Angéla, Petronella
  • HUF: 346.54
  • USD: 1.11
  • 11 °C
  • 21 °C
politika

Az MKP vagy teljesen ostoba, vagy Menyhártot, Őryéket kilóra megvették

Így vezetik a megzabolázott pincsikutyát pórázon, aki közben elhiszi magáról, hogy oroszlán. Mutatjuk, miért.

Az MKP OT tagok többsége már különböző államigazgatási pozíciókban látja magát. Van, aki elképzelte, milyen lesz beülni a parlamenti padsorokba, mások járási hivatali elöljárói, képviselői asszisztensi vagy egyéb állami posztokat néztek ki maguknak.

 

Bíznak ugyanis abban, hogy a magyarság elárulója, az időközben teljesen leíródott Bugár Béla hátáról végre nekik is csurran-cseppenhet valami.

 

Az MKP megszűnik létezni

Hirdetés(x)

 

Hogy ehhez maguk is árulóvá válnak, akik saját választóikat árulják el? A nép felejt, gondolják. Február végéig elmúlik a düh, elfelejtődik, mi történt, az emberek megbarátkoznak a dolgokkal. Megszokják, elfogadják. Mint MangaLaci esetében is ebben reménykedik a Menyhárt mögött álló, leggazdagabb honi oligarcha.

 

Csakhogy a helyzet nem ennyire egyszerű. Az MKP döntése, amennyiben a héten végleg rábólint, hogy összeállnak a gerinctelen, politikai kaméleon Bugárral, majd azt is jelenti, hogy az MKP lényegében megszűnik létezni. Ő maga is Most-Híddá válik.

 

Szájkosár, kényszerzubbony

 

Mert ha megnézzük, milyen feltételekkel vették be Bugárék az MKP-t a megalkuvásba, láthatjuk, hogy a pártra kényszerzubbonyt öltöttek és szájkosarat tettek.

 

Így vezetik a megzabolázott pincsikutyát pórázon, aki közben elhiszi magáról, hogy oroszlán. Mutatjuk, miért.

 

Az MKP és a Most-Híd közös nyilatkozatában azt írja, közös kampánystábot és közös választási programot hoznak létre. Nem is tudatosították Menyhárték, hogy ezzel az önálló arculat lehetőségéről mondtak le. A közös kampánystáb és program ugyanis azt jelenti, hogy nem lehet majd rámutatniuk a Kuciak-gyilkosság, vagy Kočner-féle maffiaállamot létrehozó Smeres kormány partnerének felelősségére.

 

A Most-Híd már át is vette az irányítást

 

Közös program Trnka főügyészi megválasztása kapcsán lefizetés-gyanúba keveredett Bugárékkal vajon milyen megoldást tud kínálni a felvidéki magyarságnak? Az üres szavakon túl, természetesen.

 

Hogy a gyakorlatban ez mit fog jelenteni, annak előszeleit már láthatjuk. A listát a Most-Híd vezeti, a választási párt nevében szintén az ő nevük jelenik meg hangsúlyosabban. Hatalmi pozíciójukból adódóan nyomasztó fölényben lesznek a kampánystábon belüli érdekérvényesítés terén is.

 

Hogy a sajtóról ne is beszéljünk. A szlovák állami televízió, a nemzetiségi Pátria rádió, az Új Szó, a Bumm, a Paraméter mind mind a Most-Hidat fogja futtatni, az MKP-nak marad csicskamédiája, az évi másfél millió euróból is csak legfeljebb középszerű Ma7, és részben a Felvidék.ma.

 

A hétvégén már láthattuk, mire fogják Bugárék saját fegyvereiket használni. Az MKP részéről (egyelőre még) fennálló erkölcsi, tisztasági fölény gyors eltüntetésére. Ravasz Ábel a vasárnapi politikai vitaműsorban már be is mutatta, mint ahogy a Bumm.sk kézbe is vette a kettős beszéd, politikai félrevezetés, hazug állítások menedzselését, aminek még egyes elvakult MKP-hívők is felültek.

 

Nehéz időszak vár az MKP-ra.

 

Aprópó, tudja valaki, hogy Csáky Pál és Berényi József merre sunnyognak?

