Nyitókép: SME.sk

 

Dušan Kováčik speciális ügyész bilincsben, elitbírók a NAKA markában, az éneklést választó Jankovská már rendőrségi kihallgatáson (Vladimír Sklenka járásbíró már beszél). Felkészül Zoroslav Kollár és a többiek.

 

Mi történik Szlovákiában a koronahiszti árnyékában?

 

A választások óta eltelt nyolc hónap elég volt a nyomozóknak ahhoz, hogy megkezdjék az ország történetének legfontosabb operációját. Nem, most nem az országos tesztelésről beszélünk, hanem valami teljesen másról.

  hirdetes_300x300   

 

Az ország maffiától való megtisztításáról.

 

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik skončil v putách: Čelí aj obvineniu z korupcie | Dnes24.sk
Dušan Kováčik speciális ügyész bilincsben. Kép: dnes24.sk

 

A törvényt kellett volna védeniük, de maffiózók voltak

 

Dušan Kováčik nem akárki, nem egy nevesincs ügyész valahonnan a szomszédból. A speciális ügyész az ország egyik leghatalmasabb embere, aki az igazságszolgáltatás fontos szereplője. Szabadon engedhet vagy rács mögé csukhat szinte bárkit. Ő inkább az elsőt választotta. A választások óta eltelt 8 hónap alatt eljutottunk oda, hogy ma már, mint maffiózóról beszéljünk róla. A vád ellene: bűnszervezet működtetése, korrupció, bűncselekményekben való részvétel.

 

A Vihar műveletben a szemünk előtt szállítják el bilincsben az elitbírákat a legmagasabb helyekről. Jarmila Urbancová, Katarína Bartalská, Otília Doláková, Jozef Kolcun. Annyian vannak, hogy furgonokra van szükség. Igen, ők sem akárkik. Járásbíróságon, kerületi- és legfelsőbb bíróságon ülő bírók, akik egészen mostanáig a maffiát szolgálták. Évtizedekig. A Kočner, Bastrnák, Zoroslav Kollár, stb. stb. féléket, akik csúcspolitikusokkal tartottak fenn kapcsolatot, vélhetően együtt is működtek.

 

A koronahiszti árnyékéban

 

Miközben mindannyian a koronahisztivel vagyunk leterhelve, oldjuk az országos tesztelést, annak módját, formáját.

 

Csakhogy közben 8 hónapja valami megváltozott az országban. Nagyon megváltozott. A Smer, SNS, Most-Híd megbukott, a helyükbe érkezők pedig szabad kezet adtak az igazságszolgáltatásnak. Talán még időben.

 

A rendőrök, tisztességes ügyészek, korrupt főnökeik árnyékában élő bírók végre lehetőséget kaptak. Nagy dolog! Sok országban soha el sem érkezik ez az időszak. Mi több, maga az ország válik maffiaállammá.

 

Ami felé Szlovákia is hétmérföldes léptekkel haladt.

 

Bugár, Gál, Solymos és a többiek

 

Most azonban jó, ha figyelünk az összefüggésekre. Hogy mi miért történik, mi mivel függ össze, mi a magyarázata annak, hogy valakik nagyon, de nagyon rettegnek.

 

A koronahiszti ugyanis fél éve dúl, de ezek a viszonyok évekig, évtizedekig határozták meg az ország működését. És tartottak hatalmon olyan politikusokat, mint Fico, Pellegrini, Bugár Béla, Gál Gábor, Solymos László…

 

Ez a kártyavár, mely sok helyütt atombunkerrá erősödött, most kezd összedőlni.

 

Erről szólnának a hírek, ez lenne az újságok címlapjain, ha nem a COVID-19 határozná meg mindennapjainkat. Csak közben vegyük észre, hogy miközben a védőoltásra várunk, a szlovák igazságszolgáltatás már megkezdte az ellenszer adagolását.

 

Nyolc hónap elég volt hozzá.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 42 olvasónak tetszik ez a cikk.