Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Anélkül, hogy kétségbe vonnánk a nagy munkáltatók gazdasági szerepét, ki kell emelni: a jelenlegi válságos időkben teljesen indokolatlanul siránkoznak a kormány állítólag „nem elégséges” gazdasági támogatási intézkedései miatt.

 

Persze, érthető, hogy az előző kormányzatok ideje alatt adókedvezményekkel, közvetlen támogatásokkal és gazdasági stimulusokkal elkényeztetett nagyvállalatok (főleg az autógyárak és holdudvaraik) nehezen viselik, hogy Martovičék először nem hozzájuk rohantak.

 

A többség a magánszférában nem a multiknál dolgozik

 hirdetes_810x300  

 

Ennek ugyanis elég egyszerű statisztikai okai vannak. A nem állami szektorban dolgozók kétharmada/háromnegyede nem a nagyvállalatoknál dolgozik, hanem a hazai mikro-, kis- és középvállalkozási szektorban. Ez az a szektor, amely a legnagyobb részt vállalja a foglalkoztatottságból, és ők azok, akiket a politikusok évtizedek óta elhanyagolnak.

 

Kérjük, támogasd Te is a Körképet, akár havi 2 euróval!

 

Pedig a kisvállalkozónak nincs tartaléka, nem tud hiteleket felvenni a pénzpiacról, nincsenek külföldi anyavállalatai, akik garanciákat nyújtanának neki. Ha elesik a bevételeitől, nem csak alkalmazottai, de ő maga is munkanélkülivé válik. A bank elveheti a házát, ingóságait, kocsiját. Egyszerűen azért, mert nagy részük, több százezer ember egyéni vállalkozóként saját vagyonával felel – szemben a korlátolt felelősségű társaságokkal, pláne a részvénytársaságokkal.

 

A Volkswagenhez hasonló, több ezer embert foglalkoztató cégek látványosan nagyok, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy még mindig viszonylag kis részt vállalnak a foglalkoztatásból és egyúttal rengeteg tőkét visznek ki külföldre – miközben folyamatosan az olcsó munkaerő hiányára panaszkodnak. Persze, az érem másik oldala, hogy az ország termelésének olyan elképesztő részét biztosítják, hogy nélkülük bizony a töredékére zsugorodna a hazai bruttó nemzeti össztermék. Ez viszont az elmúlt húsz év elhibázott gazdaságpolitikájának eredménye.

 

Mértéktartás

 

Ugyanakkor várható részükről a mértéktartás. Még a konzervatív média is kiállt mellettük, amikor a Fico-kormány saját költekezése fedezeteként megemelte a béreket és velük a fizetéseket terhelő járulékokat és adókat – az intézkedés több bevételt hozott az államnak, mint a bérből élőknek. A politikusok és a választók elnézték, hogy kizárólag a nyugati régióba hoztak munkahelyeket, hogy infrastrukturális feltételeket szabtak, majd sokmilliós adókedvezményeket kaptak, miközben a leszakadó régiókba alig érkezett beruházás.

 

Gondoljunk bele: a Jaguar Land Rover közvetlen támogatásként 112 millió euró dotációt kapott egy 3000 embernek munkát adó üzem létrehozására. Ma ebből a pénzből százezer család vészelhetné át az előttünk álló hónapot. Más szavakkal: százezer dolgozó családapa és családanya 1000 eurós bérét állhatná belőle az állam a gyárak helyett.

 

Havi 1,5 milliárd azért nem kevés

 

A Matovič-kormány nyilván rengeteg támadást fog kapni azért, mert nem a látványosan sok embert foglalkoztató cégeket részesítette előnyben. Pedig a havi 1,5 milliárd eurós csomag azért nem kevés egy olyan országtól, amelyet a korábbi kommunisták, ma szocialisták éveken át kizsákmányoltak.

 

A nagy cégek retorikája azonban más miatt is felháborító: eddig nem tolongtak a kamerák előtt, hogy arról beszéljenek, az elektromos autók gyártására való áttérés a gyakorlatban akár a gyártósori munkások harmadának elbocsátásához is vezethet.

 

Már másfél éve a szlovákiai munkaerő drágulása miatt panaszkodnak, és egy évvel ezelőtt rendkívül bizonytalan volt a pozsonyi Volkswagen helyzete is. Nem beszélve arról, hogy a szakszervezeteknek sokat kellett harcolniuk azért, hogy béremelés helyett legalább a munkahelyek öt évig való fenntartására írásos garanciát kapjanak.

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.