Csongor
  • HUF: 359.31
  • USD: 1.20
  • 3 °C
  • 13 °C
Vélemény

Király Zsolt: A Szövetség komoly veszélyei, ha vegyespárt marad

A Szövetségnek magyar egységként van csak értelme. Új vegyespártként ismét mennek majd a lefolyóba.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Amit nyertek a réven, azt elvesztették a vámon. Mi több, annak a többszörösét is. Igen, az MKP, az Összefogás és a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespárt összeolvadásával létrejövő Szövetségről beszélünk, melyet a Solymos László-Bugár Béla tandem egyre inkább új vegyespártként definiál.

 

Solymos tanácsadója, a Most-Híd valódi elnöke, Bugár Béla ráadásul a fenyegetéstől sem riadt vissza, ha ez esetleg másként alakulna.

 

Szövetség, az új vegyespárt

 

Hogy a vegyes ideológiát erőltető Most nem bíz semmit a véletlenre, jól látható eddigi megnyilvánulásaikban. A vegyespárt hiába bukott akkorát, mint az ólajtó a legutóbbi parlamenti választásokon, amint bejelentették a hárompárti fúziót, azonnal a fejére nőttek az MKP-nak. A Szövetség hangadóiként viselkednek, bármiféle legitimitás, választói felhatalmazás nélkül.

 

A közös sajtótájékoztatókon Solymos László kezében van a karmesteri pálca, ő nyilatkozik a magyar és a szlovák kormányhoz való viszonyról, határozza meg a Szövetség – értsd, az MKP és az Összefogás –  ideológiáját. Ami leginkább úgy írható körbe, hogy a Pellegrini vezette Hlas szatellitjévé tenné a hárompárti szövetséget.

 

Ugyanez látható a szlovák televíziós vitaműsorokban is, ahol jelenleg 3:1 az arány a Most-Híd javára az MKP-val szemben. Pedig Forró Krisztián első, és eddig egyetlen szereplése egyáltalán nem volt rossz. Akkor van baj, ha a NAKA által vizsgált Solymos is mellette áll.

 

Ilyen alapon nem túl rózsás jövő vár a Szövetségre. Hogy lázad és forrong a mély, pontosan leszűrhető a választók reakciójából a közösségi oldalakon, vagy a Körkép kommentszekciójában.

 

Kényszerpályán az MKP

 

A politikailag gyenge Forrónak így marad a tűzoltás és az alibizés. Egy ideig. Úgy tesz, mintha nem látná a valóságot, bízva abban, hogy az MKP (Ma7, Felvidék.ma) és a Most-Híd (Új Szó, Bumm, Paraméter, Pátria rádió) által uralt média majd lenyomja az új vegyespártot a választók torkán. Csakhogy a folyamatok ezzel ellentétes irányba haladnak. A felvidéki magyarság jövőképpel is rendelkező, egészségesebb csoportjaiban.

 

Egyre többen és egyre hangosabban mutatnak rá arra, hogy kizárólag egy nemzeti-konzervatív alaphangú magyar összefogásnak van esélye megugorni az 5 százalékos parlamenti küszöböt. Amihez a vegyespárti, bukott ideológia háttérbe szorítására van szükség. Igen, szükség van arra a 10-15 ezer, biznisz partnerekből, családtagokból, elmúlt évek haszonélvezőiből, kollaboránsaiból álló, kettős identitással rendelkező és egyre inkább elszlovákosodó szűk csoportra is, akik majd a Szövetségre szavaznak. De legfeljebb platform szintjén, valahol a hátsó sorokban. Nem pedig Bugár-Solymos által az ütközőzónában. Mert abból csak egy újabb vegyespárt alakul, ami a Szövetséget is a Most-Híd sorsára juttatja.

 

Minél előbb észreveszi ezt az a pár, még megmaradt döntéshozó, jelenleg főleg saját átmentésén ügyeskedő MKP-s „politikus“, annál jobb. Különben a körülmények fogják rákényszeríteni őket az ébredésre a vesztesek táborában.

