Nyitókép: Körkép.sk montázs

 

…vagy ha ők sem, akkor majd a választók.

 

Az egykori miniszterelnök-helyettes, pártelnök és EP-képviselő szerint e sorok írója és mindenki, aki kritizálja az MKP legutóbbi memorandumos lépését SIS-ügynök és janicsár, az Összefogás az új Most-Híd, Berényi Józsefnek pedig Csáky szerint el kellene döntenie, hogy az MKP-ban akar maradni, vagy valahol máshol.

 

Mindez az elmúlt pár nap termése, pontosabban kórképe Csáky Pál jelenlegi elmeállapotáról.

 hirdetes_810x300  

 

Csáky Pál hétfő esti elmeállapotának kreációja. Kép: Csáky Pál Fb-oldalának azóta már törölt posztja

 

Miközben hitkérdéssé vált, ki mit gondol az MKP memorandumáról (maguk az érintettek védik a védhetetlent, mások kifejtették, miért volt politikai öngól, Budapest pedig Matovič fogadására készül), Őry és Csáky tovább rontja saját helyzetét.

 

Pártelnökség, pénz, hatalom

 

Őry Péter, aki már feni a fogát az MKP elnöki székére és az azzal járó pénzosztó hatalomra odáig ment, hogy az ősellenség, a Világi Oszkár által irányított Paraméteren keresztül üzenget Berényinek, hogy tudomása szerint az MKP-ból senki sem tagja a jelenlegi kormánynak.

 

Őry pártelnöki ambíciója is rámehet az MKP dilettáns húzására

 

Tisztújításra készül az MKP, így érthető, hogy mindenki ideges. (A tisztújítás egyébként jelenlegi kondíciójában, képességbeli állapotában azért fontos egyeseknek, hogy minél jobb helyre kerüljenek a következő választási listán). A kapkodás pedig politikai hibákat eredményez, melynek köszönhetően a lemondása után is maradt átmenti vezetése teljes karanténba lavírozta az MKP-t. Tevékenységük leginkább már csak teher a Duna mindkét oldalán.

 

Alkalmas az MKP jelenlegi, Őry, Menyhárt, Bárdos, Csáky, Farkas fémjelezte vezetése a felvidéki magyarság további képviseletére?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A magyar közösség érdekvédelmét természetesen meg kell őrizni. A memorandumban megfogalmazottak állandó prioritás, ez nem kérdés. Csakhogy nem azokkal, akik az érdekképviseletről 30 éve csak beszélnek, miközben választási bukásból választási bukásba vezetik a pártot és közben gazdagodnak. A tagság többségét, a struktúrát , a választókat meg kell őrizni, de már egyre többen látják, hogy Menyhárt, Őry, Csáky, Bárdos, Farkas és a többiek reménytelenül távolra kerültek a nagypolitika elvárásaitól és csak a bukásokhoz, dilettáns politikai lépésekhez értenek.

 

Saját esélyeiket rontják

 

Közülük ketten, Csáky és Őry az elmúlt napokban több súlyos kijelentést is tett szövetségesei felé, melyek rontják az MKP jövőbeli esélyeit.

 

Jövő szombaton ülésezik a párt Országos Tanácsa, hogy előkészítse a tisztújítást. Itt kell keresnünk a gyorsan előrántott memorandum indítékát, innen ered a hatalomátmentő, pozíciószerző szándék.

 

A gond az, hogy politikailag dilettáns, az elmúlt évtizedekben teljesen hiteltelenné vált közszereplők mentenék át újra csak magukat. Szerencsére ma már egyre több helyen van az embereknek elegük belőlük.

 

Érthető, ha Csáky és Őry is ideges, kapkod és támad, amivel csak még reménytelenebb helyzetbe kerülnek.

 

A végére egy személyes kérés: Kérem, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.