Csongor
 • HUF: 359.31
 • USD: 1.20
 • 3 °C
 • 13 °C
Vélemény

Király Zsolt: Berényi újabb rossz döntése

Nem tudom mi van Berényi Józseffel, de sorozatosan rossz politikai döntéseket hoz.

Nyitókép: Berényi József Fb-oldala

 

Nem tudom mi van Berényi Józseffel, de sorozatosan rossz politikai döntéseket hoz.

 

Hallgat, amikor szólnia kellene, és parolázik, amikor az asztalra kellene csapnia.

 

Az elmúlt napokban három, a felvidéki magyarokat vérig sértő lépés is történt a szlovák kormány részéről. Először a kettős állampolgárságról szóló törvényt fogadták el olyan formában, hogy az mindenkin segít, csak éppen rajtunk nem. Berényi, aki két koalíciós pártelnök (Matovič és Kollár) tanácsadója is egyben, akinek el kellett volna magyaráznia szlovák partnereinek, miről is van szó. Fel kellett volna készítenie a kormányfőt és a házelnököt, hogy mit is okoznak ezzel a magyarságnak, csöndben maradt. Lapított, nem szólalt meg.

 

Király Zsolt: Berényi még Matovič tanácsadója?

 

Nem szólalt meg akkor sem, amikor Martin Klus kerek-perec kimondta, miért is félnek megadni nekünk a kettős állampolgárság lehetőségét.

 

A harmadik eset egészen friss. Szijjártó Péter és Gyimesi György szerdai komáromi egyeztetésével kapcsolatos, ahol többek között épp a megoldatlan állampolgársági kérdés is szóba került. Elvégre az lett volna felháborító, ha nem kerül terítékre.

 

Válaszul Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter behívatta a magyar nagykövetet, és egy csúcsdiplomatához méltatlan módon őrjöngött, hogy ezzel beavatkoztak Szlovákia belügyeibe. Megsértve úgy Szijjártót, a magyar kormányt, mint bennünket, felvidéki magyarokat is.

 

Erre fel Berényi mit csinál? Elmegy a soviniszta Korčokhoz, parolázik neki egyet, mosolyogva lefotózkodnak, majd közzétesz egy nyilatkozatot a SEMMIRŐL. Bocsánatkérés sehol, SaS-es önkritika még véletlenül sem. Arról sem olvashattunk, hogy Korčok esetleg helyreutasította volna Klust.

 

Egyeztetés a….miről is? Berényi József a soviniszta Ivan Korčokkal. Kép: BJ Fb-oldala

 

Mindezt akkor, amikor a történtek után Magyarország a felvidéki magyarok tökös kiállására vár.

 

Tényleg Berényi közös fotójának kellene örülnünk Korčokkal? Hogy tanácsadóként addig eljut, hogy fogadják és legalább pózolhat? Elégedjünk meg ennyivel? Ezt lájkoljuk, ennyivel elégedjünk meg?

 

Jóska, szedd össze magad!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 53 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. Már. 05. 21:25

Tisztelt Király úr, hogy mi van Berényi Józseffel? Hát már mikor megmondtam leirtam hogy ez az ember egy MEGÉLHETÉSI POLITIKUS, hát hülye lenne kirugatni magát a"tanacsadoi"poziciojabol Kollár és Matovic mellől. Hát szarik Ő magasról a felvidéki Magyarokra, mikor havonta kasziroz Matovic és Kollartol X ezer €-ot. Hát ezért mondom-írom én, hogy ehhez mit szólnak Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök úr és Kövér László Hazelnok úr, hát nem látják hogy mekkora hamis-gerinctelen ember lett!? Király úr most már tetszik érteni engemet, hogy ezekkel a megélhetési politikusokkal mint Berényi-Csáky-Farkas-Szigeti-Fenes- Hájos, stb.vallalhatatlan a mostani MKP!Ezeket a gerinctelen magukat MKP-s politikusoknak nevező gyáva embereket már régóta(mióta Forró Krisztián lett az új MKP elnök)ki kellett volna baxxni a pártból!Ezt kellene elmagyarazni Budapesten, hogy egy új Felvidéki MKP kell ide de kizárólag új arcokkal és dolgozni akaró MKP-s emberekkel mint pl. Kacz,Cziprusz,Hervay,Polák,Viola, stb.Csak így van esélye az MKP-nak a tulelesre!

  Jani
  2021. Már. 05. 21:44

  Miért kéne bármit is bárkinek elmagyarázni Budapesten? A Felvidéki politikusoknak nem aszerint kell politizálnia, hogy mit gondolnak valamiről a NER bűnözői.

   Joska
   2021. Már. 05. 22:37

   Jani, te büdös libsi fasz

f.
2021. Már. 06. 18:06

Nem tudom mit vártok bernényitől. Régi MPP tag volt...

Béla
2021. Már. 06. 20:24

Berényi és társai épp olyan Felvidéki magyar árulók, egy senkiházi politikusok, mint az egész HID azzal a szerencsétlen Solhmossal és azzal a Ravaszul s többivel együtt. Miért nem húznak ezek a nevek félre, s adják át helyüket, akik akarnak egyben dolgozni a Felvidéki magyarok összes tagjával. Menjenek már a budeš fenébe, s a többi fogjon össze, mert így egészen biztos, NEM LESSZ MAGYAR képviselet a parlamentben. Szavazni ezért nem fogunk s fognak elmenni a Felvidékiek.

Hmmm
2021. Már. 06. 21:14

Röviden összefoglalva: büdöd KORCSOK

Gabi
2021. Már. 06. 21:14

Röviden összefoglalva: büdöd KORCSOK

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket