Artúr, Vince
 • HUF: 356.83
 • USD: 1.22
 • 4 °C
 • 11 °C
Vélemény

Most-Híd tisztújítás után: Bugár persona non gratává vált a saját pártjában is

Solymos az egyetlen lehetséges döntést hozta annak érdekében, hogy a Most-Híd még egy utolsó esélyt kapjon

Nyitókép: Új Szó (Somogyi Tibor)

 

Ha pragmatikusan nézzük, Solymos László az egyetlen lehetséges döntést hozta annak érdekében, hogy a Most-Híd a jövőben még egy utolsó esélyt kaphasson.

 

A vegyespárt hétvégi kongresszusának egyetlen tétje az volt, hogy kap-e szerepet és ha igen, milyet Bugár Béla a tisztújítás után. Ő maga nagyon szívesen maradt volna ott ólálkodni a vezetés környékén, bár megítélése miatt erre nem sok esélye maradt.

 

A Körképen a tanácskozás reggelén megjelent publicisztikánkban azt írtuk, ha politikai hullaként marad, az a Most-Híd teljes elszigetelődését jelentheti. Hogy ez mennyire így van, kiderül az Igor Matovič által keddre összehívott trianoni találkozó után, amikor ismerté válik a résztvevők névsora.

 

Bugár csendben nyugdíjba vonult

 

Cikkünket követően a tanácskozáson Bugár fel is szólalt, mondván, semmit sem akar a háttérből irányítani, de ha szükség van a tanácsaira, áll rendelkezésre. Nem lett szükség. Pedig a hőn áhított tanácsadói posztért legfőbb szövetségeseivel, Jakab Elemérrel és Érsek Árpáddal ellentétben nyíltan Solymos elképzeléseit támogatta. De ez kevésnek bizonyult.

 

Bugár így végül szépen csendben nyugdíjba vonulhatott. Követendő példaként a politikai alkalmatlanságát, hatalommal való visszaélését és gátlástalanságát többször bizonyító Menyhárt József számára.

 

Mit hoz a jövő?

 

Solymos előtt nehéz feladat áll. Értelmet kell adnia a Most-Híd létezésének, és megtalálni saját helyét a politikai palettán. Ami már most látható, hogy a tisztújítást megelőző időszak kemény kormányellenes retorikáját felváltotta az óvatos közeledés, ami az egyedüli pragmatikusabb lehetőség a számára.

 

Ami Solymosi lehetőségeit esetleg még növelheti, hogy a régi nevektől kivétel nélkül megszabadult. Érsek és Jakab inkább önként lemondott, Bugárra már nincs igény, Bastrnák Tibor pedig el sem jött. Nem is csoda. Komárom volt polgármesterének most leginkább az ógyallai gyilkosság és Roman Ostružlík miatt fájhat a feje…

 

Egyedül nincs értelme

 

Solymos László, ha labdába akar rúgni, szövetségeseket kell keresnie. Szlovák és magyar térfélen egyaránt. Akikkel majd összeállhat a következő parlamenti választások előtt.

 

Ma már ugyanis ez maradt az egyetlen lehetőség a saját ténykedésük miatt az önálló magyar politizálás esélyeit szinte teljesen eljátszó felvidéki magyar politikai „elit“ számára.

 

A végére egy személyes kérés: Kérem, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

pali
2020. jún. 01. 17:04

Megkérdezném a HIDasokat,ha ott voltak 4 évig,miért nem készült el Dunamocstól Párkányig a bicikliút,Sólymos volt a miniszter rajta állt a dolog,és tudta mennyi turistát hozott volna.Most kilincsezhetnek a polgármesterek az új miniszternél.Nem kellet volna ezzel a számunkra nagyon fontos dolggal várni a választásokig. Érsek azt mondta a közlekedési táblák ügye csak egy tollvonás.Igen,de ezt nem tette meg.Miért nem lehet kiirni a nem önálló magyar települeseket magyarul is pl:Zsitvatő,Őrsújfalu,Kabátfalu,Bogota.Folyók,kulturális táblák,járás határok.Nem volt tollvonás.Csak az a baj,hogy egy HID-asnak ez nem is fontos.A magyarságon úgy tudnátok segiteni,ha megszünétek,és ezzel vége volna a megosztottságnak

  Patus János
  2020. jún. 01. 23:55

  Ez lenne a legjobb alternatíva.

   Tóth Teri
   2020. jún. 03. 16:40

   Nem vagyok és nem is voltam a mostosok híve, megosztottak bennünket a zsozsóért. De miből gondolod, hogy Józsiék jobbak lesznek. A tegnapi történések és a mai interjú a Körképen az ellenkezőjét igazolja. Józsink elé tette a főnök a "magyar" zászlót, Józsi tudta, hogy az nem a magyar zászló, de nyekkenni sem mert, tegnap meg olvasatlanul vágta hozzá a memorandumot. Mennyire hagyjátok még egy két jó helyért lejáratni a maradék nemzettársadat? Ha ennyire aljasok az itteni úgynevezett magyar politikusok, akkor inkább vesszen minden, legyen gyorsan befejezve az asszimilálás és mindenki boldogan fog meghalni. Szégyen gyalázat. Nem várok választ!!! Ez az én véleményem, te is írd le külön a tiéd, én sem fogok rá válaszolni! Ne szégyelld a saját nevedet használni, ha rendes ember vagy használd a becsületes nevedet.

Ottó
2020. jún. 02. 03:57

Iyen február után most a bicikliút a legfontosabb? Kövezzen meg, aki nem ért velem egyet, de 1 nemzetség = 1 párt! Okulnunk kell az elmúlt időszakból és ne valami/ki ellen szavazzunk, hanem valami/ki mellett. Ne ítéljük el a Híd szavazóit kapásból, hanem keressük meg azt, ami közös. Igaz, lelkem szerint Bugár és odaadó hívei már akkor politikai hullává tették magukst, amikor koalícióba léptek! A következő választásokig az MKPnak is meg kell újúlnia, mert mint azt a választások is bizonyították, az etnikai alapú választásoknak vége! Úgy, ahogyan a párt eddigi arcainak es arculatának is vége!

Borbély József
2020. jún. 02. 08:03

Ottó,azt állítod ,,az etnikai alapú választásoknak vége!,, A vágóHýd etnikai párt volt? Nagyon nagy káosz van a tornyodban! Csak etnikai alapon van némi esélyünk. A multi-kulti a halált,a teljes asszimilációt jelenti!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket