Nyitókép forrása: time.com/Gyertyák, virágok és kereszt a 2016. március 22-i brüsszeli terrorcselekmény áldozatai tiszteletére emlékhellyé alakított Place de la Bourse téren a támadás után. 

 

A neomarxista baloldal, az álliberalizmus által eltussolt, „fű alatti” kegyetlenkedések elszaporodása lassan-lassan, felemésztik Európát?

 

Kegyetlen s megdöbbentő erejű hírek érik naponta az európai embert, aki már-már elhiszi, hogy egy válságzónában él, ahol holnap elvesztheti hitét, családját, hazáját, vagyis összességében azt az európai keresztény értékrendet, amely már hosszabb ideje viszonylagos békét biztosít nemzetek, az itt élő emberek, a hagyományos vallások között.

 

Előkészületek – újabb terrorcselekedetekre

 hirdetes_400x285  

 

Az ész áll meg, amikor az ember arra gondol, hogy a hatalmasra duzzasztott brüsszeli Európai Uniós apparátus közelében (az adventi gyertyafény alatt van a legnagyobb sötétség?) – melynek az lenne az elsődleges dolga, küldetése, hogy minden erejével biztosítsa Európa békéjét, hagyományos identitásának megvédését, fejlődését – Molenbeek városnegyedben, egy olyan dzsihádista központ működik teljes parádéjában (korábban s ma is Juncker, Merkel, Timermans stb. nagy-nagy „félrenézése” közepette),

 

ahol nem csak, hogy ártatlan európai emberek gyilkolására, kemény terrorcselekedetek elkövetésére szakosodtak, hanem beépített szervezeteikkel, hamis imámjaik közreműködésével, nap mint nap, kontinensük alapértékeinek mivoltába gázolnak bele.

 

Advent ideje sem eseménymentes Molenbeekben. Magukat meg nem nevezni kívánó belga rendőrök panaszolták, hogy hosszadalmas, ezres példányszámú aktákban rögzített nyomozómunka eredményeként felfedett, elfogott szélsőséges elemeket a bíróságok, a hatékonyan működő bevándorláspárti civilszervezetek jogi aktivistái szabályosan kimentik a komolyabb felelősség vállalás alól.

 

Az adventi láng kioltására készülődtek?

 

Advent idején történt az a felfedett eset, miszerint Jean Louis Denis prédikátor muzulmán fiatalokat gyűjtött maga köré, s radikális, kereszténygyűlölő tanokat hirdetett már hosszabb ideje számukra. Korábban már ült öt évet lázításért, ennek ellenére mindössze egy hónapra (!) tiltották ki az iszlamisták fellegvárából, Brüsszel Molenbeek városnegyedből, mely itt meghúzódó terrorsejtjei kapcsolatban álltak a 2015 novemberében Párizsban, s 2016-ban Brüsszelben elkövetett, sok áldozatot követelő merényletekkel.

 

Kalita Gábor: Molenbeek lassan „beköltözik” az Európai Parlament épületébe?

 

Az ilyen, a „felsőbb szervek” által lazán kezelt esetek – a rendőrök véleménye szerint – csakis újabb és újabb merényleteket eredményezhetnek. A ki nem toloncolt, vagy hosszú büntetésre nem ítélt terrorista gyilkosok rövid időn belül már a börtönökben aktivizálódnak, s korai szabadulásuk, ismételt megfigyelések, nagy rendőri erők figyelmének elvonását hozza magával.

 

Ugyanis Európa utcáin, amolyan ketyegő bombaként százszámra sétálgatnak a Szíriából, s Irakból, menekültként, vagy hamis, Törökországban kiállított útlevelekkel Európába érkező, gyilkolásra elszánt terroristák.

 

Példa erre az a múlt hetekben, Londonban megtörtént eset, amikor járókelők tepertek le, majd a rendőrök tettek ártalmatlanná egy olyan migráns késes támadót, akit szintén idejekorán engedtek ki a börtönből, korábbi terrorcselekedetei miatt.

 

Az utolsó napokban, mint Ausztriában, s mind Németországban a szolgálatok több olyan terrorcsoport tevékenységét fedték fel, s likvidálták, melyek erőszakos cselekedetekre készültek karácsony idején.

 

Két lábon járó „bombák”

 

A szolgálatok felmérései szerint 50 Európába érkező, véres harcokban, gyilkosságokban részt vevő terrorista közül mindössze tíz esetében fedik fel korábbi tevékenységét.

 

Kalita Gábor: „Lecsó-nép”-e, Európa népe?

 

Németországban cirka háromszázötvenezer azoknak a bevándorlóknak a száma, akik semmiféle okmánnyal nem rendelkeznek, vagyis a hatóságok előtt „holt lelkeknek” számítanak. A legnagyobb gond ezekkel az állandóan szökésben lévő emberekkel az, hogy nagyrészük közel-keleti, katonaviselt fiatal férfiakból áll, a saría törvény hívői, akiknek eszük ágában sincs integrálódni a szó legszélesebb értelmében sem.

 

Az ilyenekből alakulnak ki a kisebb-nagyobb no-go zónák, az ilyenek a legjobban beszervezhetők. Ugyanis letelepedési kérelmük elutasítása miatt is frusztrált állapotuk egyenes út az általuk elkövetett gyilkosságok, a nyílt kereszténygyűlölet felé.

