Vélemény

Dian Csaba: Kánaán helyett a poklot jelentheti az MKP és a Most-Híd csókolózása

A mostani érthetetlen összeborulás csak az agónia elnyújtása. Ebből nem lesz feltámadás. Az idő nem nekünk dolgozik.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Hetek óta figyelem a felvidéki saga idestova harminc éve nyüglődő, kiskirályokat kinevelő magyar politizálást. Az MKP és a levitézlett Most-Hid csókolózását és ezen belül a politikai érdekképviseletünk eddig deficites meglétét. Választópolgárként rengeteg a megválaszolatlan kérdés bennem, de figyelve a dolgok alakulását hiányérzetem is támadt, mivel az ‘elit’ még egy nyomorult kérdést sem intézett hozzánk. Akarjuk-e egyáltalán ezt a frigyet? Nélkülünk hoznak döntéseket, amelyek igazolására beindul az ideológiagyártás és a bizonyítvány magyarázása, ami most ismét gyengére sikerült.

 

Nem tudom, hogy az MKP székházában milyen elemzők vagy stratégia tanácsadók ülnek, de nagyon remélem, hogy a munkájukat ingyen végzik. A 21-dik században, ahol a közösségi médiában választásokat lehet nyerni vagy egyéb más politikai-társadalmi kérdésekben feltérképezni a tömeg akaratát, nos, ezzel nem élt a Forró Krisztián által vezetett párt.

 

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Felkapott közhely lett, hogy az árkokat illő lenne betemetni. A kérdés milyen áron? Kedvenc előadóm, Ákos, nem olyan rég megénekelte ”..az árkokat betemetni nem lehet, mert nyüzsögnek benne az emberek”. A felvidéki politika posványában hemzsegnek a hatalmukat átmenteni akaró konjuktúrlovagok. Az MKP most segítő kezet nyújt azoknak, akik a korrupt rendszert éveken át kiszolgálták és nem mellesleg nagyban felelősek a közösségünk szétverésében. Tisztában vagyok azzal, hogy a Most-Híd szavazóira ácsingóznak de fals az az elképzelés, hogy ezzel megnyílik az út a Kánaánba. Amennyit nyernek az egyesüléssel az egyik oldalon, annyit vesztenek a másikon. Így viszont nehéz lesz elmozdulni a holtpontról.

 

Szembe a választóikkal

 

A dolgok mélyére leásva van, ami aggályokkal tölt el a jövőre tekintve. Ideológiai kérdésekben, világszemléletben, habitusban egymással szöges ellentétben álló két tömörülés hogyan fog tudni együttműködni? Míg az egyik a Fidesz emlőjén hizlalt és annak politikájával erősen szimbiózisban lévő párt, addig a másik irtózik mindattól, ami nemzeti, konzervatív és nem multikulturális.

 

Nem vagyok politikai elemző, de a józan paraszti ész azt sugallja ez a formáció, ha tényleg megvalósul, életképtelen lesz. Éppen a fent említett észrevételek miatt. Választóként elegem lett abból, hogy három évtizede szemlélői és elszenvedői vagyunk az egyéni érdekek megvalósulásának és mindebből nekünk csak a cirkusz jutott. Négy éves ciklusonként megkapjuk azt az érzelmi zsarolást, ami mindeddig az egyetlen és utolsó csodafegyver volt, amivel harcba szólítottak: Már bizony most el kell menni szavazni, az ország demokratikus rendeződése múlik rajtatok, méltó képviselet, ne hagyjuk a kisiskoláinkat és ilyen lózungok!

 

Nincs már hova hátrálni

 

A realitás viszont az, hogy amint az ülepek a bársonyszékbe huppantak, jött a megalkuvó, sunnyogós, nesze semmi fogd meg jól politizálás. Lényegében semmi, de semmi nem változott, leszámítva azt, hogy a Bugár-félék bankszámlája kövérre hízott. Hiányzik a karakán, néha szükségszerűen radikalizmust is kívánó kiállás. Nincs már hová hátralépni, rohamosan fogyunk, és ami ennél is bántóbb, sokszor önként, mindent feladva tesszük ezt.

