A nép akaratával szembe menve, oligarcha irányítással, zárt ajtók mögötti titkos mutyik eredményét erőltetnék le a polgárok torkán. Mindezt annak érdekében, hogy továbbra is hatalmon maradjanak. Miközben tevékenységük eredménye az elmúlt években alig értékelhető, amit pedig látunk, az minden, csak nem az emberek javát szolgálja.

 

Igen, akár Brüsszel politikájáról is szólhatott volna felvezetőnk, de sajnos most nem róluk beszélünk.

 

Akikről szó van, az a magát elitnek tekintő felvidéki magyar politikai vezetés. A Most-Híd és az MKP, Bugár Béla és Menyhárt József, akik oligarcháik utasítására összefogtak, hogy a népakarattal szembe menve átmentsék hatalmukat. Kerül, amibe kerül.

 

 hirdetes_400x285  

Ugye ismerős a helyzet?

 

Mintha csak az elmúlt évek uniós valósága, a brüsszeli elit diktátuma játszódna le a szemünk előtt. A Juncker, Timmermans, Weber, Merkel és társaik, illetve Soros György, a multik, a pénzvilág próbálná meg ránk erőltetni akaratát.

 

Akik pedig ellenállnak, választók valódi érdekeit szolgálva, azokat a Felvidéken is igyekeznek kiszorítani (mint ahogy a Fidesz esetében is jött a néppárti tagság felfüggesztése.)

 

Az elmúlt években a vezető narratíva az volt a magyarok körében, hogy nem az uralkodó brüsszeli jövőkép a megfelelő Európa számára, az ezt képviselő elitet pedig le kell váltani.

 

Ezt hangoztatta a magyar politika, ez jött le a sajtóból, és igen, a Kárpát-medencei magyarság többsége is erre adott felhatalmazást.

 

Majd jött az EP-választás, az uniós-csúcs, és Juncker, Timmermans, Weber nincs többé.

 

A magyar politika sikere, hogy egy kis ország Dávidként szembeszegült Góliáttal és eredményt tud felmutatni.

 

Ami érdekes, hogy hasonló folyamatok játszódnak le kicsiben felvidéki magyar viszonylatban is. Azzal a különbséggel, hogy itt a Bugár és Menyhárt vezette politikai pártok testesítik meg a brüsszeli diktátumot az őket kiszolgáló, függő viszonyban tevékenykedő „civilekkel“ és elképesztő pénzekkel kitömött csicskamédiával. Még Soros György is akad, kettő is. Egy Cz és egy V betűvel kezdődő.

 

A Most és az MKP is zárt ajtók mögött igyekszik megvalósítani oligarcháik akaratát. Átmenteni magukat a választások utánra. Hogy a hatalomban maradhassanak.

 

Oligarcháik és saját politikai túlélésükről tárgyal a Most-Híd és az MKP

 

Csakhogy a felvidéki magyarok nagy többsége nem ezt akarja. Kétharmaduk már választani sem jár. Mert nem kér a „charakter“ Bugárból, mert elege van a szlovákul sem beszélő, zsarolással függő viszonyra törekvő, politikailag teljesen alkalmatlan Menyhártból.

 

A felvidéki Brüsszel azonban csak menetelne tovább. Bízva abban, hogy célba ér. Hitelük ugyan már nincs, hatalmuk, pénzük azonban még van bőven. Lépten-nyomon azzal dicsekedve, hogy ő stratégiai partner. Csakhogy épp a Brüsszellel szembeszegülő Budapest stratégiai partnere. Nonszensz.

 

A magyar azonban büszke nép. A felvidéki magyart sem olyan fából faragták, hogy bármit eltűrjön. A pohár ráadásul már rég túlcsordult.

 

A Most és az MKP a koalícióban való közös indulást készíti elő. Bugárral és Menyhárttal közös listán.

 

A Brüsszel-Felvidék párhuzam több mint nyilvánvaló. Az is egyre tisztábban látszik, hogy ki melyik oldalon áll és milyen érdeket képvisel.

 

Budapest szembeszállt az uniós vezetéssel, a felvidéki magyarság is szembe fog szállni saját politikai vezetésével.

 

Mementóként álljon szemünk előtt az EP-választás és az uniós csúcs végeredménye.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.