Július 7-én, vasárnap, civil személyek kezdeményezésében aláírásgyűjtés indult Bugár Béla, valamint az alkalmatlan politikusok nélküli hiteles magyar képviselet érdekében.

 

A kétnyelvű, azaz magyar és szlovák nyelven is elérhető kezdeményezés Felvidék szerte ismert tagjai között van portálunk főszerkesztője is. Az alábbiakban a petíció szövegét közöljük teljes terjedelemben. Csatlakozni hozzá ezen a linken lehet!

 

A Magyarokért „03“ – Elég volt a megalkuvásból! Aláírásgyűjtés a hiteles magyar képviseletért!

 

 hirdetes_810x300  

Az elmúlt évtizedekben leszerepelt felvidéki magyar politikai képviselet keresi a megoldást önmaga túlélésére. Bugár Béla, Menyhárt József, valamint a Most-Híd és az MKP politikusai párton kívüli civilekkel, a Kerekasztallal, független polgármesterekkel, Csemadok-tagokkal, egyházi személyekkel, közéleti szereplőkkel, és a pártok által irányított médiumok képviselőivel kiegészülve közös választási listát készítenek elő. A háttérben ismert oligarchák és gazdasági érdekek állnak.

 

Egy ilyen elvtelen összefogás azonban szembemegy a választópolgárok akaratával, és semmiképp sem a magyar közösség, hanem kizárólag egy szűk gazdasági és politikai réteg érdekeit szolgálná. Elrettentő példa erre az elmúlt harminc év, és a magyar nemzeti érdekekről való sorozatos lemondás a hatalom, a pénz és a rövidtávú, önös és kicsinyes célok érdekében.

 

A felvidéki magyar közösség számára fontos a parlamenti jelenlét megőrzése. De nem mindegy, hogy kikkel, milyen áron, milyen célból és milyen tartalommal.

 

Kezdeményezésünk célja, hogy…

 

Tovább a petícióra és annak aláírásához.

 

 

Feszty Zsolt, Katona István, Király Zsolt, Mede Ferenc

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.