Nyitókép: Összefogás Fb-oldala

 

Furcsa anomália figyelhető meg a felvidéki magyar politikai térben, amelyről érdemes néhány szót ejteni. A jelenség ugyanis ismét felveti a kérdést, mennyire gondolják komolyan az egyesülést a magyarok szavazataiból élő politikai erők, ha folyamatosan kettős beszédet folytatnak.

 

Az anomáliára a közvélemény-kutatások kapcsán figyeltem fel, ahol a választások óta nem a választásokon induló Magyar Közösségi Összefogást mérik, hanem külön-külön az MKP-t, Összefogást és a Magyar Fórumot.

 

Az MKÖ megszűnt létezni

 hirdetes_400x285  

 

Másról sem hallani ugyanis Őryék, Mózesék (Simont nem említjük, mert politikai értelemben megszűnt létezni) részéről, mint a két párt szoros együttműködéséről, az újbóli magyar egység megteremtése érdekében.

 

Ehelyett azonban a választási eredmény után járó 2,4 millió euró elosztása után mindannyian siettek vissza saját bunkerjaikba, elfelejtve a nagy nehezen összeállt, a választásokkal már széles körben megismert Magyar Közösségi Összefogást.

 

Hogy teljesen világos legyen, miközben az MKP és az Összefogás jövőbeli közös együttműködéséről egyeztet (formálisan),  a valóságban ezzel ellentétes folyamatok láthatók.

 

Mást mondanak és mást cselekednek

 

Ennek eredménye a közvélemény-kutatásokon is szereplő pártnevek. Ahol valamilyen okból kifolyólag nem együttműködésük közös formáját, a sok pénzből felfuttatott MKÖ-t szerepeltetik, hanem külön-külön szerepelnek. Ezzel párhuzamosan pedig arról tárgyalgatnak, hogy hogyan lehetne szorosabbá fűzni az együttműködést.

 

Kedves politikából élő, önmagatokat politikusnak gondoló felvidéki közéleti szereplők: a választópolgárok nem buták, pontosan látják a különbséget a szavak és a tettek között.

 

Ezt majd ne felejtsétek el akkor sem, amikor saját választóitokat minősítve az általuk kimondott széthúzást nehezményezitek, vagy amikor közös MKÖ projekt ide vagy oda, egyesek az elsüllyedt Titanic fedélzetéről továbbra is saját anyahajóról ábrándoztok.

 

Szavak helyett tettekben mérik a politikusok hitelét. Ti egyelőre a szavak szintjén sem vagytok túl meggyőzőek.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.