Nyitókép forrása: fcdac.sk

 

Mélyen nem tisztelt Szlovák Labdarúgó Szövetség!

 

A minap utasítottátok Kalmár Zsoltit, hogy írásban magyarázza meg a Dac-Slovan rangadó után tett kijelentését. Gondolom sok dolga akad és lehet írni sem szeret annyira így kérés nélkül is szívesen megteszem helyette. Már alapiskolába járva is szerettem másokkal levelezni. Remélem érzitek a belőlem fakadó jó szándékot?! Ha nem veszitek rossz néven magyarul szólok hozzátok, a nyilatkozatot is jól megértettétek. Menni fog ez is.

 

Én is, mi is érezzük az irántunk tanúsított kiemelt figyelmet. Minden fontosabb derbi alkalmával akkurátusan kiválasztjátok azt a játékvezetőt aki már előre borítékolhatóan téves ítéleteket fog hozni. Persze általában a DAC kárára. Az elmúlt években így volt ez több ízben a Slovan, vagy tavaly a Nagyszombat ellen is. Ahol olyan botrányosan vezette a játékot a mester, hogy ha ezután kellett volna nyilatkoznia Zsoltnak, évekig röptetnétek a posta galambokat egymás között. Teréz Anyát megszégyenítő jóindulatotokat mi sem támasztja alá jobban, mikor nagy már a moraj a DAC-közösség berkein belül, egy fegyelmi ülés erejéig eljátszátok a pártatlanság szerepét. Egy ominózus szabálytalanságot megítéltek utólag, de gyorsan találtok kettőt helyette, hogy lám-lám ez meg az ellenfél kárára történt. Aztán jön egy pajkos ejnye-bejnye a bírókartás irányába, homlok puszi, jó éjt. Téma lezárva.

 hirdetes_810x300  

 

Szlovákiai viszonylatban, sőt merem állítani a környező országokat is figyelembe véve a dunaszerdahelyi csapat rendelkezik egy olyan közeggel ami másokban irigységet kelthet. A szenvedélyes szurkolás, rajongás a csapatért, hazai meccseken csordultig telt stadion. De van ami jobban fáj nektek. A magyar szó. Mentségetekre szólva, most már a szlovák kifejezés is. Zsolti azt merészelte mondani egy szlovákra, hogy szlovák. Remélem ott a szövetségben tényleg csak a sportra fókuszáltok. Így nem az a gond, hogy remek focistánk nem kapta magára a politikai korrektség csalfa köpenyét. Nevén nevezte a gyereket. Az új hullám jegyében és macroni hóbortnak fejet hajtva talán azt kellett volna mondani, hogy bíró egy, bíró kettő. De hát nem mindenki bír ütemet tartani ezzel a rohanó világgal.

 

Nektek (még mindig nem Tisztelt szövetség) a külalak, nekünk a tartalom fáj. Konszenzusra kéne jutnunk valahogy. Legyünk stílszerűek és focinyelven szólva egyezzünk meg egy döntetlenbe. Ezentúl Ti azon lesztek, hogy legjobb tudásotoknak megfelelően olyan bírói hármast küldtök, akiknek a kettős mérce fogalma idegen. Cserébe ígérjük, hogy továbbra is parázs hangulatot varázsolunk ebbe a nézőktől foghíjas ligába.

 

Üdvözlettel egy felvidéki magyar DAC-szurkoló

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 106 olvasónak tetszik ez a cikk.