András, Andor
 • HUF: 361.43
 • USD: 1.20
 • -3 °C
 • 1 °C
Vélemény

Mennyi halottra van még szükség…?

Az Unió egykori alapítói forognak a sírjukban, bánatukban: egyikük sem ilyen Európát akart

Nyitókép: euractiv.com

 

Miközben Európában emberek tízezrei halnak meg a koronavírus-járványban, a brüsszeli politikusok nagy része azzal van elfoglalva, hogy az Európai Parlament és a jelenlegi német elnökség között önhatalmúlag megkötött paktum értelmében a jogállamisághoz kössék a tagállamok pénzügyi támogatását, illetve az Európai Unió hétéves költségvetésének elfogadását.

 

Ezt a költségvetését korábban az állam- és kormányfők európai testülete, az Európai Tanács már elfogadta, a jogállamisághoz kötés nélkül. Az ET-Merkel paktum azonban minden gazemberséget felülmúl, s itt is egyértelműen megmutatkozik az, hogy az európai vezetők fittyet hánynak az Európai Unió belső jogára.

 

Egyrészt azért, mert ez a paktum számos helyen megsérti az EU belső jogrendszerét, eljárásjogát, másrészt Európában jelenleg egyáltalán nem ez a legnagyobb probléma, harmadrészt az Európai Unió alapdokumentumában már szerepel a jogállamiság, mint intézmény. A mostani vita tehát régen okafogyottá vált, és egyértelműen az európai vezetők politikai arroganciáján alapul. Igen, létfontosságú a hétéves költségvetés mihamarabbi elfogadása, hiszen a déli államok belerokkannak, ha nem kapják meg a „rájuk eső” anyagi támogatást.

 

Mindemellett nem hiszem, hogy Angela Merkel német kancellár – aki most tölti aktív politikai életének utolsó időszakát – éppen most akarná, hogy a német és magyar miniszterelnök megvétózza a költségvetést. Nem hiszem, hogy Merkel úgy akarna távozni a nemzetközi politikai palettáról, hogy ilyen antikeresztény intézkedés fűződjön a nevéhez, egyik utolsó intézkedéseként. És nem hinném, hogy az Európai Unió legerősebb tagállamának kancellárja azt szeretné, ha szétesne az Európai Unió, hiszen ez Németország érdekei ellen volna.

 

Az Unió egykori alapítói forognak a sírjukban, bánatukban: egyikük sem ilyen Európát akart, s egyikük sem gondolta, hogy lesznek olyan vezető európai politikusok, akik eladják a lelküket a pénzügyi háttérhatalomnak. Konrad Adenauer, Robert Schuman, Alcide De Gasperi hitvalló keresztények voltak, elképzeléseiket és Európa jövőjét a keresztény civilizációra és a nemzetek függetlenségére, szuverenitására építették. A jelenlegi brüsszeli bürokrácia ennek éppen ellenkezőjét akarja. Vissza kell tehát térni – mégpedig nagyon sürgősen – az alapítók örökségéhez, mert ennek nincs egészséges alternatívája.

 

Az európai vezetők többsége – elsősorban a Soros-hálózat fizetett emberei és a hozzájuk tartozó brüsszeli „elit” – vegyíteni akarja az európai keresztény civilizációt és az iszlámot. Az elmúlt öt év nyugat-európai politikája (is) ezt bizonyította. Az iszlám világvallás és hatalmas kultúrkör – ezt mindenki tudja. De a Biblia is azt mondja: Mindenki üljön a saját fügefája alatt…

 

Az iszlám tehát nem része, nem lehet része az európai civilizációnak. Hiszen az európai keresztény civilizáció egyik identitáseleme éppen az iszlámmal szembeni védekezés. Gondoljunk csak Magyarország török megszállására. Vagy elfelejtettük talán a török hódítás történetét? Igen, elfelejtettük, mert „a megszállás következtében elnéptelenedett az ország középső része” elcsépelt szlogen igencsak kívánni valót hagy maga után. Elnéptelenedett…? Milyen bravúros politikai blöff…! Milyen ködös megfogalmazása annak, hogy Közép-Magyarországról szabályszerűen kiirtották a lakosságot. És a történelem valahogy úgy rendelte, hogy a gyilkosok török muszlimok, az áldozatok pedig magyar keresztények voltak…!

 

Mint tudjuk, az iszlám két részre osztja a világot: a „dar al iszlam”-ra és a „dara al-harb”-ra. Míg az előbbi az iszlám által már meghódított területeket, az utóbbi a háború földjét jelenti. Hát, mi, ma, e tekintetben egy háborús övezetben élünk Európában. Ezt bizonyítják az elmúlt időszak terrortámadásai, erőszakolásai, fegyveres támadásai, a keresztény jelképek elleni gyalázások.

 

Korunk kórképe egy rajzban összefoglalva - Patrióta Európa Mozgalom | Facebook
Kép forrása: Facebook

Úgy tűnik, e tekintetben Franciaország is már elveszett, hiszen olyan mértékű a muszlim lakosság számaránya, ami szinte visszafordíthatatlan. Franciaország évszázadokon át óriási tőkét kovácsolt és hasznot húzott a gyarmatosításból, jelenleg ennek issza a levét, viseli a nem akármilyen következményét. Persze ehhez jelentős mértékben hozzájárult Macron elnök politikai alkalmatlansága is.

 

Vajon hány embernek kell még meghalnia Európában ahhoz, hogy az európai politikai vezetők feleszméljenek? Vajon hány gyilkosság kell még ahhoz, hogy felébredjenek a nyugati politikusok?

