Azt mondja, nem tudott róla, hogy a MEP.RANKING.EU ügynökség kiértékeli az európai parlamenti képviselők tevékenységét a ciklus végén. Ha tudott róla, ha nem, az ügynökség magasan a második helyre sorolta őt a 13 szlovákiai európai parlamenti képviselő közül. Persze, ha végignézzük Csáky Pál közszereplő facebook-oldalát, akár gyanút is foghatunk. Az oldalon ugyanis kétnaponta jelentek meg információk a képviselő tevékenységéről, s nem csak írott, hanem vizuális formában is. És persze, a Csáky-újságok, évente kétszer. A legutóbbi március végén, és már készül az új, mondja…

 

A képviselő honlapja szerint

 

 

 

 hirdetes_300x300  

„egy tucatnyi parlamenti állásfoglalás és jelentés kidolgozásában vettem részt az Európai Néppárt felelőseként, többek között a kisebbségek védelméről szóló állásfoglalás elkészítésében.  341 alkalommal vettem részt az Európai Parlament plenáris ülésének vitáiban olyan témákban, mint az ellenőrizetlen migráció elleni lépések, a polgárok biztonságának védelme, a jogállamiság védelmében teendő lépések és a korrupció elleni küzdelem Szlovákiában, a felvidéki magyar közösség helyzetének javítása, az élelmiszerek kettős minőségének megszüntetése és az alapvető jogok helyzete az Európai Unióban.  

 

Több, mint 50 írásbeli kérdéssel kerestem meg az Európai Bizottságot különböző aktuálpolitikai és szakpolitikai kérdésekben. 5 éven keresztül havonta biztosítottam lehetőséget felvidéki fiataloknak szakmai gyakorlatra brüsszeli irodámban, közel 1000 felvidéki honfitársamat láttam vendégül Brüsszelben és Strasbourgban. 8 tényfeltáró látogatást vezettem a világ különböző régióiba.

 

Számos petíciót fogadtam és támogattam az ötéves petíciós bizottsági alelnöki munkám során, ezek közül is a legtöbbet a Felvidékről, pl. a vereknyei hulladéklerakat ügyében, a csallóközi vízkészlet védelme érdekében, a kétnyelvű feliratok kiszélesítése érdekében, a Beneš-dekrétumok eltörlése ügyében, a párkányi hulladékégető elleni küzdelemben, a felvidéki magyar gazdák érdekeinek védelmében…”

 

És a könyvek, évente új kiadvány… És a színdarabok, az elmúlt 5 évben 5 bemutató… Hetente átlagosan 2 találkozó a felvidéki magyarokkal függetlenül attól, van-e vagy nincs választás…

 

Nos, véleményem szerint jó, ha az ember óvatos a parlamenti képviselőkkel kapcsolatban. A fentiek azonban tények, ellenőrizhetőek – és elgondolkodtatóak.

 

Május 25-én bizonyára minden választópolgár beszámítja majd őket.

 

Perreghy Sándor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.