Amikor a felvidéki magyar sajtóban mindenkinél korábban először megírtuk, hogy Bugár Béla lehet a Most-Híd államfőjelöltje, az első általános reakció a hitetlenkedés volt. Azóta tudjuk, hogy ez bekövetkezett.

 

A legmegosztóbb szlovákiai magyar politikus azonban további meglepetést is okozhat. De kezdjük egy kicsit messzebbről.

 

Hogy a Smer – SNS – Most-Híd kormány a végét járja, jól látható. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne töltenék ki a választási időszakot. Nagy valószínűséggel ki fogják. Annál is inkább, mert már csak alig öt hónapot kell kibírniuk együtt. Június végével ugyanis lejár a Koalíciós Szerződés, utána pedig a három párt kampányrezsimbe kapcsol, és vége is lesz az érdemi kormányzásnak.

 

 hirdetes_400x285  

A Kuciak-gyilkosság, a Zsuzsová-ügy, és a naponta felbukkanó egyéb más korrupciós ügyek azt sem teszik biztossá, hogy egyáltalán folytatni tudná-e ez a hármas valamilyen formában. Főleg, hogy Bugárt, – ahogy erről ő maga vallott egy korábbi interjúban -, már nem csak a magyarok többsége, hanem saját koalíciós partnerei, Fico és Kaliňák is gyűlölik.

 

Nem csoda, hiszen a Smer két legerősebb embere Bugár átverésének estek áldozatul és voltak kénytelenek távozni a hatalomból, (az a bizonyos 3. pont az OT-ülése után). Fico és Kali ezt soha nem fogja megbocsájtani a „harakter“ Bugárnak.

 

Érthető tehát, hogy nemcsak Kažimír menekül a Nemzeti Bank élére, hanem Fico (Alkotmánybíróság) és Danko (elnöki palota) is már a mentőcsónakot keresi.

 

Ugyanezt teszi lényegében Bugár is az államfőjelöltséggel. Abban bízott ugyanis, hogy „Dodi“ tartja majd magát a háttéregyezséghez, és az MKP feladja az elnökválasztást. De szerencsére nem így lett.

 

Csakhogy Bugár még tartogat meglepetést a számunkra. Forrásaink szerint ugyanis az egyik vészforgatókönyv az, hogy amennyiben leégne az államfőválasztáson és nyilvánvalóvá válna, hogy a vegyespárt elbukik az öt százalékos parlamenti küszöbön, ennek elkerülése érdekében akár Bugárt is feláldoznák. Értsd, az áruló magyart az EP-választásokon listavezetőként kimentenék Brüsszelbe, hogy elháruljon ezzel a magyar-magyar összefogás fő akadálya 2020-ban.

 

A Most-Hídban ugyanis osztottak szoroztak, és rájöttek, hogy saját jellemtelenségük akár oda is vezethet, hogy a jelenlegi MKP sorsára jutnak, miközben Matovičék mentőmellénye parlamenti mandátumhoz segíthet néhány szerencsés MKP-st.

 

Aki tehát szívesen megszabadulna Bugártól, könnyen lehet, hogy még idén pezsgőt bonthat. Feltéve, ha a fenti vészforgatókönyv lép életbe.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!