Szilárda
  • HUF: 329.67
  • USD: 1.11
  • 2 °C
  • 8 °C
Vélemény

Bugár Béla, a Visegrádi Négyek bomlasztója

Bár a Most-Híd papíron jobboldalinak is tartja magát, politikai világnézete teljesen balliberális

Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Az nem kétséges, hogy Szlovákia a Visegrádi Négyek leggyengébb láncszeme. Orbán Viktor udvariasan ezt úgy fogalmazta meg, hogy a szlovákok mélyebb szálakon kötődnek az EU-hoz, mélyebben integráltak, mint a többi visegrádi ország. Például az euró miatt.

 

Bugár Béla, aki épp most akar koalícióra lépni a Fidesszel partneri viszonyt ápoló MKP-val, gyakorlatilag tekintélyuralmi rendszernek nevezte Magyarországot. Ezzel Bugár Béla besorakozott a balliberálisok táborába. Bár a Most-Híd papíron az Európai Néppárt tagja, és jobboldalinak is tartja magát, politikai világnézete teljesen balliberális.

 

Lehet azt mondani, hogy csak azért mondja, amit mond, hogy a szlovákok szemében Orbán-ellenesnek tűnjön. Tekintve, hogy szlovák szavazói is vannak. Azt is lehetne mondani, hogy csak a konkurens (?) MKP magyar kormányhoz fűződő kapcsolatát irigyli. Esetleg emiatt a világnézet miatt támogatják egyes szponzorai (nem biztos, hogy így van).

 

Tény azonban, hogy a kormánypártok közül egyedül a Most-Híd támadja a magyar kormányt „jogállamiság kérdésében”, mégpedig úgy, hogy egy jogállam szempontjából jóval veszélyesebb formációt segített hatalomra 2016-ban.

 

Bugár Béla úgy viselkedik, mint a legtöbb kelet-európai liberális. Azt harsogja, hogy nem akar egy külföldi kormány „vazallusa” lenni, közben újságíró-gyilkosság, nemzetközi emberrablásban való részvétel, sokmilliós csalások, magasrangú politikusokhoz kötődő szervezettbűnözés és sok más szenny tapad az elmúlt három és fél év kormányzati időszakához. És persze, készséggel kiszolgálja a nyugatról érkező tőkét, sőt, segít megoldani problémáikat. Például azzal, hogy nem tesz semmit a szlovákiai gazdák, és a csallóközi vízkészlet védelme érdekében.

 

Ha a Most-Híd újra bekerül a parlamentbe, aligha lesz Magyarország barátja. Talán még hízelegni is fog azoknak az erőknek, akiknek segítésével előnyökre tehet szert, és ha ennek az az ára – márpedig ez az egyik ára –, hogy magyarként szidalmaznia kell a magyar kormányt, megteszi – megtette eddig is.

 

Egy ilyen világnézetű pártnak, mint amilyen a mostani Most-Híd, egy gyenge Visegrádi Négyek áll érdekében, mert a V4 egysége problémát jelent mind Nyugat-Európának, mint Oroszországnak. Ők pedig retorikában eddig mindig a nyugati országok felsőbbrendűségét hangoztatták.

 

Akkor most ki akar lenni kinek a vazallusa?

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 39 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Igazmondó
2019. aug. 05. 13:35

Jesszusom, Komjáthy kolléga... Elgurult a gyógyszer?

Baka Zsolt
2019. aug. 05. 14:49

Igazmondó, ...nem lehetséges,hogy ez pont fordítva van?:-)

Fehér István
2019. aug. 05. 21:36

Majd pont az mond igazat (Igazmondó), aki a saját nevét sem vállalja!

János
2019. aug. 06. 12:44

Ha nem nyalod a fidesz seggét, akkor nem kapsz állami hivatalt, de más munkahelyet is elveszíthetsz. Nem nyerhetsz pert az állammal szemben. Ha a hatalom emberei kinézik maguknak a vállalkozásodat, jogszabályt írnak, hogy elvegyék tőled. A parlament ellenőrző szerepe a nullával egyenlő, az AB egy herélt banda. Mi a faxom ez, ha nem önkényuralom? Az összes garanciát, ellenőrzést megsemmisítették. Élősködnek, mint a rák a társadalmunkon. Ha neked megb-ák az anyádat, és tiltakozol, akkor az "támadás"? Arról nem beszélve, hogy kultúrember nem használ olyan szót, hogy balliberális, mert nincs értelme. Marxot hogy egyezteted össze Hayekkel? Üdv Mo-ról: János

Tárkány Álmos
2019. aug. 06. 19:54

Kedves János! Kultúrember? Pufajkában? Ki hiszi el amit leírt? Ha igaz lenne, nem lett volna harmadszor is 2/3. Vagy ennyire lenézi a magyarokat? Demokrácia van. Ha igaz lenne amit leírt, Rákóczi, Kossuth népe tűrné ezt? Ezt a demagógiát már Brüsszelben sem sokáig fogják tudni sírva eladni.

Édes Erdély
2019. aug. 07. 13:07

Bugár Béla inkább a magyarság pusztítója...

Szóljon hozzá!

Megosztás