Nyitókép: Facebook (Összefogás)

 

Ha cikkünket röviden, tömören, velősen, egy mondatban szeretnénk megfogalmazni, ezt írhatnánk: Az Összefogás arra jó, hogy kizsarolja a magyar összefogást.

 

Közel 18 ezer aláírással kérvényezte új magyar pártként való bejegyzését az Összefogás mozgalom. Ez a szám önmagában még nem sok mindent jelent. Drucker új pártja például 30 ezer aláírással indult, Kiska 16 ezer szignót adott le.

 

Megvannak az aláírások: Kérte magyar pártként való bejegyzését az Összefogás

 hirdetes_810x300  

 

Három hét alatt 18 ezer aláírást összeszedni mindenképp szép eredmény, mely azt mutatja, a Gombaszögi Nyári Tábor és a Csemadok tud dolgozni, ha akar.

 

A választásokig már nehezen kerülnek egy súlycsoportba az MKP-val

 

Ugyanakkor az MKP legutóbb 105 500 szavazatot szerzett a 2016-os parlamenti választásokon, és azt azért mindannyian aláírhatjuk, hogy más dolog a megalakulását támogatni egy szubjektumnak, és más dolog szavazni is rá parlamenti választásokon.

 

Tetszik amit csinálunk? Támogasd a Körképet!

 

Az Összefogás maga is jól tudja, hogy kettős kommunikációjával nem a legkorrektebb eszközhöz nyúlt. A 18 ezer aláíró nagy része ugyanis vélhetően a magyarság összefogását támogatta aláírásával, nem pedig egy sokadik magyar párt létrejöttét.

 

Ráadásul egy olyat, mely alig 5 hónappal a választások előtt alakul és programja sincs. Tudják ezt Orosz Őrsék is, ezért nyilatkozták rögtön az elején nem véletlenül, hogy attól, hogy létrejönnek, még nem kell feltétlenül indulniuk a választásokon.

 

Furcsa is lenne, ha Összefogás név alatt a magyarság további megosztását erősítenék. Még akkor is, ha a 10 ezer aláírás mellé kötelező 17 ezer eurós kaució nem lehet akadály. Világi Oszkárnak, Zászlós Gábornak ennél sokkal több pénze van.

 

Gyerekek, zsarolni csak ésszel

 

Mire volt jó akkor az egész pártalapítási hercehurca? A zsaroló potenciál növelésére. Az MKP-nak ugyanis az egyik nagy hibája, hogy nem ért a szép szóból amikor kellene, csak az erőből. Abból is csak utólag, ha már arcán érzi az első pofonokat.

 

Ilyen szempontból az Összefogás akkor hozhat a közös konyhára további magyar szavazatokat, ha nem viszi túlzásba a zsarolást.

 

Ezért az egyik legnagyobb feladat most, mely Orosz Őrsék előtt áll, hogy függetlenítsék magukat a sértettségből esetlegesen törleszteni akaró, hozzájuk csapódott Nagy Józseftől, valamint szponzoraiktól, Világitól és Zászlóstól. Akik hatalmi célokkal próbálhatják befolyásolni a fiatal, nagypolitikai szinten teljesen tapasztalatlan, naiv, így rendkívül védtelen és könnyen felhasználható alakulatot.

 

Nehogy Világi, Zászlós és Nagy irányítson

 

Szerdától ha nem is egyenrangú félként tárgyalhat az MKP és az Összefogás, mert ez azért még nagyon messze van, az MKP-nak mindenképpen érdemes lesz visszavennie az egyébként indokolatlan nagy arcából. Fájdalmas kompromisszumokra kényszerülve.

 

Hogy mindez a felvidéki magyarság érdekeit-e szolgálja, vagy kizárólag hatalmi célokat figyel, az már a csütörtöki közös tárgyalásuk során körvonalazódhat.

 

Igen, az MKP még mindig anyahajó, mely matrózok nélkül irányítatlanul sodródik. A kormánykerékhez igyekvő összefogásosok viszont könnyen elveszíthetik maradék hitelüket is, ha tapasztalatlanságukban oligarchák és kiszuperált politikusok bábjaivá válnak.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 28 olvasónak tetszik ez a cikk.