 

Király Zsolt

További ajánlott írások:

Az MKP – Most-Híd pártpaktum után: két tábor kezd kialakulni a felvidéki magyar politikai térben

 

Orosz Örs a Bugár-Menyhárt-féle összeborulásról: Nem a közösségünk jövőjét szolgálja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 29 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Varga Lajos
2019. okt. 21. 11:25

Valamikor a kilencvenes évek vége felé volt alkalmam megismerni közelről a Híd fővezérének emberi gyarlóságát, a két igazgató leváltása körüli felháborodást sem átallotta felhasználni saját kis üzletelésének fellendítésére, mert bőszen mutogatta magát, amikor már nem lehetett volna büntetlenül megúszni a háttérben való bujdosást.Ám sajnos megjelenése a komáromi járási hivatalban a nullával egyenlő eredményességgel zárult, mert semmi változást nem tudott előidézni a korábban kialakult helyzeten. A változást az idézte elő, amikor a kiszemelt pótigazgatók belátták, hogy ők abba a két iskolába még bejutni sem képesek a tiltakozók miatt, és ezért jobbnak látták kiszállni a buliból, és így a hoppon maradt koalíciós SNS funkcionáriusok sem találtak újabb, magukat nevetségessé tenni kívánókat, és kénytelenek voltak az őszi választások eredménye miatt eltakarodni azokból a funkciókból, ahol ezeket az ökörségeiket megvalósíthatónak hitték. Ám sajnos közben mindenki elfelejtette otom potom béluci nulla eredményét, és máig sokan úgy könyvelik el a visszahelyezést, mintha azt a korabeli felvidéki politikusi elit érte volna el, holott nekik csak az ölükbe hullott a bátorkeszi és búcsi helytállók által kiharcolt gyümölcs.

Sági Iploy
2019. okt. 21. 13:23

Sajnos az első verzió szerintem az igaz..... OSTOBA....., nem lehet másként nevezni azt hogy belemennek ebbe a játékba úgy, hogy mindjárt az elején kisemmizték őket, hiszen a tákolmány megnevezésébe is az utolsó helyre kerültek, persze így lesz ez a képviselőjelöltek esetében is, valamint a kampányban is. De persze aki képtelen egy kampányt összehozni, megszervezni annak ez nagyon jó, nem kell ezután se semmit csinálni, lehet ketten - hárman bekerülnek a parlamentbe (szerintük). Kíváncsi vagyok az OTban van e mersze valakinek ez ellen kezdeményezni valamit, szólaljon már föl valaki, hogy a KIRÁLY MEZTELEN (nem a Zsolti,,,,, hi). Csáky, Berényi, Farkas I.,, és a többiek a régebbi gárdából.... szerintetek is rendben van ez így,,,,,,,??? ki meri fölvállalni hogy elsőnek szóljon, elsőnek csapjon az asztalra. Vagy a tömeg kezdeményezzen petíciót a vezetés azonnali eltávolítására,,,,??? Figyelemmel várom a fejleményeket, de tenni kéne valami....

VargaS
2019. okt. 21. 15:39

Orbán megunta az MKP semmittevését,Bugár kezébe adta a gyeplőt.

Varga Lajos
2019. okt. 22. 08:28

Régóta az a véleményem, hogy azok, akik értenek valamihez és ráadásul még a napi munkában is otthon érzik magukat, azok valamzásban, vagy valamilyen vállakozásban kötik le magukat és napi munkájukkal előremozdítják azt, aminek részesei, míg azok, akik semmihez sem értenek, s ráadásul még úgy igazán dolgozni eddig senki sem látta őket, nos az ilyenek a politikusi pálya sarki szolgáltató nőszemélyek erkölcsi szintjére züllött módon helyezkednek és a semmitmondó pofázás álcázásában a szerezni és nyerni mottójú zsidó jó szolga elveire építve építik homokváraikat. Aki/akik ezt nem látják, azok a vakok, vagy a nemtörődöm, nekem így is jó ez mindenre rábólintó közömbösök táborának oszlopos tagjai, akik képesek a Bugár Béla által vezetett Otom Potom nevű hajón csordogálni a feneketlen mocsár felé.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket