Nyitókép: MKP (Facebook)

 

Frissítve: 11.17 Arrogáns, gőgös, kioktató hangnemű posztban ment neki közösségi oldalán Csáky Pál a közös választási listán szereplő kollégájának.

 

Mózes Szabolccsal, az Összefogás elnökével az volt a baja, hogy a magyar nyelvű napilapban megjelent írásában nem a megfelelő néven említette pártját.

 

Gyerekes viselkedés egy volt miniszterelnök-helyettestől

 hirdetes_300x300  

 

Mint ismert, az MKP-ból kivált fiatalok több új, politikai szerepet először vállaló személlyel Összefogás név alatt pártot alapítottak, melyet Magyar Közösségi Összefogásnak neveztek át. Mindezt azért, hogy annak listáján közösen indulhasson a parlamenti választáson az MKP, a Magyar Fórum és az Összefogás.

 

Csáky Pál korábbi miniszterelnök-helyettes, az MKP volt elnöke, egykori EP-képviselő ebbe kötött most bele. Értsd, hogy Mózes miért Összefogásnak nevezi a jelenleg formálisan Magyar Közösségi Összefogásként szereplő pártot.

 

Méltatlan egy ilyen kaliberű politikustól? Az. Pótcselekvés? De még mennyire.

 

A frusztráltság beszél belőle

 

Csákyból a frusztráltság, tehetetlenség, sorozatos politikai csalódás hozhatta ki ismét a kioktató hangnemet. Csakúgy, mint tette azt Solymos László, a Most-Híd miniszterének szerencsétlen eseténél is. Solymos 2020 januárjában hibát követett el, de vállalta a felelősséget és megfizetett érte. Csáky ekkor támadt rá orvul és nevezte csicskának. De olyan vállalhatatlan stílusban, hogy mi magunk voltunk kénytelenek megszólalni az ügyben.

 

A playboy befejezte. Kár Solymosért

 

Ugyanez történik most is.

 

Csáky gyerekes módon most azt a Mózes Szabolcsot és Összefogást támadja, mely paradox módon 3 százalék fölé, és vele a 2,46 millió eurós állami támogatáshoz segítette az MKP-t a legutóbbi parlamenti választásokon (frissítve: Ugyanez természetesen vice versa érvényes.)

 

Kiábrándító vita

 

A 64 éves, immár nyugdíjas korú Csákytól (a nyugdíjas kort, mint szempontot szintén ő hozta fel anno évekkel ezelőtt a köztiszteletben álló Bauer Edittel szemben) intellektusához mérten azért is méltatlan az ilyen sekély, nyilvános kirohanás, mert a magyar politikai pártok egymásra vannak utalva. Vagy mehetnek együtt a politikai süllyesztőbe.

 

A Csáky poszt alatti vita, ha lehet, még kiábrándítóbb képet mutat a felvidéki magyar választók számára. Hogy ne rontsuk tébolygásuk és kiútkeresésük esélyeit, bővebben inkább nem is taglaljuk az abban leírtakat.

 

Az egó nem enged

 

Csáky viszont a felvidéki magyar közélet egyik legképzettebb politikusa. Intelligens, tapasztalt veterán, akitől más megnyilvánulást várnánk el. Vagy ha erre nem képes, ha az egó nem enged, talán ideje levonni önmagára nézve a megfelelő következtetéseket.

 

A végére egy személyes kérés: Kérem, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több hasonló anyagot készíthessünk nektek!

 

 

Király Zsolt 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.