Nyitókép: zaszloweb.hu

 

Danko kapitánynak sokadszorra is sikerült teljesen hülyét csinálnia magából a minap. Ismeretes, házelnökként utasítást adott egy olyan zászlórúd felállítására a szlovák parlament előtt, amelyet még maga Orbán Viktor is megirigyel.

 

Tomáš Kostelník, a Nemzeti Tanács Hivatalának szóvivője elárulta, a házelnök személyes kérése volt, hogy a „miénk magasabb legyen a budapestinél.” Micsoda grandiózus terv, most aztán jól odasózhatnak a magyaroknak!„Csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Ez kell a dolgozóknak” – mondogatná Virág elvtárs.

 

Andrej Danko házelnök (dennikn.sk)

 

  hirdetes_300x300   

Képzeljük csak el, mi fog történni, ha a terv megvalósulását követően magyar turisták érkeznek Pozsonyba a parlament épülete elé! Egyesek a csodálat, mások a megaláztatás gyötrelmei miatt kapkodnak majd zsebkendő után. Micsoda turisztikai látványosság lesz ez, micsoda büszkeség a szlovák népnek. Danko kapitány könnyektől csillogó szemekkel mered majd reggelente a harminc méteren lobogó, őszi szellővel kacérkodó szlovák trikolórra.

 

De mi lesz így Budapesttel, vajon kiheveri valaha a megaláztatást? Mert a budapestieké kicsi, legalábbis kisebb. Felvetődik a kérdés, ezek után nem veszít-e turisztikai vonzerejéből a Kossuth tér, egyáltalán a magyar főváros. De a viccet félretéve, nézzünk egy kicsit a rudak mögé!

 

Danko eme fura rögeszméje, rúdfetisizmusa többségünk számára érthetetlen. Nem is szeretném elemezni, ilyen esetekhez se képesítésem, se fehér köpenyem nincs.

 

Szlovák parlament, egyelőre új zászlórúd nélkül. (pestisracok.hu)

 

A magyar trikolór sokunk számára szent szimbólum, teljesen mindegy, hogy három vagy harminc méteren lobog. Nem a zászlórudak fejezik ki egy nemzet nagyságát, hanem hagyományai, történelme, a nagy elődök bátor cselekedetei és még sok más egyéb – nálam ide tartozik az adott ország parlamenti épülete is.

 

Ez az, amin a Kapitány aligha fog tudni változtatni – bár történelemhamisítással más sokan megpróbálkoztak, s próbálkoznak azóta is. A rövidebb zászlórúd mögött ott magasodik Európa egyik legpatinásabb, leggrandiózusabb, legcsodálatosabb épülete, a magyar Országház.

 

Danko a zászlórúdról: Nincs szó versenyről Magyarországgal, én magam 9 ezer euróval járulok hozzá

 

Mit látunk, ha belesünk majd a harminc méteres pozsonyi zászlórúd mögé? Egy szürke, kopott, otromba, a kommunizmusból ránk hagyományozott kultúrházakra emlékeztető építményt, ami ma a szlovák törvényhozás épülete.

 

Mire lehetünk valójában büszkék? Tessék választani!

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.