Ajkán mindig is baloldali városvezetés volt, most is MSZP-és polgármester áll a város élén.

 

Bezzeg Diósgyőrben, ami egyébként Miskolc, most volt a stadionavató, ami nem sikeredett ugyan túl fényesre, mert a hazai együttes vereséget szenvedett a szintén kiesés elöl menekülő Mezőkövesdtől. Még jó, hogy nem valami nevesebb csapattal, mondjuk, a Balmazújvárossal tartották a pályaavatót. Még nagyobb lett volna a blamázs! Edzőváltást nem követelhettek a feldühödött nézők, mert az a héten volt, de polgármesterváltást már igen!

 

Ajkán viszont annyi a focipályának!

 

 hirdetes_810x300  

A város vezetése felparcelláztatta az egykori Videoton-pályát, és civil szervezeteknek adta ingyen a területet.  A megtermelt zöldségeket és növényeket a területet művelői hazavihetik, de a termés egy részét közösségi célokra kell felajánlaniuk – olvasható az önkormányzat honlapján.

 

„Már érik a borsó, a bab és az újhagyma, kibújt a krumpli – újságolta Szimeiszter Imréné, az ajkai nyugdíjasklub vezetője. – A hétvégétől pedig palántázunk, egy része ugyanis még üres a területnek.” 

 

A lelátókat nem lehet felparcellázni, mert betonból vannak. Rajtuk vassal odaerősített korhadt, hátsó támasz nélküli hosszú fapadok, mint egykoron a régi Népstadionban. Most is nyugdíjasok, régi idők nagy focijának szurkolói ülnek vagy álldogálnak rajta, figyelik az NR III. (Növényrendszertan) örökrangadóját, a Hüvelyesek SC – BTK (Burgonyafélék Torma Klub) összecsapást. Előtte a pályát jól megöntözték, ami a hüvelyeseknek kedvez, a burgonyafélék viszont csúsznak-másznak a szándékosan feláztatott pályán.

 

Nem volt ez túl sportszerű a hazaiaktól, de a meccs előtti sajtótájékoztatón megjelent újságíró kérdésére arra hivatkoztak, hogy már hetek óta nem esett erre fele. A BTK kapujában ezúttal is Nadragulya kapott helyet, a védelemben a csapatkapitány Krumpli II a meghatározó játékos, a középpályán a Paradicsom testvérek villognak, előre pedig Kápiapaprika, a külföldről nemrég igazolt Kaliforniai Paprika és a Csípős Zöldpaprika összeállítású csatársort küldte pályára az edző Kertész Imre. Csilipaprika ezúttal kispados volt.

 

facebook.com

 

A hazaiak nem változtattak a csapaton az elmúlt fordulóhoz képest, újra játéklehetőséget kaptak a most beérett új szerzemény-termények: a védelemben a Csicseri – Zöld és Sárga Borsó, középpályán az MTK-ból leigazolt Lencse, elöl pedig az erdélyi származású Paszuly, a hazai nevelésű, szélvészgyors Futóbab és középcsatárként a hóhihorgas, jól fejelő Lóbab is játszott. A hüvelyesek csapatának edzője Szója Géza.

 

A mérkőzés aránylag sportszerű volt, a játékvezető Permet Elek két sárgát osztott ki, az egyik Paradicsom besárgult, Sárga Borsó meg már amúgy is olyan volt.  Piros lapot Permet spori csak a hazaiak jegyszedőjének osztott ki, aki nem akarta beengedni a nézőtérre a balga szövetségi kapitányt. Megfigyelőként érkezett, elárulta, hogy Szójára, a hazai csapat edzőjére kíváncsi, mert olyan jópofa!

 

A vendégek Kápiapaprikája megúszta a pirosat, pedig köze se volt a labdához, amikor becsúszott a hazaiak kedvencének, Lóbabnak. Elkaszálta, elkaszálta – kiabáltak a nyugdíjasok a lelátón! Dehogy kaszáltam, csak öntöztem – kiabált nekik vissza a kicsit nagyothalló pályagondnok Öcsi, akit aztán a szurkolók lelótetűztek, ugyanúgy, mint a bíró sporit. Többet ide nem jövök fújni, fújhatjátok magatok a meccseiteket, válaszolta a talpig feketébe öltözött bíró. Ma te vagy feketében, holnap pedig a k…a anyád, válaszolt neki egy szőlőlégőzös, rekedtes hang a nézőtérről.

 

A mérkőzést eldöntő esemény a 61.perben történt: a szélvészgyors Futóbab elfutott a jobbszélen, a partjelző ezúttal nem intett lest, mert előzőleg hasonló esetekben a nézők többször is már beintettek neki, beadását pedig Lóbab bebólintotta.

 

A hazai klubelnök örült a győzelemnek, mondta, hogy nagy gondot fordítanak az utánpótlásra is, a hétvégén palántázni fognak: Minden termelő szervezetnek kulcsa van a zöldterülethez, melyet az önkormányzat körbekerített, s éjjel-nappal őriztet, így attól sem kell félni, hogy illetéktelenek megdézsmálják a termést vagy a fiatal palántákat…

 

Száraz Dénes

Nyitókép: fociklub.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!