Az MKP OT tagok többsége már különböző államigazgatási pozíciókban látja magát. Van, aki elképzelte, milyen lesz beülni a parlamenti padsorokba, mások járási hivatali elöljárói, képviselői asszisztensi vagy egyéb állami posztokat néztek ki maguknak.

 

Bíznak ugyanis abban, hogy a magyarság elárulója, az időközben teljesen leíródott Bugár Béla hátáról végre nekik is csurran-cseppenhet valami.

 

Az MKP megszűnik létezni

 

 hirdetes_300x300  

Hogy ehhez maguk is árulóvá válnak, akik saját választóikat árulják el? A nép felejt, gondolják. Február végéig elmúlik a düh, elfelejtődik, mi történt, az emberek megbarátkoznak a dolgokkal. Megszokják, elfogadják. Mint MangaLaci esetében is ebben reménykedik a Menyhárt mögött álló, leggazdagabb honi oligarcha.

 

Csakhogy a helyzet nem ennyire egyszerű. Az MKP döntése, amennyiben a héten végleg rábólint, hogy összeállnak a gerinctelen, politikai kaméleon Bugárral, majd azt is jelenti, hogy az MKP lényegében megszűnik létezni. Ő maga is Most-Híddá válik.

 

Szájkosár, kényszerzubbony

 

Mert ha megnézzük, milyen feltételekkel vették be Bugárék az MKP-t a megalkuvásba, láthatjuk, hogy a pártra kényszerzubbonyt öltöttek és szájkosarat tettek.

 

Így vezetik a megzabolázott pincsikutyát pórázon, aki közben elhiszi magáról, hogy oroszlán. Mutatjuk, miért.

 

Az MKP és a Most-Híd közös nyilatkozatában azt írja, közös kampánystábot és közös választási programot hoznak létre. Nem is tudatosították Menyhárték, hogy ezzel az önálló arculat lehetőségéről mondtak le. A közös kampánystáb és program ugyanis azt jelenti, hogy nem lehet majd rámutatniuk a Kuciak-gyilkosság, vagy Kočner-féle maffiaállamot létrehozó Smeres kormány partnerének felelősségére.

 

A Most-Híd már át is vette az irányítást

 

Közös program Trnka főügyészi megválasztása kapcsán lefizetés-gyanúba keveredett Bugárékkal vajon milyen megoldást tud kínálni a felvidéki magyarságnak? Az üres szavakon túl, természetesen.

 

Hogy a gyakorlatban ez mit fog jelenteni, annak előszeleit már láthatjuk. A listát a Most-Híd vezeti, a választási párt nevében szintén az ő nevük jelenik meg hangsúlyosabban. Hatalmi pozíciójukból adódóan nyomasztó fölényben lesznek a kampánystábon belüli érdekérvényesítés terén is.

 

Hogy a sajtóról ne is beszéljünk. A szlovák állami televízió, a nemzetiségi Pátria rádió, az Új Szó, a Bumm, a Paraméter mind mind a Most-Hidat fogja futtatni, az MKP-nak marad csicskamédiája, az évi másfél millió euróból is csak legfeljebb középszerű Ma7, és részben a Felvidék.ma.

 

A hétvégén már láthattuk, mire fogják Bugárék saját fegyvereiket használni. Az MKP részéről (egyelőre még) fennálló erkölcsi, tisztasági fölény gyors eltüntetésére. Ravasz Ábel a vasárnapi politikai vitaműsorban már be is mutatta, mint ahogy a Bumm.sk kézbe is vette a kettős beszéd, politikai félrevezetés, hazug állítások menedzselését, aminek még egyes elvakult MKP-hívők is felültek.

 

Nehéz időszak vár az MKP-ra.

 

Aprópó, tudja valaki, hogy Csáky Pál és Berényi József merre sunnyognak?

 

Király Zsolt

További ajánlott írások:

Az MKP – Most-Híd pártpaktum után: két tábor kezd kialakulni a felvidéki magyar politikai térben

 

Orosz Örs a Bugár-Menyhárt-féle összeborulásról: Nem a közösségünk jövőjét szolgálja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 29 olvasónak tetszik ez a cikk.