Frissítve: 14.59 Tegnap kiderült, hogy választási kampány volt csak a Most-Híd és az MKP hetek óta tartó tárgyalássorozata. Legalábbis Bugárék részéről. A Körképen napról napra figyelmesen követtük a fejleményeket, beszámolóinkból az olvasó is világosan láthatta, hogy az egész csak álca volt. Diszkreditálni az MKP-t amennyire csak lehet, a halál csókjaként puszit nyomni a homlokra, majd ellökni őket.

 

BREAKING: Nem lesz Most-Híd – MKP összefogás

 

Bugár ugyanis kezdettől fogva más alternatívával számol. Ennek lényege, hogy kerül amibe kerül, be kell jutni a parlamentbe, hogy ott a Smer potenciális koalíciós partnereként szolgáljon.

 

 hirdetes_300x300  

Van aki továbbra sem érti

 

A gond az, hogy Menyhárt mindezt x-tárgyalási kör után sem érti. Különben nem nyilatkozta volna Bugárék visszautasítása után, hogy csalódott és sajnálja. Ez ugyanis nem csalódás, hanem jó hír. Lehetőség az alternatíva megteremtésére. Végre.

 

Király Zsolt: Az MKP nagyon nem szeretné most elrontani. Kár, hogy Menyhárt pont ezt teszi

 

Szerencsére vannak a pártban mára mellékvágányra húzódott elnökségi tagok, akik átlátják a helyzetet, és igyekeznek szólni a magukra hagyott magyar választókhoz. A gond ott van, hogy ezek egyike az a Csáky Pál, aki ma már egyre nyíltabban hangoztatja, hogy az sem biztos, hogy indulni kíván a következő parlamenti választásokon. Pedig közvetve az egyik alternatívát is említette ma, visszatérni a tárgyalásokhoz Matovičcsal.

 

Fontos megértenünk, mi is zajlott

 

A Körképen hamarosan aprólékosan kielemezzük majd, miért nyerte meg Bugár a tárgyalásokat követő kommunikációs háborút. És rámutatunk majd arra is, hogy hol követte el az MKP a stratégiai hibákat, melyeknek köszönhetően ma már lényegesen nehezebb helyzetből várhatja a következő országos megmérettetést, mint négy évvel ezelőtt. Minderre azért van szükség, hogy tanulhassunk belőle és levonhassuk a megfelelő következtetéseket.

 

Az egyik fő kérdés az, hogy hová állnak majd az Orosz Őrs körül verbuválódó, Budapest által is fél szemmel figyelt, a nagypolitika terén sajnos veszélyesen zöldfülű „gombaszögi ifjak”. Kivárnak-e négy évet, hogy az egykori MKP hiteles arcaival és bevethető embereivel együtt egy új magyar párttá váljanak? Vagy győz a türelmetlenség, és megpróbálva átvenni már most az irányítást a tanácstalanul sodródó MKP hajóján, esetleg együtt süllyednek el az 5 százalékos küszöbnek ütközve?

 

A hiteles kínálat a megoldás

 

A felvidéki magyarság kétharmada ma már nem szavazóvá vált. A jelenlegi felhozatalból legalábbis semmiképp sem kér. A maradék egyharmadra a Most, a magyar párt, és a szlovák pártok különböző alakzatai is pályáznak. Ami nem biztos, hogy automatikusan rossz közösségünknek.

 

Bugárék tegnapi döntése új helyzetet teremtett mindenki számára. Csak rajtunk múlik, hogy mindezt lehetőségként, avagy a potenciális szövetségesek elleni támadásként fogjuk fel a helyzetet. Mint egyesek, a valóságot továbbra is értelmezni képtelen harmadik vonalból.

 

Az MKP udvari médiuma és annak politikusa a Körkép.sk főszerkesztőjét támadja

 

A felvidéki magyarság (rövidtávú) jövője múlik azon, hogy fel tudnak-e nőni az új kihívásokhoz a ma még döntéshozó helyzetben levő vezetők.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.