politika

A Most-Híd döntése akár Matovič karjaiba is lökheti az MKP-t

A felvidéki magyarság jövője múlik azon, fel tudnak-e nőni az új kihívásokhoz a ma még döntéshozó helyzetben levők

Frissítve: 14.59 Tegnap kiderült, hogy választási kampány volt csak a Most-Híd és az MKP hetek óta tartó tárgyalássorozata. Legalábbis Bugárék részéről. A Körképen napról napra figyelmesen követtük a fejleményeket, beszámolóinkból az olvasó is világosan láthatta, hogy az egész csak álca volt. Diszkreditálni az MKP-t amennyire csak lehet, a halál csókjaként puszit nyomni a homlokra, majd ellökni őket.

 

BREAKING: Nem lesz Most-Híd – MKP összefogás

Hirdetés(x)

 

Bugár ugyanis kezdettől fogva más alternatívával számol. Ennek lényege, hogy kerül amibe kerül, be kell jutni a parlamentbe, hogy ott a Smer potenciális koalíciós partnereként szolgáljon.

 

Van aki továbbra sem érti

 

A gond az, hogy Menyhárt mindezt x-tárgyalási kör után sem érti. Különben nem nyilatkozta volna Bugárék visszautasítása után, hogy csalódott és sajnálja. Ez ugyanis nem csalódás, hanem jó hír. Lehetőség az alternatíva megteremtésére. Végre.

 

Hirdetés(x)

Király Zsolt: Az MKP nagyon nem szeretné most elrontani. Kár, hogy Menyhárt pont ezt teszi

 

Szerencsére vannak a pártban mára mellékvágányra húzódott elnökségi tagok, akik átlátják a helyzetet, és igyekeznek szólni a magukra hagyott magyar választókhoz. A gond ott van, hogy ezek egyike az a Csáky Pál, aki ma már egyre nyíltabban hangoztatja, hogy az sem biztos, hogy indulni kíván a következő parlamenti választásokon. Pedig közvetve az egyik alternatívát is említette ma, visszatérni a tárgyalásokhoz Matovičcsal.

 

Fontos megértenünk, mi is zajlott

 

A Körképen hamarosan aprólékosan kielemezzük majd, miért nyerte meg Bugár a tárgyalásokat követő kommunikációs háborút. És rámutatunk majd arra is, hogy hol követte el az MKP a stratégiai hibákat, melyeknek köszönhetően ma már lényegesen nehezebb helyzetből várhatja a következő országos megmérettetést, mint négy évvel ezelőtt. Minderre azért van szükség, hogy tanulhassunk belőle és levonhassuk a megfelelő következtetéseket.

 

Az egyik fő kérdés az, hogy hová állnak majd az Orosz Őrs körül verbuválódó, Budapest által is fél szemmel figyelt, a nagypolitika terén sajnos veszélyesen zöldfülű „gombaszögi ifjak”. Kivárnak-e négy évet, hogy az egykori MKP hiteles arcaival és bevethető embereivel együtt egy új magyar párttá váljanak? Vagy győz a türelmetlenség, és megpróbálva átvenni már most az irányítást a tanácstalanul sodródó MKP hajóján, esetleg együtt süllyednek el az 5 százalékos küszöbnek ütközve?

 

A hiteles kínálat a megoldás

 

A felvidéki magyarság kétharmada ma már nem szavazóvá vált. A jelenlegi felhozatalból legalábbis semmiképp sem kér. A maradék egyharmadra a Most, a magyar párt, és a szlovák pártok különböző alakzatai is pályáznak. Ami nem biztos, hogy automatikusan rossz közösségünknek.

 

Bugárék tegnapi döntése új helyzetet teremtett mindenki számára. Csak rajtunk múlik, hogy mindezt lehetőségként, avagy a potenciális szövetségesek elleni támadásként fogjuk fel a helyzetet. Mint egyesek, a valóságot továbbra is értelmezni képtelen harmadik vonalból.

 

Az MKP udvari médiuma és annak politikusa a Körkép.sk főszerkesztőjét támadja

 

A felvidéki magyarság (rövidtávú) jövője múlik azon, hogy fel tudnak-e nőni az új kihívásokhoz a ma még döntéshozó helyzetben levő vezetők.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Varga Lajos
2019. aug. 28. 07:17

Az úgynevezett politikusok, már régen elbukták azt amiben a pálya lényege van, vagyis a választók képviseletét, mert már réges rég csakis és kizárólag csak ő magukról szól a nóta és ez az egyéni érdek kb/sacc csillagászati távolságra van attól, ami a rájuk szavazók érdeke volna. Történik ez azért, mert ez az ú.n. politikusi kör igen szelektív érzékszervekkel van felszerelve és ezeken keresztül csak azt képes meghallani és vagy kiszolgálni illetve szolgálatba állítani, aki a pulikutyák szintjén szolgálja a gazdát, akkor is, ha a sajátját kell őrizni, de akkor is, ha éppen lopni,csalni hazudozni készül. Sajnos úgy látszik, hogy az eddigi pofára esések sorozata is kevés volt ahhoz, hogy a választók ezt belássák. A probléma nem csak a magyarság problémája ugyanis, mert ugyanez a helyzet a többségi nemzetet képviselni kívánó politikusok körében is. Csak az a kérdés, hogy most már a negyven év sem elég ahhoz, hogy a vakok szemébe némi fény is eljusson?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket