Nyitókép: pravda.sk

 

Tegnap berúgott, minősíthetetlenül kiabált és verekedett, ma pedig lemondott. És bár Solymos László miniszter azt tette amit ilyenkor kell,  épp ezért a lemondó legyintésen túl érdemes bővebben is megemlékezni a Most-Híd távozó környezetvédelmi miniszterének eddigi karrierjéről.

 

„Én vagyok a miniszter“ – kiabálta a verekedő, ittas most-hidas politikus Pozsony belvárosában. A rendőrök elvitték

 

Solymos László soha nem tartozott a tipikus megélhetési politikusok közé. Nem egy Bastrnák Tibor vagy éppen Gál Gábor, Érsek Árpád, hogy Jakab Elemérről ne is beszéljünk, akik felkapaszkodásukat, anyagi hátterüket a politikának köszönhetik (ezért is rendkívül lovagiatlan, méltatlan és nem igaz Csáky Pál részéről, amikor tragédiáját látva csicskának nevezi.)

 hirdetes_300x300  

 

A gömöri származású Laci vállalkozóként is tehetséges volt, aki sikert sikerre halmozott. Behozta Szlovákiába az Adidast, a Replayt, öccsével, – a kínai étterem bejárati ajtaját szétrúgó Solymos Zoltánnal – együtt kávézót üzemeltetett, Zoli többek között egy fejvadász céget is. Táncolt az Ifjú Szívekben, kivette a részét a fővárosi magyarság mindennapjaiból. Egyszóval, élte a pozsonyi playboy életér, élvezte a csillogást, miközben mindehhez meg is tudta teremteni a rá valót.

 

Vagyonos emberként az MKP-s időkben is támogatta anyagilag a tehetségeket. Ha csak módjában állt, felkarolta a hasznos kezdeményezéseket.

 

Solymos László. Kép: wikipedia

 

Ezért is volt különösen fájó, amikor elveit elárulva a még több pénz, hatalom érdekében a Most-Hídba igazolt. De ott sem vált soha vérbeli hidassá, hiszen értékrendjében, magyarsághoz fűződő hozzáállásában mindvégig MKP-s maradt. Nem a Bugár Bélát magasba emelő, ellenszenves, törtető oligarcha-kör prototípusa.

 

Solymos László (Most-Híd), a szélkakas

 

Kétségtelen, hogy az ilyen személy a politikában is megtalálja számításait, amit minden bizonnyal ő is megtalált.

 

Tegnapi ballépésével (legyen akármilyen családi háttere is a viselkedésének) egy hónappal a választások előtt romba döntött mindent. Mindezt akkor, amikor legszívesebben már otthagyta volna a Most-Hídat, de a klán nem engedte…

 

Solymos László lemondása mégis leginkább az utolsó hónapjait élő vegyespárt aktuális állapotának kórképe.

 

Laci még ebből a helyzetből is emelt fővel távozott, hiszen a hidasokra jellemző következmények nélküliséggel szemben (ugye, kedves Bastrnák Tibor?) felelősséget vállalt és lemondott. Ami függetlenül mindentől megsüvegelendő.

 

A tehetségtelenek hada (tisztelet a kivételeknek) pedig maradt.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 47 olvasónak tetszik ez a cikk.