Nyitókép: Markíza, Na Telo (reprofoto)

 

Vasárnap végre kimondta: „Az MKP-val való összefogás érdekében nem mondok le a Most-Híd elnöki posztjáról.”

 

Márpedig épp Bugár eltakarodása az ára a mindenkori magyar egységnek. Ha ez nem jön össze, és Világi Oszkár (aki Menyhártot irányítja) és Czucz István (akinek Bugárra van befolyása) nyomására mégis összeállna a Most és az MKP, az azonnal egy új, magyar alternatíva színre lépését jelentené. Mely jobb rajtot el sem képzelhetne így magának.

 

Bugár tehát azt is kimondta, hogy nem lesz közös lista az MKP-val a parlamenti választásokon. Mert állítólag azoknál gyűlölet van. Vagy ha mégis, csak úgy, ha ő is marad.

 hirdetes_810x300  

 

Miközben sunyin mosolygott, pártja túléléséről beszélve. Megjegyezve, hogy gondolkodik azon, hogyan jusson be újra a parlamentbe. „Van is már néhány dolog…“ – tette hozzá sejtelmesen.

 

Vasárnap óta tehát tudjuk, hogy a jelenlegi magyar politikai erők összefogása csak Bugár vezetésével lehetséges. Innentől kezdve tárgytalan az EP-választások után távozó Menyhárt kijelentése, miszerint nyárig ki kell egyeznie az MKP-nak a Most-Híddal, különben baj lesz. Kérdés csak az, kinek baj. És nem épp egy ilyen, kizárólag a csallóközi magyar oligarchák által diktált biznisz összefogás jelentené-e a fő bajt a felvidéki magyarságnak. Hiszen a magyar egység is miattuk bomlott szét 2007-ben.

 

Vasárnap óta tisztult a kép. Mely a választók számára annyit jelent, hogy minél jobban hajtogatja a két pártelnök (az áruló és az alkalmatlan) valamint azok médiái a kiegyezést , annál biztosabb, hogy jön valami más. Mint ahogy azt március végi cikkünkben már megfogalmaztuk.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.