 

Európa csapásiránya, kimondottan rossz

 

Ilyenkor, advent táján, keresztény konzervatív értelmiségi barátaimmal sokat beszélgettünk arról, hogy végképp, kellő  komolysággal tudatosítjuk e azt, hogy mekkora erejű kihívásokkal, üldöztetésekkel néz szembe ma, nem csak Európa, de a világ 2,2 milliárd, hívő embert tömörítő kereszténysége.

 

A fentiekben felsorolt történések véres tények garmadájára utalnak. A bántó ebben az, hogy az Európai Unió az utolsó választási időszakban kimondottan rossz válaszokat adott a keresztény hagyományokkal rendelkező kontinensünk megvédését illető kérdésekre, az idegen kultúrák által becipelt vallásokat, törvényeket (saría stb.), az alkalmazkodni nem tudó, milliós létszámú, bevándorlás hátterű, ember tömegeket illetően.

 

A másik fontos dilemma már pedig az, hogy elvárhattuk-e az EU parlamentjébe nagy számban betülekedő, radikális kommunistákból átvedlett (ál)liberálisoktól,  neo-marxistáktól, Guy Werhofstadt-szerű anarchistáktól, a valódi zöldek mundérjába búvó, a politikába nyakig bemártott civilszervezetek által dirigált, kívül zöld, belül piros dinnyepártok „kócoskáitól” (Sargentini asszony stb.) azt, hogy  érdemben s okosan cselekedtek volna megbízatásuk idején?

 

Hogy ebből mi lesz, Weber úr?!

 

Ezek ellenpólusát, az EU Néppárti frakciójának csoportját könnyen behálózták olyan puha vezetés mellett, mint Manfred Weber irányítása alatt volt, s így már ez az állítólag, vagyis eredetileg keresztény elveket valló (a Helmuth Kohl, politikus-eminencia által megalapított) frakció is két táborra, bevándorláspárti és bevándorlás-ellenes táborra oszlott. Tehát, maga a bolsevik pofátlanság, a háttérhatalom jakobinus utódai itt is elhelyezték embereiket, akik Európa ellenében, serényen bomlasztottak és bomlasztanak ma is.

 

Európa keresztény konzervatív erői felkészültek-e, a ma hamiszászlók mögül kacsintgató vörös „vadak,” Európát lincselő, káoszt generáló, nemzet- és keresztényellenes portyáiknak megfékezésére?

 

Ma, Nyugat-Európa erkölcsi, morális válságát éli. Gondoljunk csak a gender tűzvészszerű térhódítására, az azonos neműek már-már terrorizáló, gusztustalan felvonulásaira, ezek házasságkötésének legalizálására, s azokra az aberráció „légterében” történő disznóságokra, melyek csupán puszta hallatán, a Közép és Kelet-Európában élő embernek – a gyomra fordul fel.

 

Az a tény, hogy lehet, nem vagyunk képesek elégséges mértékben pajzsként ellenállni a fentiekben említett vad erők arcátlan tülekedéseinek, első sorban vallásunkból, neveltetésünkből ered.

 

Kalita Gábor: Amit nem adhatunk fel

 

Barátaimnál is nem egyszer tapasztalom, hogy suttogva, a hátuk mögé nézve beszélnek politikáról, esetleg régebbi történésekről. Nagyszüleink, szüleink is ezt tették, minket féltve, nem beszéltek a háborúban, vagy az ötvenes években elszenvedett tortúráikról. Viselkedési sémák ezek, keresztény konzervatív sémák.

 

Ugye, arra is vigyázunk, nehogy félreérthetően mondjunk ki valamit, senkit ne sértsünk meg. Mert a másik oldaltól – többnyire vörös múlttal rendelkező, vagy szüleiktől ezt öröklő egyedekről beszélek – abban a pillanatban megkapjuk a nacionalista, a szélsőjobbos, a rasszista vagy az antiszemita jelzőt, amint a migráció ellen emeljük fel hangunkat, vagy a nő és férfi által alapított család, szuverén nemzet, Isten szimbólumait fejtegetjük pozitív értelemben, beszélgetés közben.

 

Mindannyiunk, hű keresztények által mélyen tisztelt második Péter Pál pápánk mondta ki az egyszerű, de nagyon is sokat mondó, mélyen szántó igét: – NE FÉLJETEK!

 

Igen, ne féljünk a karácsonyfa szimbólumának megtagadóitól, az adventi kettős kereszt állítását megtiltó polgármesterektől, a jászol és templom rombolóktól, a kereszt gyalázóktól, A KERESZTÉNYÜLDÖZŐKTŐL!

 

Ami ugyanis a miénk, azt becsüljük, s nem adjuk, ami az övék, azt csak tartsák meg maguknak.

 

 Kalita Gábor

 

Kalita Gábor: Újévi üzenet -Igenis, Jézus földi követeinek még hangosabban kell szólniuk     

 

Kalita Gábor: Gratuláció Siklósi Beatrixnek

 

Kalita Gábor: Hazugságokban vergődő Nyugat?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.