Ágnes
  • HUF: 357.20
  • USD: 1.21
  • 5 °C
  • 12 °C
Vélemény

Hol tartunk tisztesség dolgából emberek?

Felhívott a barátom telefonon: - Mit szólsz ehhez a Matovič-gyalázáshoz, Géza? Majd meg sem várva válaszomat, mondta,...

Nyitókép: twitter

 

Felhívott a barátom telefonon: – Mit szólsz ehhez a Matovič-gyalázáshoz, Géza? Majd meg sem várva válaszomat, mondta, mondta, csak mondta. Nem is annyira a kormányfőt védte, mint amennyire megütközését fejezte ki a nép megnyilvánulásával kapcsolatban a közösségi hálón. – Gyalázat, amit egyesek csinálnak! – mondta. Úgy hittem befejezte, de nem, újrakezdte a teljes szívéből jövő felháborodását, igaz, most picit más szavakkal. Láthatóan úgy érezte, nem tisztességes, ahogy az emberek viszonyulnak a kormányhoz és Igor Matovič kormányfő intézkedéseihez a járvány elleni küzdelemben.

 

– Ehhez nem tudok mit hozzátenni, testvér! – mondtam neki a végén. Hozzátenni valóban nem tudtam, de úgy éreztem, vallom minden szavát a barátomnak én is.

 

Mit rontott el ez a Matovič? Mi rosszat tett, amiért a gyűlöletét ontja rá a nép? Tehet ő valamiről? Nem ő hozta ide a járványt. Nem tehet ő semmiről. 

 

Sőt, teszi a dolgát és meg kell mondani, hogy nem is rosszul. A vírus első hullámát úgy levezényelte, hogy a járvány-elleni küzdelemben a legeredményesebb országok közé tartoztunk Európában. Erről a számok fehéren-feketén, egzaktul szólnak. Nem hazudnak. A második hullám elleni küzdelmet úgy indította, hogy levezényelt egy országos tesztelést. Sikerességét ékesen bizonyítja a The Guardian brit lap véleménye, miszerint a szlovákiai országos tesztelés 60%-al csökkentette a fertőzést és annak veszélyét Szlovákiában. És megszólaltak más elismerő hangok is.

 

Óriási eredmény volt mindkettő, csak nekünk nem tetszett. Nehogy már nagyok legyünk. Persze Európában is megszólalt az elismerő hangok mellett az irigység is. Vagy ha nem szóltak ellene, hát hallgattak az eredményről. És ugyanezt tettük mi is, megkezdődött a gyalázkodás időszaka. Matovičot szépen elbizonytalanították, aminek a végeredménye mára az, hogy a vírus elleni küzdelemben Európa legrosszabbjai közé tartozunk. És ez most igaz, mert a számok mutatják. 

 

És ha beleolvasunk az internet világába, láthatjuk, hogy nincs megállás a gyalázkodásban. Sőt, mintha sokan vérszemet kaptak volna. 

 

Nem tudni, mi vezeti őket. Sejtésem szerint egyik tényező a demokrácia. Szép érzés ez, azt sugallja, hogy a véleményedet fogalmazd meg és mond ki bátran. De azt is sugallja, hogy hallgasd meg az ellenvéleményt és úgy alkossál végső következtetést. Demokratikusan. 

 

Másik tényező a vírustagadás. Ez a fenomén kezdetektől létezik, hálistennek csökkenő tendenciát mutat. Gyengébb lett ugyan, de mára átment vakcina-ellenességbe, amely viszont virul.

 

Ezzel nincs semmi baj, amíg a hangjuk el nem veszik a habzó szájú gyűlölködésben. No, ezek, vagyis a habzó szájú gyűlölködők a legrosszabbak. Hangosak, ellentmondást nem tűrnek. Nincs olyan isten, hogy ne nekik legyen az igazuk. Mindenki felelős, csak ők nem.