 

A Szövetségnek magyar egységként van csak értelme. Új vegyespártként ismét mennek majd a lefolyóba.

 

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 41 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2021. ápr. 05. 12:54

Ertseg meg kedves mkp szimpatizansok az mkp nak nincs mit vesztenie soha nemjutna mar be a parlamentbe egyedul hat megprobaljak kozossen.

hugo
2021. ápr. 05. 13:08

Hát igen! A "parlamentbe" minden áron be kell jutni!Valamiból mégis élni kell!!! Azt a szót hogy "dolgozni",nem ismerik.

B, Gy.
2021. ápr. 05. 16:26

Ha bukik a koalicio az a magyarsag veget jelenti Szlovakiaban. Talan a hid ezen dolgozik szlovak kolegaival? Ezt most kellene tisztazni veleuk amig nem keso.

Goofy
2021. ápr. 05. 18:21

Most-tal összeállni nagy hiba volt. Mínusz egy szavazat.

    Gerembes Karcsi
    2021. ápr. 07. 17:56

    Így van semmi sem fog megoldodni ezel a híd tót bandával! Hisz bekene fogni a pofajukat de inkább karmestert jacikal itt Szlovákiában csak akkor lesz jövő a felvidéki magyaroknak ha egy életre elfelejtik a most híd árnyalatot!!! Különben nem jutt be befutokent enyi

hugo
2021. ápr. 05. 20:13

Kedves B.Gy.,ha bukik a "koalíció",én mint a volt ČSR-ben szuletett magyar nemzetiségú polgár, ebben a"tóciában"mint magyar meg fogok szunni ? Lehet,hogy sok csabaian beszélló ú.n."magyar"igen !!!

Czuczor Béla
2021. ápr. 05. 22:24

Hát igen, nem szabadott volna a HID-dal, inkább nélkülük, mert akkor is, vagyis nélkülük is bejutnának a parlamdntbe, de sokkal erősebb magyar kisebbségi hangot kellett volna....kellene hangoztatni. Teljesen mellőzni ezt az őseit is megtagadó HID-at.

varga lajos
2021. ápr. 06. 08:40

Bugár az egy olyan "jellem" , akit sajnos módomba volt még akkor megismerni,amikor még akorabeli MKP-t belülről rongálta, meglovagolva aCsáky félék önző és haszonleső bandájának köszönhetően kínákozó esélyeket é csak úgy mellékesen imitt-amott egy-két semmitérő morzsát dobva a magyarsággal meggyanúsítható érdekeknek! Hát, ha most ez a leköszönt világ köszön vissza, akkor én személy szerint a kapanyélre, vagy rosszabb esetben a kaszanyélre fogok szavazni.

hugo
2021. ápr. 06. 15:44

A MKP elnokének hiányzik egy szakmailag nagyon jó tanácsadó akivel ezt a"tákolmányt"tudná erósítteni-MENYHÁRT a neve !!!

Borbély József
2021. ápr. 06. 21:13

Hugo,ezt viccnek szántad ugye?

hugo
2021. ápr. 07. 00:49

Kedves Borbély úr.A vicc az nagyon enyhe szó ! Amúgy meg igaza van !!!

hugo
2021. ápr. 07. 18:32

Kedves B.Gy.és Borbély Urak.Azt az oldalt sajnos má torolték,amely ezzel a témával foglalkozott. A "hírhedt nyelvtorvény" ! A "magyar politikuskák" nem voltak képessek az asztalra tenni kontra bizonyítékokat ! Mi tudjuk hogy ez a "torvény"a magyar nyelv használata ellen volt alkotva ! De torvény az torvény-/bez výnimky/,vagy nem ? A Pozsony városába kuldok 3-4 nyugdíjas helybéli magyart fényképezó géppel. A sok pub,shoping,centrum stb.címu képeket az asztalra csapnám és megkérdezném - "súdruhovia, viete čo znamená slovo diskriminácia" ?Ha nem-bíróság ! De ezek a pudingok még erre sem voltak képesek. Mit akarnak alkotni,ha védekezni sem tudnak. Jó egészséget kívánok.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket