Nyitókép: Körkép.sk (montázs)

 

Hét személyt jelöltek a járások az MKP élére, közülük öten tekinthetők relevánsnak. Forró Krisztián, Őry Péter, Papp Sándor, Cziprusz Zoltán és Becse Norbert ugyanis vállalják is a megmérettetést.

 

Mi már megválasztottuk! Így nézne ki az MKP új, országos vezetése a Körkép.sk olvasói szerint

 

A Körkép.sk négy kérdést tett fel az MKP elnökjelöltjeinek, melyből leszűrhető, mire számíthatunk tőlük a tisztújítást követően.

 hirdetes_300x300  

 

Az egyre inkább a Most-Híd jelöltjének tekinthető, Bugár Bélával és oligarcháival már a választások előtt titkos háttéralkukat folytató Őry Péter egyedüliként nem reagált a Körkép.sk megkeresésére. Talán mert elő kellett volna jönnie a farbával arról, hogy megválasztásával az MKP – Most-Híd paktum kapna prioritást részéről.

 

Íme, a Körkép.sk kérdései és az MKP elnökjelöltjeinek válaszai:

 

1. Miért épp Önre szavazzanak a kongresszusi küldöttek, és ne valamelyik másik elnökjelöltre?

2. Három konkrét dolgot kérnénk felsorolni arra vonatkozóan, hogy megválasztása esetén mik lennének az első lépései?

3. A Most-Híddal vagy az Összefogással ülne le először tárgyalni a magyar politikai egységről?

4. Tegyük fel, hogy a választások előtt vagyunk, és a közös magyar képviselet bejutott a parlamentbe. Pellegrini és Matovič is kormányt alakíthat, melyhez a magyar politikai erőre is szükség van. Melyikükkel kezdené meg elsőként a tárgyalásokat?

 

Forró Krisztián válaszai:

 

1. Tekintettel arra, hogy az elmúlt években sikerült tapasztalatot szereznem vállalkozói és politikai életben, valamint a civil szférában, úgy érzem, integrálni tudom a különböző formációkat, melyek a magyar közösség érdekeit hivatottak szolgálni

 

2. – Hatékony struktúra kialakítása

– vissza kell helyezni az MKP-t a politikai térképre. Legyünk szem előtt, rövidebb reakcióidőt kell elérnünk az  aktuális témákra, hogy a választóink érezzék, itt vagyunk, számíthatnak ránk

– A tárgyalási folyamatok megkezdése a politikai és társadalmi egység megteremtése érdekében

 

3. Az Összefogással, mivel első körben az etnikai magyar politizálást akarom egy zászló alá vonni

 

4. Elsődleges cél, hogy minél nagyobb erőt képviseljünk, egységesek legyünk. Hogy kivel ülnék le tárgyalni, az elsősorban attól függ, ki az, aki a magyar közösség számára fontos ügyeket és kérdéseket fel tudja vállalni.

 

Papp Sándor válaszai:

 

1. Azon kevesek közé tartozom, akik nem csúcspolitikusként szállnak ringbe szombaton. Én tényleg egy alulról jövő kezdeményezés vagyok… Másodsorban pedig azért, mert a lehető legkonkrétabb javaslatot fogom benyújtani Farnadon.

 

2. A legelső, szükségszerű rossz: a lehető legrészletesebb könyvvizsgálat és leltár.

A második, egy szűk és rugalmas menedzsment létrehozása.

A harmadik pedig egészen újszerű kommunikáció és kapcsolattartás kialakítása a nyilvánossággal.

 

3. Én első lépésként minden járásban egy nyilvános fórumra hívnám az összes párt polgármesterét, politikusát egy teli pohár mellé. Ott mindenki kiborulhatna és kiboríthatna mindent, aztán a végén úgyis kiderülne, hogy mindenki MKP-s, csak évek óta önjelölt „Mengelék” emberkísérleteinek az alanyai vagyunk. Én biztos vagyok benne, hogy sok helyen megtalálnánk a valós és hiteles együttműködést. Azután lehetne „fent” is megkötni az egyezséget. Az emberek nélkül ennek semmi értelme.

 

4. Elsősorban Janival, meg Pepoval a faluvégéről, mert ők a választóink. Aztán Budapesttel, majd Duray Miklóssal Pozsonyban. Ebben a sorrendben. Ezekből a találkozókból szűrném le a következtetéseket és dönteném el a párt vezetőségével, hogy mi a teendő. Egy biztos, üveggolyókért nem vinném kormányba az MKP-t.

 

Cziprusz Zoltán válaszai:

 

1. Azért rám, mert úgy érzem, a jelenlegi párton belüli kicsit kesze-kusza helyzetben én lehetek az, aki minden oldallal megtalálja a párbeszédet, partnerként tekint és stabilitást hozhat a pártban. Egy egységes, stabil és megerősödött MKP-nak kell szolgálnia alapjául a jövőbeni egységes magyar politikai közösség megteremtéséhez. Valamint, van elképzelésem, hogy hogyan is kéne ezt az egységet a gyakorlatban is megvalósítani.

2. – Összehívnám az Országos Elnökséget és átbeszélném a megválasztott tagokkal, hogy ki milyen szerepben tudná leginkább elképzelni magát az elnökségen belül és mivel tudna leghasznosabb lenni a párt és a közösség számára.
– Konszolidálnám a pártot.

– Leülnék egyeztető tárgyalásokra a potenciális jövőbeni partnereinkkel a magyar politikai egység megteremtése érdekében.

3. Az Összefogással.

4. Mivel magamat jobboldalinak és nemzeti-konzervatívnak tartom, ezért természetesen a jobboldali pártokkal.

 

Becse Norbert válaszai:

 

1. Egyenes, erős, kompromisszum kész, szavatartó embernek tartom magamat, aki ismeri a párt felépítését és a neve még nem erodálódott.

 

2. a.) Megvizsgálnám az Összefogás, Magyar Fórum és a Magyar Közösség Pártja között a választások előtt kötött szerződést.

b.) Megbíznék egy bizottságot az új Alapszabály előkészítésével.

c.) Írásban találkozót kérnék Igor Matovič miniszterelnök úrtól.

 

3. Az Összefogás alelnöke a mi megyei frakciónk tagja, ezért a tárgyalásokat velük kezdeném.

 

4. Matovič úr már gesztusokat mutatott az MKP irányába a választásokat megelőzően, így adja magát a helyzet, hogy elsőként Őt választanám.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.