Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

politika

A PS/Spolu első nagy, magyar hibája

A ballépés leginkább a Spolu esélyeit ronthatja a közös választási listán. Az ok: A Momentumos Donáth Anna ámokfutása

Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Óriási pofonba szaladt bele komáromi programbemutatóján a Progresszív Szlovákia – Együtt, értékrendileg balliberális, jobbközép, uniós-barát koalíció. A magyar platform jelöltjeinek bemutatkozó találkozóján taktikai éretlenségükről, terepismeretük komoly hiányosságairól tettek bizonyságot a felvidéki magyarok körében.

 

A ballépés leginkább a Spolu jelöltek esélyeit ronthatja a közös választási listán. Az ok: A Momentumos Donáth Anna ámokfutása.

 

Túltolták a biciklit

 

Igazából nem is lett volna semmi baj, ha önmaguk maradnak. A PS/Spolu eddigi eredményei, gondoljunk róluk bármit is, tiszteletet érdemelnek. Elég, ha csak Čaputová államfő, vagy Matúš Vallo Pozsony főpolgármesterének választási eredményeit nézzük, akikre nagyon sok magyar is szavazott.

 

Most viszont már parlamenti választásokra készülünk, ahol releváns magyar szereplőkkel küzdenek, és azok magyar választói is jóval motiváltabbak.

 

Ilyen körülmények között a PS/Spolu akkor tette volna a legjobban, ha eddigi eredményeire, (és továbbra is helyesírásoktól, stilisztikai hibáktól hemzsegő választási programjának kijavítására) összpontosít. Az újdonság ereje, a modern megjelenés, a helyileg viszonylag ismert magyar jelöltek megfelelő alap lehetnek a magyarság asszimilálódó rétegének megszólítására.

 

Fordulópont! Íme, a kormányváltásra készülő PS/Spolu magyar nyelvű választási programja

Donáth szavai vállalhatatlanok

 

Ők viszont igyekezetükben túltolták a biciklit, melynek leginkább a Spolu, mely az Európai Néppárt tagja, ihatja meg a levét.

 

A komáromi programbemutatón ugyanis a PS, az európai liberális ALDE tagjaként a szintén ide tartozó Momentumos Donáth Annát hívta el.

 

Aki kellően szét is barmolta a rendezvényt meglepően taktikátlan, a helyi viszonyokat ignoráló, magasról lenéző nyilatkozataival.

 

Komáromban mutatták be a PS-SPOLU Magyar Platformjának jelöltjeit

 

Kulcsmondata, melyet a felvidéki magyar sajtóból egyedüliként a Körkép.sk vett észre, így szól:

 

„Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.“

 

Agyrém, mely segíthet

 

– Agyrém, mely egyetlen dologra jó. Pontosabban kettőre.

 

A felvidéki magyarság felébresztésére, hogy mi is a tét saját jövőnk, túlélésünk szempontjából, ha ez a momentumos kór nálunk is megveti magát.

 

Másrészt a Most-Híd „szlovmagy“ táborának további szétverésére. Az ilyen üzenetek fogadóközönsége ugyanis leginkább a Momentumos rendezvényeken szónokoló, Ravasz Ábel képviselte vegyespárt táborát erősítette.

 

Mostanáig.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 41 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Sági Ipoly
2019. nov. 09. 21:41

Szerintem jó, hogy mondta ezt az "alaptételt" annácska.... magyar ember már ki is húzhatja őket a listáról, ha esetleg eddig netán foglalkozott velük,,,,, mert én eddig se,,,,,,

Janicsár
2019. nov. 10. 12:22

Igen, Donáth Anna beszédének ez a része vállalhatatlan a számunkra. Viszont a magyarországi magyarok és nemzetiségek gondolkodását tükrözi. Az ottani nemzetiségek (gyakorlatilag asszimilálódott) tagjai horvátnak, svábnak, tótnak vallják magukat, miközben büszke magyarok is, akik a magyar válogatottnak szurkolnak, és bepárásodik a szemük a magyar himnusz éneklésekor. Erról pl. Vujity Tvrtko többször is nyilatkozott. Aki ilyen nemzetiségekkel találkozik nap, mint nap, annak ez a természetes. Ne nehezteljünk rá, hanem hívjuk el megbeszélni a dolgokat, hogy mi nem így működünk, ez az út az asszimilációhoz vezet, amit nagyon nem szeretnénk. És nem csak a liberális pestiek hisznek benne, hanem a nemzeti oldal is így gondolkodik a magyarországi nemzetiségekről.

Édes Erdély
2019. nov. 11. 10:03

A Momentum (és a DK is) a szélsőségesen magyargyűlölők bandája, amely tényre minden alkalommal rá kell világítanunk!

Brindzás Vojto
2019. nov. 11. 20:45

Még ha jószándékúan is közelitek Miss Slovakia aranyköpéséhez, mégis mi a túróra legyek büszke, mint szlovák-magyar kettős állampolgár?

cs
2019. nov. 13. 16:58

Mit tudnak ezek a taknyos leánykák,meg legénykék a magyar történelemből.Őket csak a holokauszttal tömik,meg az érdekli őket mindhallálig,mert csak az fáj nekik.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket