Érdekes, hogy mi mindenre jöhet rá az ember, ha véget érnek a helyhatósági választások. A szavazás előtt a jelölteken, azok programján gondolkozunk, a voksolás napján talán kicsit izgulunk, hogy hol ki lesz a befutó, azonban ha mindezen túl vagyunk, akkor nekilátunk levonni a következtetéseket.

 

Most, hogy már eltelt néhány nap, jut idő a szélesebb körű gondolkozásra is. Kipattan egy szikra, és aztán megállás nélkül követik egymást a gondolatok. Főleg, ha közben nézzük, olvassuk a politikusok értékelését.

 

Így esett ez velem is. Nézem Bugár Béla és Őry Péter értékelését a Pravda riporterének kérdéseire. Nézem, hogy Őry Péter háta mögött ott az MKP logója a falon, tehát feltételezem, hogy Pozsonyban, az MKP székházában válaszolgatott. Nézem, és megállapítom, hogy nem okoz gondot neki szlovákul elbeszélgetni a riporterrel. Aztán felvetődik bennem a kérdés, hogy ha már államfőválasztásra is készülünk, és a magyar pártnak van saját jelöltje erre a megmérettetésre Menyhárt József pártelnök személyében, akkor miért nem ő az, aki válaszolgat a Pravdának.

 

 hirdetes_810x300  

Feltételezném, hogy az ingyen reklám sosem árt, hát elvileg neki ezt ki kellett volna használnia! Akkor miért nem?

 

Mint minden nő esetében, nálam sem áll meg itt a gondolatmenet. Nézem Őry Pétert, aki ismét polgármester lett, és aki értékeli a párt eredményeit. Arra gondolok közben, hogy helyben nem igazán a pártszínek döntenek, ha jelöltekről van szó, sokkal inkább a személyek a mérvadóak.

 

Aztán eszembe jut, hogy négy éve az MKP jelöltje Menyhárt József volt Nyékvárkonyon. De nem lett polgármester, mivel a független ellenfele kétszerannyi szavazatot gyűjtött be a településen, mint ő. Akkor ez most mit is jelent? A helyieknek ki nem kellett? Az MKP, vagy Menyhárt József?

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: mno.hu

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Bugár a helyhatósági választásokról: Itt a bizonyíték, hogy nem lettünk egynemzetiségű párt

 

Folytatódott a függetlenek előretörése, meglepően jól szerepelt a magyar és a vegyespárt. De…(Elemzés, infografikák)

 

Értékelte a helyhatósági választásokat és a Most-Híddal való együttműködést az MKP

 

Kik a választások győztesei? Íme a magyarlakta járások új polgármesterei – A teljes felvidéki lista

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!