Nyitókép forrása: twitter.com

 

A saját hisztéria-politikája miatt kapálódzó nyugati mainstreamet idézi egyes felvidéki magyar „politikai elemzők” retorikája, akik pártállástól függően értékelik Igor Matovič magyarok irányába tett gesztusát.

 

Az MKP memoranduma nem egyszerű téma, mindenkinek van róla véleménye.

 

Az egyik MKP-hoz közeli felvidéki magyar sajtóorgánum „politikai elemzői” most például azzal a narratívával próbálják álszentnek beállítani a kormányfő memorandum miatti felzúdulását, hogy „pedig nem is olvasta”.

 hirdetes_300x300  

 

Ha nem véleményükért, hanem a munkájukért fizetnék a kedves „elemzőket”, vagy ha a szakmának, az olvasóknak, nem pedig a politikai előírásoknak akarnának megfelelni, akkor tudatosíthatnák,

 

örülhet az MKP és minden magyar felvidéki választópolgár, hogy Igor Matovič aznap este nem olvasta el a memorandumot.

 

Mert ha elolvasta volna és úgy utasítja el, akkor a tartalmának minden egyes pontját is elutasította volna, így e témákat a jövőben sokkal nehezebb lenne megnyitni.

 

Mivel nem olvasta el, csak a memorandum formai részétől és átadásának méltatlan körülményeitől határolódott el, így később – ha sikerül lenyugtatni a kedélyeket –  valamivel könnyebb lehet majd beszélni vele az egyes pontokról.

 

Persze, az illető szolgalelkű „elemzőket” minősíti, hogy minden kritikai felhang nélkül fogadták el azt a logikát, amit az MKP elnöki posztjára pályázó Őry Péter minden fórumon igyekszik sulykolni.

 

De nem kell csodálkozni: ha lenne politikai érzék a lecsúszó politikusokban, akkor lenne elemzői készség a csatlósaikban is…

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.