 

Tarics Péter

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Ölvedi Balázs
2020. nov. 12. 15:28

A demokrácia alapértékei függetlenek a betegségektől, járványoktól. Ez itt az EU baromfiudvarában lehet, hogy egyeseknek nem természetes. Ők vannak kisebbségben, de a szájuk annál nagyobb, amikor a markukat kell tartani. Plakátokon könnyű legyőzni a nem létező ellenséget, úgymint Brüsszelt, Junckert, Sorost. A propaganda, - bármilyen sok szócsöve és propagátora is van az autoriter rezsimek vezetőinek - kevés a vírus megfékezésére. Különösen, ha úgy kezelik, mint Orbanisztánban, ahol a halottak száma már 2040. Tarics Úr nem először sepreget távoli porták előtt.... Mennyi halottra van még szükség…? ...Kérdezze meg Orbánt ! Ő mindenre tudja a megfelelő választ. Tolmácsra sem lesz szüksége. Egy nyelvet beszélnek a szó szoros és átvitt értelmében is.

Bartha
2020. nov. 12. 17:49

Még Tarics kitalálja,hogy Orbán, a komcsi szülői hátterével, a liberális internaciónáléban hosszú évekig betöltött alelnöki szerepével nagyobb keresztény és főleg demokrata,mint Angela Merkel. Orbán csak azóta ájtatoskodik,mióta rájött,hogy a jobboldali pártok bedarálása után a kat. és a ref. egyházat lepénzelve tetszeleghet " keresztény" köntösben. Röhej!! Hipokrita hazudozó. Soros pénzét elgogadta,ma gyalázza.Nincs a 10 parancsolat közt egy sem, amit betartana ő és a pártja. Nehogy már ő akarja kioktatni a nyugati demokrácia vezetőit. Persze Taricsnak és a korkepnek meg kell dolgozniuk a pesti pénzekért.

Jani
2020. nov. 16. 10:38

Amit Orbán művel, az a nemzetárulás felsőfoka. Szlovákiai lakosként van tapasztalatunk benne, hogy milyen az, amikor kormányra kerül egy Mečiar, Slota, Fico, de Matovičnak is bármikor átkattanhat, és beindíthat egy magyarellenes kampányt, aminek a vége lehet az alternatív oktatás, vagy akár a magyar iskolák bezárása, a magyar kultúra tönkretétele stb. Pont nekünk magyaroknak van a legnagyobb szükségünk egy mechaniznusra, amivel meg lehet regulázni a jogállamiságot, kisebbségi jogokat sértő országokat. És Orbán pont ezt akarja ellehetetleníteni! Az egyetlen lehetséges eszközt, amivel majd kordában lehet tartani a szélsőségesen magyarellenes politikusokat Romániában, Szlovákiában. Nem hiszem el, hogy a felvidéki magyaroknak, az MKP-nak ennyire rövid az emlékezete! Az úniós csatlakozáskor többen figyelmeztettek (pl. Nádasdi István az egykori kukac.sk-n, ugye Nyomkereső), hogy az úniónak csak a felvételkor van lehetősége számonkérni a jogállamiságot, kisebségi jogokat (ami akkor meg is történt), a csatlakozás után már korlátozottak a lehetőségei. Most itt az alkalom, hogy legyen egy védelmi mechanizmus a szélsőséges magyarellenesség ellen, és ezt pont Orbén fúrja meg, és az MKP, a Körkép meg tapsolnak neki.

  Rock
  2020. nov. 20. 20:44

  Te rohadt mocskos libsi sorosseggnyaló genyláda ha lenne eszed tudnád mire kell brüszelnek a jogállamiság nem a felevidéki magyarokra gondolnak ha nem a nigggermuzulmán csőcselékre azokat kell majfd jogosan beengedini aztán majdha kivernek a házadból gondolkodhatsz hogy ki violt a hazaáruló Orbán vagy te meg a mocskos fajtád és hogy folytassam az a híres bíróság minden komcsilibsit felment meg milliós kártérítések nekik a bűnöző bandának mert még nem loptak eleget szlovákok mindig árulők voltak meg lesznek is a saját érdekükben mert csak lopták az országukat meg lehet nézni 10 millárd dollár adőságot halmoztak fel a nagy önnállő szlovák államukkal a nulla adőságból ide jutottak most meg kell a hitel amit majd nekünk egyszerű állampolgároknak kell visszafizetni ugy hogy azt ajánlom ne hazaárulózd Orbánt mert tartja frontot és nem adősítja el állampolgárait inkább tanulj és olvass mást is necsak a libsikomcsi sajtót meg a cukorhegyi fasssszbúkját

Palánkay Imre
2020. nov. 16. 19:54

A "nemzetállam" fesőbbrendűségének , mindenhatóságának, elsőbbrendűségének hangoztatása is pont a magyar kormánytól disszonáns. Ha a dzlkvákok románok nyomnak ilyet akkor vérig vannak sértve.25 ország egyetlen kormányának nem jelent problémát,hogy dlfogadja, betartsa a jogállai kritériumokat.Két jndormány kormány számára elfogadhatatlan csak mert már régen,csigolyánként törték el a demokrácia gerincét mind két országban. Bértollnokok meg még nyomják itt is a süket propagandát. Csehország és Szlovákia soha nem fog a két őrülttel egy követ fújni az Unió ellen. A 7-es cikkelyt meg kell szavazni és felfüggeszteni a szavazati jogukat. Minden EU ország számára világos milyen ocsmány,primitív megátalkodott rezsimekkel van dolguk.

  Rock
  2020. nov. 20. 20:47

  meg a te jogodat is fel kéne függeszteni hogy nehogy mások elolvashassák az ocsmány hazug hozzászőlásodat rád is illik amit fenntebb írtam moscskos nemzet és hazaárulők vagytok

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket