Nyitókép: magyarnemzet.hu

 

Furcsa paralel kezd kibontakozni a szlovákiai és a magyarországi ellenzék viselkedésében, üzeneteiben, kommunikációjában. Mindkettő hiéna módjára a koronavírus-járványt igyekszik kihasználni a kormány leváltása érdekében.

 

Magyarországon a Political Capital agytröszt igazgatójának, Krekó Péternek a szavai váltottak ki dühös reakciót a jobboldalon. Bár Krekó szerint szavait tudatosan félreértelmezték, és sajtóperrel fenyeget mindenkit, aki a Fidesz által tálalt módon terjeszti szavait. Hagyjuk is a politikai ringet a magyarországi ellenfeleknek, a lényeg ugyanis máshol van: Krekó szavainak a lényegében, értelmezzük bárhogy is az elhangzottakat – ez pedig a beoltás politikai célokra való felhasználása.

 

Ásd alá a hajlandóságot a beoltásra, hogy bukjon a kormány

 hirdetes_810x300  

 

Pontosan ugyanúgy, mint Szlovákia esetében. Nálunk a NAKA-tól rettegő, a börtöncelláktól félő ellenzék – a minél rosszabb annál jobb alapon – szintén ezt a témát lovagolta meg.

 

A logika a következő

 

Meg kell kérdőjelezni a koronavírus elleni harc értelmét, a hozott intézkedések betartását, a beoltás szükségességét (Szlovákia esetében ehhez társul még a Lučanský-ügy). Ezáltal amennyire csak lehet, káoszt, súlyos járványhelyzetet idézni elő az országban, melynek felelőse úgyis a kormány, illetve maga a kormányfő lesz. Azaz Igor Matovič (vagy Orbán Viktor) akit az ellenzék szerint kerül amibe kerül, le kell váltani.

 

A különbség annyi, hogy míg Magyarországon egy év múlva lesz erre lehetőség, Szlovákiában nincs egy éve sem, hogy újraosztották a lapokat. A Smert, a Hlast, a Most-Hidat ez mégsem érdekli (és újabban már az MKP által életre keltett, de egyre inkább Bugárék kottája szerint éneklő, egyébként különösebben nem fajsúlyos, leginkább pénznyelőként funkcionáló „médiát” sem.)

 

Még akkor sem, ha majd kiveri a szemünket az a sok logikai bukfenc, Peter Pellegrini köpönyegfordításainak sora a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket illetően:

 

Peter Pellegrini pálfordulásai az elmúlt hónapokban a koronavírus-járványban. Forrás: Jaro Naď Fb-oldala

 

Legyünk tehát éberek, és mindig nézzük meg azt is, ki mondja, amit mond, és mi motiválja, hogy emberek életének, egészségének árán is szórja felelőtlen hülyeségeit.

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 23 olvasónak tetszik ez a cikk.