Nyitókép: Filip Mónika Fb-oldala

 

Kizárta az autonómia és a Beneš-dektrétumok kérdését a Magyar Közösségi Összefogás delegációja az SaS-szal való találkozón.

 

Bárdos Gyula, Simon Zsolt és Mózes Szabolcs még jóformán haza sem értek a közös sajtótájékoztatóról, amikor a magyar képviseletért aggódók már a veszteségeket számolták és fejüket fogták a teljesítményüket látva.

 

Az SaS az MKÖ-vel egyeztetett. Simon elvitte a showt Bárdos és Mózes elől

 hirdetes_400x285  

 

Mire volt ez jó?- kérdezhették.

 

Az MKÖ az új Most-Híd?

 

Az MKÖ politikusainak szerencsétlenkedése jó esetben elbizonytalanította stabil választóit. A kritikusabbak számára azonban már most nyilvánvalóvá válhatott: Ha nem történik sürgős korrekció, ha nem kérik ki végre a politikához értők véleményét, ez az összefogás ugyanaz lesz, mint a Most-Híd volt. És ugyanúgy végezheti. Még a választások előtt.

 

Teljesen érthetetlen módon futott be az újabb zsákutcába a Magyar Közösségi Összefogás. Mindezt alig egy hónappal a parlamenti választások előtt. Spin doctorok, politikai stratégák tudják, hogy kampányban a saját témákat kell kommunikálni a minél nagyobb mozgósítás érdekében.

 

Erre fel a magyar lista befutó helyein szereplő három személy teljesen érthetetlenül elmegy fotózkodni egy, a bejutási küszöbön táncoló szlovák párthoz, hogy ott felkészületlenül, idegesen, riadtan a lehető legkínosabb módon előre lemondjon a választásokat követő alkupozícióikról.

 

Hogy érzik, valamit nagyon elrontottak, jelzi, hogy az MKP és az Összefogás sem említi saját közösségi oldalán a találkozót. Simon Zsolt és a Magyar Fórum annál inkább.

 

Az SaS tudta, mit csinál

 

Hogy az SaS-nak miért volt szüksége a közös sajtótájékoztatóra, teljesen világos.

 

1. Elmondhatta, hogy van saját, nemzetiségi választási programja

 

2. Bemutathatta saját, magyar nemzetiségű (egyébként szakmailag is kellően felvértezett) képviselőjelöltjét, Filip Mónikát

 

3. Alternatívát kínálhatott a szlovákok felé nyitott (igen, tetszik vagy sem, sok ilyen van az MKÖ táborában is) magyarok számára, miközben az MKÖ stabil bázisát az autonómia és a Beneš-dekrétumok kizárásával kellően elbizonytalanította.

 

4. Magyar viszonylatban beléphetett az OĽaNO helyére

 

Simon ezt is elintézi

 

Mi magyarok pedig mit láttunk? Azt, hogy a legfeljebb önmagát képviselő Simon Zsolt már a sajtótájékoztató előtt a pulpitust szorongatja, miközben a listavezető Bárdos és a Magyar Fórumnál 10-20-szor népszerűbb Összefogás elnöke, Mózes Szabolcs valahol a szélére kiszorítva téblábol (és képeket vág). Majd igazi politikai katasztrófát okozva Simon beszél és beszél. Meglepetésre mindannyiunk, és az egész MKÖ lista nevében.

 

 

Végül ahelyett, hogy az MKP és az Összefogás illetékese mentette volna a menthetőt, korrigálva, amit még lehet, lényében megerősítették Simon szavait. Hogy az autonómia és a Beneš-dekrétumok kérdésében nincs semmilyen különbség köztük és a Most-Híd között.

 

Korábban a Berényi József vezette MKP évekig azt hangsúlyozta, hogy Bugár Béla mást mond a szlovák és a magyar sajtónak. Most pedig mit látunk? Ugyanazt, csak pepitában. Ez a Bárdos tényleg nem tanult semmit a politikában eltöltött 30 év alatt?

 

Érthetetlen, hogy az SaS-en kívül mi értelme volt az MKÖ számára a hétfői találkozónak. Simon Zsoltot leszámítva, aki az MKP és a Most-Híd után immár a harmadik politikai alakzatot veri szét. Dühítő.

 

Király Zsolt

További ajánlott írások:

 

“Nem elég azt mondani, hogy szavazz rám, mert magyar vagyok”- Nagyinterjú az SaS új politikai sztárjával, Filip Mónikával

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 38 olvasónak tetszik ez a cikk.