 

A mostani érthetetlen összeborulás csak az agónia elnyújtása. Ebből nem lesz feltámadás. Az idő nem nekünk dolgozik. Az új alapokra épülő közösségépítés egy struktúrájában megváltozott, kártékony elemektől megszabadult és igazi szövetségekkel bíró MKP  képében jöhetne el. Le kell ásni egészen mélyre, egy új erős bástyát felemelni és a bomlasztó elemeket a falakon kívül tartani. A Most-Hid szülőföldünk trójai falova. Felejtsük el őket egyszer és mindenkorra.

 

Dian Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 70 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gyenge Ádám
2021. feb. 09. 13:14

Szerintem igenis működhet egy közös magyar párt, csak jól kell ezt csinálni. Az kell hozzá, hogy a liberálisok elfogadják, hogy léteznek konzervatív emberek is, illetve hogy a konzervatívok is elfogadják, hogy léteznek liberális emberek is. A kettő megfér egymás mellett, ha ügyesen csinálja mindenki, és nem akar egyeduralkodó lenni. Az erdélyi RMDSZ-t érdemes követni, annak van konzervatív platformja, liberális platformja, zöld platformja, szociáldemokrata platformja, stb. Együtt tudják képviselni a magyarság minden rétegét, és így váltak az évek során relatíve nagyon sikeressé.

Lusmi
2021. feb. 09. 13:19

Minden szava igaz! Csak az maradt bent az "egységben" akinek nem lett volna szabad bent maradni, és csak azt hagyták ki, akiknek ott kellene lenniük (Őket szapulja most egymásra licitálva a kitömött lakájmédia: Ma7, Újszó, Bumm, Paraméter, Felvidék.ma...elnézést, ha valakit kihagytam). Fordítva ülnek a döglött lovon!...Ebben az egyesülésben minden van aminek nem kéne lennie (személyes érdekek, hatalomátmentés, elszámoltatástól való félelem, érzelmi zsarolás) , csak annak a 3/4 egyszerű de józan paraszti eszét megőrzött felvidéki magyar embernek a véleménye nincs, aki a felmérésben undorral elutasítja a most megköttetett frigyet....Pfuj!! Szégyellje magát az MKP felső vezetése, akikből sokadszor csinált balekot a HÍD! Ez az MKP kellene hogy képezze a felvidéki egyesült magyar érdekképviselet gerincét! Kedves MKP, hogyan higgyek ebben ezek után?! Igazi megtisztulást/megújulást/egységet kérnék, ha lehetne! Különben nincs szavazat!...Köszönöm!

Fehér István
2021. feb. 09. 13:25

Csaba! Minden szavaddal egyetértek! A 89 utáni politikusoknak végre el kell takarodni a közéletből! A megmaradásunk a tét és ez mindenek feletti kell legyen!elég volt az önös érdekek politikájából!

B, Gy.
2021. feb. 09. 14:05

Most meg nem latni igazan az iranyt de minden ugy alakul ahogy Bugar ohajtja. Ki kell varni es szavazaskor kell odatanni magunkat ahova kell.Egy biztos nem kellene szlovakok fele hajlani hisz ok nem nagyon szeretnek minket viszont a magyar kormany segitseget nyujt de a HID ezt nem jo szemmel nezi tudjuk miert, sajnos a mi karunkra.

spidy15
2021. feb. 09. 15:14

nagyon jo iras.

Goofy
2021. feb. 09. 19:01

Igazad van Csaba! Az MKP most nagyon mellélőtt. Forró (az előző vezetéshez hasonlóan) újra minket, a szavazókat hagyta csak ki a döntésből. Ezekre szavazni 2-3 év múlva?!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket