Nyitókép: Berényi József Fb-oldala

 

Nem tudom mi van Berényi Józseffel, de sorozatosan rossz politikai döntéseket hoz.

 

Hallgat, amikor szólnia kellene, és parolázik, amikor az asztalra kellene csapnia.

 

Az elmúlt napokban három, a felvidéki magyarokat vérig sértő lépés is történt a szlovák kormány részéről. Először a kettős állampolgárságról szóló törvényt fogadták el olyan formában, hogy az mindenkin segít, csak éppen rajtunk nem. Berényi, aki két koalíciós pártelnök (Matovič és Kollár) tanácsadója is egyben, akinek el kellett volna magyaráznia szlovák partnereinek, miről is van szó. Fel kellett volna készítenie a kormányfőt és a házelnököt, hogy mit is okoznak ezzel a magyarságnak, csöndben maradt. Lapított, nem szólalt meg.

 hirdetes_300x300  

 

Király Zsolt: Berényi még Matovič tanácsadója?

 

Nem szólalt meg akkor sem, amikor Martin Klus kerek-perec kimondta, miért is félnek megadni nekünk a kettős állampolgárság lehetőségét.

 

A harmadik eset egészen friss. Szijjártó Péter és Gyimesi György szerdai komáromi egyeztetésével kapcsolatos, ahol többek között épp a megoldatlan állampolgársági kérdés is szóba került. Elvégre az lett volna felháborító, ha nem kerül terítékre.

 

Válaszul Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter behívatta a magyar nagykövetet, és egy csúcsdiplomatához méltatlan módon őrjöngött, hogy ezzel beavatkoztak Szlovákia belügyeibe. Megsértve úgy Szijjártót, a magyar kormányt, mint bennünket, felvidéki magyarokat is.

 

Erre fel Berényi mit csinál? Elmegy a soviniszta Korčokhoz, parolázik neki egyet, mosolyogva lefotózkodnak, majd közzétesz egy nyilatkozatot a SEMMIRŐL. Bocsánatkérés sehol, SaS-es önkritika még véletlenül sem. Arról sem olvashattunk, hogy Korčok esetleg helyreutasította volna Klust.

 

Egyeztetés a….miről is? Berényi József a soviniszta Ivan Korčokkal. Kép: BJ Fb-oldala

 

Mindezt akkor, amikor a történtek után Magyarország a felvidéki magyarok tökös kiállására vár.

 

Tényleg Berényi közös fotójának kellene örülnünk Korčokkal? Hogy tanácsadóként addig eljut, hogy fogadják és legalább pózolhat? Elégedjünk meg ennyivel? Ezt lájkoljuk, ennyivel elégedjünk meg?

 

Jóska, szedd össze magad!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 53 olvasónak tetszik ez a cikk.