Zsolt
  • HUF: 357.46
  • USD: 1.19
  • 7 °C
  • 20 °C
Vélemény

Király Zsolt: A magyar és a szlovák ellenzék stratégiája azonos. “Halálkampányuk” árát emberéletekben számoljuk

Nézzük meg, hogy ki mondja, amit mond, és mi motiválja, hogy emberek életének árán is szórja a hülyeséget

Nyitókép: magyarnemzet.hu

 

Furcsa paralel kezd kibontakozni a szlovákiai és a magyarországi ellenzék viselkedésében, üzeneteiben, kommunikációjában. Mindkettő hiéna módjára a koronavírus-járványt igyekszik kihasználni a kormány leváltása érdekében.

 

Magyarországon a Political Capital agytröszt igazgatójának, Krekó Péternek a szavai váltottak ki dühös reakciót a jobboldalon. Bár Krekó szerint szavait tudatosan félreértelmezték, és sajtóperrel fenyeget mindenkit, aki a Fidesz által tálalt módon terjeszti szavait. Hagyjuk is a politikai ringet a magyarországi ellenfeleknek, a lényeg ugyanis máshol van: Krekó szavainak a lényegében, értelmezzük bárhogy is az elhangzottakat – ez pedig a beoltás politikai célokra való felhasználása.

 

Ásd alá a hajlandóságot a beoltásra, hogy bukjon a kormány

 

Pontosan ugyanúgy, mint Szlovákia esetében. Nálunk a NAKA-tól rettegő, a börtöncelláktól félő ellenzék – a minél rosszabb annál jobb alapon – szintén ezt a témát lovagolta meg.

 

A logika a következő

 

Meg kell kérdőjelezni a koronavírus elleni harc értelmét, a hozott intézkedések betartását, a beoltás szükségességét (Szlovákia esetében ehhez társul még a Lučanský-ügy). Ezáltal amennyire csak lehet, káoszt, súlyos járványhelyzetet idézni elő az országban, melynek felelőse úgyis a kormány, illetve maga a kormányfő lesz. Azaz Igor Matovič (vagy Orbán Viktor) akit az ellenzék szerint kerül amibe kerül, le kell váltani.

 

A különbség annyi, hogy míg Magyarországon egy év múlva lesz erre lehetőség, Szlovákiában nincs egy éve sem, hogy újraosztották a lapokat. A Smert, a Hlast, a Most-Hidat ez mégsem érdekli (és újabban már az MKP által életre keltett, de egyre inkább Bugárék kottája szerint éneklő, egyébként különösebben nem fajsúlyos, leginkább pénznyelőként funkcionáló „médiát” sem.)

 

Még akkor sem, ha majd kiveri a szemünket az a sok logikai bukfenc, Peter Pellegrini köpönyegfordításainak sora a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket illetően:

 

Peter Pellegrini pálfordulásai az elmúlt hónapokban a koronavírus-járványban. Forrás: Jaro Naď Fb-oldala

 

Legyünk tehát éberek, és mindig nézzük meg azt is, ki mondja, amit mond, és mi motiválja, hogy emberek életének, egészségének árán is szórja felelőtlen hülyeségeit.

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 23 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Jani
2021. jan. 07. 08:36

Nagyon jól emlékszem a madárinfluenza-járvány idején mi történt Magyarországon. Ugyan az a betegség jóval kevesebb szövődménnyel fenyegetett, de az akkori Fidesz (ami még nem volt annyira szélsőséges, mint a mai) mindent megtett, hogy az emberek ne oltassák be magukat. A legnagyobb fegyverük az volt, hogy az oltást gyártó magyar cég cég tulajdonosa izraeli volt, persze ezt ki is használták az ellenpropagandában. Ott is voltak álhírek chippelésről, mérgezésről stb. Ettől függetlenül örülök, hogy a Fidesz átált az oltést támogatók táborába. Emlékszem még a nyárra, amikor a legtöbb fideszes politikus a betegség veszélyeit bagatelizálta, és a maszkhasználatot felesleges dolognak tartotta, csak Orbán szeptemberi utasítása után kezdték el használni.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket