Ármin, Pálma
  • HUF: 357.92
  • USD: 1.22
  • 13 °C
  • 28 °C
Vélemény

Az MKP úgy jár majd a Most-Híddal, mint Matovič Sulíkkal

Mégis miért ne verné át a palánkon a szövetségeseit – hiszen ebben már nagy gyakorlatra tett szert..?

Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Vannak a politikában is törvényszerű dolgok, például, hogy a pénznek nincs szaga, kutyából nem lesz szalonna, liberálisból pedig nem lesz nemzeti közösségért felelős politikus.

 

Amikor a Most-Híd megalakult és utána még évekig, élesen elhatárolódott az olyan kijelentésektől, hogy kisebbségi párt lenne. Ez csak a Kuciak-gyilkosság után változott meg, mert olyan mélyre süllyedt a népszerűségi indexe, hogy hirtelen közös nevezőt kellett találnia az MKP-val, és persze ott volt a valódi B-terv, a romák mozgósításának elképzelése.

 

Ha valaki elolvassa a korábbi programjukat, abban világosan le van írva, hogy még az olyan szavakat is száműznék a közbeszédből, mint a „Felvidék”.

 

És ma, tizenkét évnyi identitásromboló politizálás és minden lehetséges árulás elkövetése után az MKP szövetségre lépett velük, és létrehozták a Szövetséget.

 

Sólymos és gárdája egyértelművé tették, hogy nem változtak. Sem ideológiai vonalon, sem az eszközök megválogatásában. Így én most a következőket jósolom:

 

Ha a Szövetség eljut parlamentig (amit erősen kétlek), akkor az első adandó alkalommal a Most-Híd átvedlik újvegyespárti entitássá, és azt fogja csinálni, mint Richard Sulík az elmúlt hónapokban az aktuális kormányban.

 

Mikor majd a magyar témák felmerülnek – ha ugyan felmerülnek – akkor hirtelen össztűz alá veszik majd a Szövetséget a szlovák pártok, irredentának fogják titulálni még azt is, ha az uniós pénzek igazságosabb elosztásáért emelnek szót. És akkor a Most-Híd megteszi, amihez egyébként a legjobban ért.

 

A folyamatos támadások alatt a vegyespárt majd az MKP és az összefogás platformját fogja beállítani radikális idiótáknak, akik nem tudnak tárgyalni a szlovákokkal, és haszon helyett csak kárt okoznak. Miközben a balliberálisok majd piedesztálra emelik Sólymosékat – ha már segítették Pellegrini pártalapítását meg Matovič szekálását.

 

És a sajtó majd őket állítja be azoknak, akik ténylegesen “képviselni tudják a magyarokat”, mert ők tárgyalóképesek. Az MKP és az Összefogás platformja meg mehet a levesbe, még frakciójuk sem lesz. Miért?

 

Mert akkor majd a vegyespártiak lazán átigazolnak egy progresszív erőhöz. Hisz ott is csak platformban működnének, ahogy a Szövetségben.

 

Ha nem lesz identitása a Szövetségnek, ha nem vállal fel egyértelmű irányvonalakat, ennek a jóslatnak a valóra válása több mint valószínű lesz. Mert ha valakit nem köt sem az adott szava, sem a mögötte álló közösség számonkérő ereje, akkor mégis miért ne verné át a palánkon szövetségeseit – hiszen ebben már nagy gyakorlatra tett szert.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 51 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gyenge Ádám
2021. ápr. 18. 10:09

Kossuth Lajos mondjuk liberálisnak vallotta magát.

hugo
2021. ápr. 18. 16:45

Tisztelt Borbély Úr, "Ezek"csak a pénzre hajtanak ! Mikor áltak ki a "gátra"?Csak a "kamu duma",de nista cselekvés-"Jazykový zákon,Állampolgárság,Dekrétumok,Kitelepíttések,Telekspekulációk,Iskolák,Kollektív bún-?/van kollektív jog is ?/-van a betele- pített "csabaiaknak"1948 után stb. A "politikuskák"válasza magyarul : Nebola politická ochota ! Na "Szovetség,"az említett té- mákból melyikkel fogják kezdeni ??? Van egy javaslatom-ne a Bugárt kérdezzék,mert a választ boríttékolom,

B, Gy.
2021. ápr. 18. 17:50

Szlovakoknak csak az a magyar jo akit labtorlonek haszalhatnak nem ellenkeznek nem kovetelnek igazabol semmit csak bohockodnak pl a hidasok. Ez nem magyar kepviselet

Borbély József
2021. ápr. 18. 19:49

Tisztelt Hugo és B,Gy. itt sincs vita köztünk. Ezek csak erre képesek,erre vannak szocializálódva!

hugo
2021. ápr. 18. 21:26

Tisztelt Borbély és B.Gy.Urak,-jó egészséget kívánok ! Tisztelettel.

Borbély József
2021. ápr. 29. 12:43

Viszont kívánok tisztelt Hugo!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket