Nyitókép: Körkép.sk

 

Rövid időn belül két nagy politikai hibát is elkövetett Forró Krisztián, az Aliancia-Szövetség várható elnöke. Az egyiket szóban, a másikat tettekben.

 

Az MKP által irányított hírportál, a MA7 stúdióbeszélgetésében a napokban azt mondta az MKP – Most-Híd – Összefogás által elképzelt új politikai irányra, hogy aki magyar, az velük tart. Értsd, akinek esetleg aggályai vannak ezzel kapcsolatban, az már nem is magyar.

 

 hirdetes_300x300  

Forró Krisztián szerint aki magyar, az a Szövetséggel tart. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A másik hibát május 8-án, szombaton követte el lakhelyétől nem messze, a tallósi Termelői Piacon, ahol egy közös fénykép erejéig bemutatta, kik is azok, akik vele tartanak.

 

A felvételen balról Szilas polgármestere, mellette narancssárgában Rigó Konrád, a Most-Híd alelnöke, majd Bugár Béla, Solymos László pártelnök tanácsadója. Bugárral szemben Forró Krisztián, az MKP elnöke, mellette Zupkó Tamás. Vezekény polgármestere. Forró jobbján Érsek Árpád, a Most-Híd korábbi minisztere. Az asztalfőnél Horváth Zoltán, tallósi polgármester áll. Kép: Körkép.sk (olvasói felvétel).

 

Mindkét hiba komoly reakciókat váltott ki az MKP törzsválasztói körében. Érthető, hiszen Forró ezekkel a lépéseivel nem összefogja, hanem megosztja a magyarságot

 

Mert olyan korrupcióba keveredett, levitézlett politikai árulókat próbál lenyomni a magyarság torkán, akiktől a felvidéki magyarok az elmúlt 30 év tapasztalatai alapján már inkább szabadulnának.

 

A két súlyos hiba azt is megmutatta, hogy ahogy halad előre az Aliancia-Szövetség, a mögötte álló tábor nem növekszik, hanem csökken.

 

Mégpedig azért, mert nem az elvileg 50 százalékos súllyal rendelkező MKP kezében van a karmesteri pálca, hanem a vegyespárt politikusai kezében. Láthatjuk, hogy a Bugár-Solymos tandem diktál. Akik kádereznek, személyeskednek, feltételeket szabnak, vétóval fenyegetőznek arra vonatkozóan, ki lehet, és ki nem lehet benne a szövetségben.

 

Az MKP elnöke talán észre sem veszi, hogy ezekkel a kijentésekkel (Agócs, Bugár, Solymos megnyilvánulásai) fokozatosan vegyespárttá válik a Szövetség.

 

Majd jön Forró, és azt találja mondani, hogy aki magyar, az velük tart. Hová? Merre? Kikkel? Az asztal körül ülőkkel?

 

Csodálkozunk, hogy a magyarok ebből már nem kérnek? Kézbe kellene venni az irányítást, amíg nem késő!

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 46 olvasónak tetszik ez a cikk.