 

Vagy amíg meg nem győzi őket a tudatosan, célzatosan uszító réteg a maga céljainak az elérésében. Ha az előbbi, gyűlölködő rétegre azt mondjuk, hogy a legrosszabbak, az uszítókra azt kell mondanunk, hogy a legveszélyesebbek. A legveszélyesebbek azért, mert politikai céljaik vannak. Ezek elérése érdekében kihasználják a mostani légkört és uszítanak a kormány ellen. 

 

Kik ezek az uszítók?

 

Ez a kormány egy dolgot csinál jól a választások óta. Következetesen harcol a korrupció, a politikai maffia ellen. Olyan intézkedéseket hozott, amelyek megoldották a bűnüldöző szervek kezét, szabaddá tették az ügyészség és a bíróságok jogkörét. Erre vállalkoztak, ezért választotta meg őket a nép, ezért alakíthattak nagy többséggel kormányt. Azóta is csinálják a dolgukat. És hogy nagy valószínűséggel jól csinálják, arra legfőképpen az a bizonyíték, hogy láthatóan nagy a félelem az ellentáborban. Kicsiny lett a lelkük azoknak az embereknek, akiknek van félnivalójuk, akik „rosszfát” tettek a tűzre korábban. Azok most félelmükben mindent elkövetnek Matovičék ellen. A járvány elleni védekezés esetleges hiányosságai nagyon jól jönnek nekik. Uszítanak. És ami szomorú, sokan hisznek is nekik. 

 

Az a sejtésem, hogy ezek az emberek nem a rossz ellen küzdenek, hanem a káoszért. Azért, hogy minél többen szidják a kormányt. Minél többen szidják Matovičot, annál jobb nekik. Aztán majd ők átveszik a hatalmat és majd megmutatják, hogyan kell kormányozni. Megmutatják, hogy kormányozni úgy kell, mint azt a járvány előtt ők tették. Hiszen akkor jól ment minden. Szerintük.

 

Meg akarják osztani a társadalmat. Vigyázz nép! Bársonyos forradalom csak egyszer van egy életben.

 

Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 91 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Nagyová Valéria
2021. jan. 02. 17:31

Teljesen egyetértek a leírtakkal.A kommentelők egymást uszítsák a gondolkodás nélküli gyalázkodásra.

Attila
2021. jan. 02. 17:46

Mikor mer valaki megírni egy olyan cikket, ami az embereket megnyugtatja és megkérdőjelezi az intezkedések értelmet, logikáját, beleértve az egész ok-okozati összefüggéseket. Esetleg némi logikus javaslatokkal is szolgál, csak hogy ne folyton a kritizálásról szóljon. Merthogy ez nem cseppfertőzés kerdése, az is biztos. Visszavaghatunk "összeesküveselmeletezéssel" is persze, vagy kinyithatjuk a szemünket és hasznalhatjuk az agyunkat. Persze mindeközben komunikalni értelmesebb lenne emberhez méltóan. A facebookos véleménynyilvanítasokból nekem is elegem lett, ezért búcsút is vettem tőle, megjegyzem könnyek nélkül.

Gabesz
2021. jan. 02. 21:40

Nagyon szépen köszönöm hogy végre valaki meg írta helyettem ezt az igazságot és szeretnék is hozzá gratulálni, mert ez teljes mértékben így van és addig míg valakit nem érint vagy akár egy közeli hozzátartozóját,a covid netán valakilye belehal,na talán akkor lesz a nagyszajubol menekülő,és köpönyeg forgató!A korrupcióval kapcsolatban csak annyit szeretnék hozzászólni hogy ebben az országban nem kell a jó inkább a csalás lopás ,gyilkosság....... és aki ezen próbál változtatni,annak fejét veszik !!! Már csak annyit szeretnék hogy minden normális embernek kitartást kívánok és tartsuk be amit kérnek tőlünk, hiszen a saját és családok életéről van szó!!A miniszterelnök úrnak csak annyit hogy kitartás 👍👍!

B, Gy.
2021. jan. 09. 17:49

Egyertelmu a cikk mit nem lehet ezen erteni legjobb vedekezes a tamadas.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket